On yönetmenden ‘F tipi’ film

Güncelleme Tarihi:

On yönetmenden ‘F tipi’ film
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 22:54

Grup Yorum’un yapım koordinatörlüğünde, tecrit uygulamasının hüküm sürdüğü F tipi hapishanelerin filmi çekiliyor.

Haberin Devamı

Ezel Akay’dan Sırrı Süreyya Önder’e 10 yönetmenin çekeceği kısa filmlerin kesişen hikâyesiyle ortaya çıkacak filmin 21 Aralık’ta ülke çapında ve Avrupa’da vizyona girmesi planlanıyor.

GRUP Yorum’un yapım koordinatörlüğünde, F tipi hapishanelerin filmi çekiliyor. Yaşamın bütününü hücreye, yalnızlığa, izolasyona, yani tecrite hapseden F tipi hapishanelerle ilgili 10 kısa filmin çekileceği projede, her filmin hikâyesi birleşerek uzun metraj bir film oluşturuluyor. Projede yer alan yönetmenler arasında; Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder, Barış Pirhasan, Aydın Bulut, Hüseyin Karabey, İlksen Başarır, Reis Çelik, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay, Grup Yorum (FOSEM) yer alıyor. Şu ana kadar çekilen filmlerdeyse; Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak ve Gizem Soysaldı gibi oyuncular rol aldı.
Bire bir boyutlarda hapishane dekoru
Yaklaşık iki yıldır adım adım oluşturulan projeyle ilgili, belirlenen yönetmenlerle önce tek tek görüşmeler yapıldı. Teklif götürülen yönetmenlerin neredeyse tümü projede yer almayı kabul etti. Süreç içinde projeden ayrılan isimler olsa da, yerlerine yeni isimler eklendi ve ekip son halini aldı. Filmin senaryosu oluşturulurken başta ‘Tecrit - Yaşayanlar Anlatıyor’ kitabı olmak üzere anlatımlardan ve gerçek hikâyelerden yola çıkıldı. Yönetmenlerle F tipi hapishanelerindeki tecrit uygulamasına dair gerçek hikâyelerin paylaşıldığı aylarca süren görüşmeler yapıldı. Çekimler için Kocaeli’de Ottoman Yapım’a ait film platosunda F tipi hapishane dekoru oluşturuldu. Bire bir boyutlarda hücreler, havalandırmalar ve koridorlardan oluşan dekorda çekimlere başlandı. Filmde yönetmenler ve oyuncuların dışında, kamera, ses, set, ışık gibi teknik alanlarda profesyonel ekiplerin yanı sıra, reji ve prodüksiyonda sinema-televizyon öğrencilerinden oluşturulan bir ekip görev alıyor.

21 Aralık’ta vizyonda

Haberin Devamı

Ocak ayında başlayan çekimlerde şu ana kadar altı film tamamlandı. Kalan dört filmin çekimlerinin temmuz sonunda tamamlanması öngörülüyor. Filmin 19 Aralık’ta Atlas Sineması’nda gala gösterimi yapılacak. 21 Aralık’taysa, ülke çapında ve Avrupa’da vizyona girmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!