Omlet çarşısı

Güncelleme Tarihi:

Omlet çarşısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dergisi, okurları için birbirinden lezzetli omlet tarifleri veriyor.

Lezzet Omleti

Malzemesi

3 yumurta 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı su 7 dilim çok ince doğranmış pastırma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı acı biber 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Derince bir kabın içerisinde yumurtaları çırpın. Baharatları, pastırma, su ve kremayı ilave edin. Bir tavada tereyağını kızdırıp yumurta karışımını içine boşaltıp 1 dakika bekletin. Sonra bir çatalla tavanın içine iyice yayın. Omletin altı ve üstü iyice kızarınca ikiye katlayın. Sıcak servis yapın.

Sebzeli Omlet

Malzemesi

2 patates (haşlanmış) 1 soğan 1 kırmızıbiber 1 yeşil biber 3 yemek kaşığı tereyağı 3 taze fasulye (az pişmiş) 1 havuç (az pişmiş) 1 yemek kaşığı bezelye (az pişmiş) 4 yumurta 1\2 demet maydanoz tuz karabiber.

Hazırlanışı

Patatesleri dilimleyin, soğanı soyup iyice kıyın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp onları da ince doğrayın. Tavada yağı kızdırıp soğanı, papatesleri ve biberi ilave edin. Beraber pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra diğer sebzeleri ve maydanozu ekleyin. Yumurtaları derince bir kabın içinde çırpın. Baharatları ilave ettikten sonra sebzelerin üzerine dökün. Her iki tarafını da iyice kızartıp servis yapın.

İspanyol Usulü Omlet

Malzemesi

1 yemek kaşığı tereyağı 1 soğan (doğranmış) 1 patates (haşlanmış ve doğranmış) 2 domates (soyulmuş ve doğranmış) 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye 4 yumurta 1 çay kaşığı karabiber pulbiber tuz.

Hazırlanışı

Tavada tereyağını kızdırın. İçine soğan, patates, domates, fasulye ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar 5 dakika kavurun. Yumartaları derince bir kabın içinde iyice çırpın. Baharatları ekleyip sebzelerin üzerine dökün. Omletin her iki tarafını da kızartın. Üzerine pulbiber serpin ve servis yapın.

Zuccini Omlet

Malzemesi

1 kabak (ince dilimlenmiş) 3 domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş) 4 dilim pastırma (küçük kesilmiş) 4 yumurta 1 çay bardağı çedar peyniri 1 yemek kaşığı su 4 maydanoz (doğranmış) 5-6 zeytin (kesilmiş) 1 yemek kaşığı tereyağı tuz

Hazırlanışı

Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Tereyağını eritip içine kabakları ve domatesleri ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra kabakları domatesin içinden çıkarıp başka bir tavaya atın. Kabaklar sıcakken üzerine pastırmayı ilave edin ve karıştırın. Yumurta, su, tuz, peynir ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Tavanın ağzını kapatıp 15 dakika pişirin. Tavada kalan domatesin üzerine tuz ve kesilmiş zeytinleri ilave edip karıştırın. Pişirdiğiniz omleti bu sosla beraber servis yapın.

Omlet Natür

Malzemesi

2 yumurta 2 çay kaşığı su 1\2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber.

Hazırlanışı

Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Baharat ve suyu ilave edin. Küçük bir tavanın içinde yağı kızdırın. Yumurtaları içine boşaltıp 10 saniye kadar yumurtanın tavayı kaplamasını bekleyin. Daha sonra karıştırarak bütün tavaya yayılmasını sağlayın. Omletin uçlarını yavaş yavaş kaldırın ve ikiye katlayın. Hemen servis yapın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!