Oktay geliyor

Güncelleme Tarihi:

Oktay geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Doğan Music Company (DMC)'nin ilk Türk Halk Müziği sanatçısı olan Oktay Gürtürk, ‘‘Yoksun’’ adlı albümle adını duyurdu. Albüm çalışmalarından önce uzun süre sahne çalışmaları yapan Oktay, hedeflerine adım adım yaklaştığını söylüyor. Ve hedefini de cesurca açıklıyor: Zirve!..

Oktay, üniversiteyi kazandığı halde asıl yapmak istediğinin müzik olduğu için eğitimine devam etmediğini, sahneleri tercih ettiğini söylüyor.

Genç sanatçı, ‘‘Sahneyle tanıştığım şehir Ankara'ydı. Benim için Ankara çok önemli, orada isim yaptım. Dinleyicisi çok özel başkentin. İstanbul'da eğlence var. Ama Ankara'da insanlar sanatçıyı dinlemeye geliyor. İstanbul'da insanlar gece çıkıyor belli bir saatten sonra müzik çok da önemli değil; gönüllerince eğleniyor, dağıtıyorlar. Ankara'da insanlar, sanatçı ve müzik için geliyor. İki şehrin dinleyici profili çok farklı. O dinleyiciyi kazanmak bana cesaret verdi’’ diyor. Oktay Gürtürk, halk müziğinin yanısıra fantezi müzik yapmasının nedenini de, ‘‘Halk müziği dinleyicisi fantezi müziği çok seviyor. Ama, bunu yozlaştırmamak lazım. Yani halk müziğinden uzaklaşmamak lazım’’ diye anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!