Okulu kırmak için oyuncu oldum

Güncelleme Tarihi:

Okulu kırmak için oyuncu oldum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

Sezgi Mengi, son dönemde yıldızı parlayan genç yeteneklerden. şu sıralar “Canım Ailem” dizisindeki Yiğit rolüyle izleyici karşısına çıkıyor. “Lisedeyken okulu kırmak için tiyatro koluna girmiştim ama oyunculuğu çok sevdim” diyen Mengi’yle oyunculuk macerasını, Hazal Kaya ve Seda Akman’la çıkan aşk dedikodularını konuştuk.

Haberin Devamı

* Oyunculuk yapmaya nasıl başladınız?  

- Nişantaşı Işık Lisesi’nde okurken tiyatroya başladım. Çünkü okuldan kaçacak çok fazla yer yoktu ve tiyatro koluna girdiğim zaman sahnenin arkasındaki kapıdan kaçma imkanım vardı. Yani aslında fırlamalık yapmak için oyunculuğa başladım. Ama kaçmaya hiç gerek duymadan, keyifli bir süreç yaşadım. Sonra eğitimime Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne devam ettim. Bu arada şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda eğitim aldım. şu an Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünde okuyorum.

* “Ben oyuncu olmalıyım” düşüncesiyle başlamadınız yani oyunculuğa...  

- Hiçbir zaman “Ben oyuncu olmak için doğmuşum” diye düşünmedim. Ama teyzemin anlattığına göre ben küçükken her işi bir arada yapmak istiyormuşum. “Doktor da, mühendis de, mimar da olmak istiyorum” diyormuşum. Yıllar sonra teyzem “Bak işte mesleğini buldun, oyuncu oldun. Böylece her şey olabiliyorsun” dedi. Sanırım farkında olmadan yıllar önce bunu istemişim. Bir de ailece çok fazla film izleriz. Onların da bana kattığı çok şey oldu. şahane bir film arşivim var...

* “Canım Ailem” ekibine nasıl dahil oldunuz?

- “Sınıf” adlı bir filmde oynamıştım. Daha sonra TMC’den arayıp, “Canım Ailem adlı bir dizi projemiz var, başrol oyuncusu da Uğur Yücel” dediler. Onun adını duyunca, senaryoyu bile okumadan teklifi kabul ettim.

CANIM AİLEM DEVAM EDECEK Mİ

* “Canım Ailem”in bu sezon biteceği konuşuluyordu, sonra önümüzdeki yıl da devam edeceği söylendi. Diziyle ilgili son durum nedir?


- Ne bitiyor diyebilirim ne de bitmeyeceğini söyleyebilirim. Çünkü senaristimiz devam etmeyecek ama yönetmenimiz Erol Avcı devam ettirmenin yollarını arıyor.

* Başka bir senaristle mi yola devam etmeyi düşünüyorlar?

- Gerçekten bilmiyorum. O Erol Avcı’nın bileceği iş.

* Dizinin kadrosunda oldukça başarılı ve tecrübeli isimler var. Bunun avantajlarını yaşıyor musunuz?

- Tabii ki... Biz gerçekten çok şanslı bir ekibiz. Çekimlere başladık, bir ay sonra sosyal yaşantımızda da hep bir arada olmaya devam ettik. Çok güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurduk. Bırakın oyunculuğu, insan olarak bir başka yerde kendimi bu kadar iyi hissedebilir miyim, bilmiyorum... Bu kadar iyi ismin bulunduğu bir projede yer almak, benim gibi genç bir oyuncu için çok büyük şans. Birlikte çalıştığım oyuncuların en önemli özellikleri, oyunculuğu hayatla birlikte yaşamaları. En büyük malzememiz hayat. Hayattan malzeme alabilmem konusunda bana yol açtılar.

ŞEBNEM’E MESAJ: MUHTEŞEM OYNAMIŞSIN DELİ KADIN

* Ekipte en iyi anlaştığınız oyuncu kim?


- şebnem Bozoklu ile aramız çok iyi. Bana hep destek oldu. Aynı zamanda çok keyifli bir arkadaş. Son dönem kadın oyuncular içinde çok büyük bir keşif olduğuna inanıyorum. Muhteşem bir yeteneği var. Sahnelerini izlerken gözlerimin dolduğu bile oluyor. Hatta bir keresinde “Muhteşem oynamışsın deli kadın” diye mesaj atmıştım...

* Geçtiğimiz yıl “Stop the Tempo” adlı oyunda rol almıştınız. Bu yıl da bir tiyatro oyununuz olacak mı?

- “Stop the Tempo”, benim ilk tiyatro oyunumdu. O da benim için büyük bir şanstı. Çok heyecanlanmıştım. Seyircilerle yakın temas oynanan bir oyundu, muhteşem bir deneyimdi... Yeni bir oyun için zaman problemim var. Bir yandan dizide oynuyorum, haftanın dört günü de okuluma devam ediyorum. Yaz sezonunda bir-iki hafta tatil yapacağım, ardından ne yapmam gerektiğine karar vereceğim...

* Film izlemeyi çok sevdiğinizi söylediniz. Son dönemde vizyona giren filmlerden en beğendiniz hangisiydi?

- “Vavien”... ıki defa izledim ve son zamanlarda yapılan en iyi film olduğunu düşünüyorum. Filmin dilinden de çok etkilendim.

Haberin Devamı

İLKER MENGİ’NİN  OĞLU SANDILAR

* Soyadınız nedeniyle Ruhat Mengi ve ılker Mengi ile akrabalığınız olduğu düşünülüyor...


- Hayır, hiçbir akrabalığımız yok. Ortaokul yıllarımda beni ılker Mengi’nin oğlu zannedip arkadaşlık kuranlar olmuştu. Bunları sonradan öğrendiğimde çok şaşırmıştım.

* Oyunculuk ve okul dışında kalan zamanlarınızda neler yaparsınız?

- Dizi, okul, spor derken çok da fazla bir şeyle ilgilenecek vaktim kalmıyor. Evde DVD izleyip kitap okumak bana keyif veriyor. Bir de Twitter’da insanlarla paylaşımda bulunmayı seviyorum. Çok eğlendiğim ve güldüğüm bir alan Twitter.

Haberin Devamı

NE HAZAL’LA NE DE SEDA’YLA AŞK YAŞADIM

* Bir dönem “Aşk-ı Memnu” dizisinin Nihal’i Hazal Kaya ile adınız anıldı. Söylendiği gibi aranızda aşk var mıydı?


- Hazal, uzun zamandır tanıdığım ve çok sevdiğim bir arkadaşım. Her zaman haberleşir, görüşürüz. Aramızda arkadaşlık ilişkisi dışında bir şey yok.

* Peki ya Seda Akman? Birlikte görüntülenmenizin ardından “Canım Ailem’e olgun gelin” başlıkları atıldı...

- Onunla da ortak arkadaşlarımızla dışarı çıktığımız bir gece görüntülendik. Gerçek olmadığı için çıkan haberleri çok da fazla umursamadım. Yalanlama ihtiyacı bile duymadım. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!