Oğlumun babasının Mehmet Ali olması bana gurur veriyor

Güncelleme Tarihi:

Oğlumun babasının Mehmet Ali olması bana gurur veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

Tuğba Erbil, bugünden itibaren her cumartesi "Anneyim Ben" adlı programıyla Star TV'de olacak.

Haberin Devamı

ERBİL AİLESİNİN FOTOĞRAFLARI 

Bu programda anneler ve çocuklarını ilgilendiren konuları uzmanların bilgileri ışığında ekrana taşıyacak olan Erbil, eşi Mehmet Ali Erbil’den de tam destek aldığını söylüyor: "Onun gibi mükemmel bir insanı taklit etmek imkansız, o bambaşka biri... Neyse ki bana tam destek veriyor."

Tuğba Erbil, bugünden itibaren her cumartesi "Anneyim Ben" adlı programıyla Star TV’de olacak. Bu programda anneler ve çocuklarını ilgilendiren konuları uzmanların bilgileri ışığında ekrana taşıyacak olan Erbil, eşi Mehmet Ali Erbil’den de tam destek aldığını söylüyor: "Onun gibi mükemmel bir insanı taklit etmek imkansız, o bambaşka biri... Neyse ki bana tam destek veriyor."

Programınız hayırlı olsun diyelim öncelikle...

Oğlumun babasının Mehmet Ali olması bana gurur veriyor
- Teşekkür ederim. Bu program beni çok heyecanlandırıyor. Sonuçta ben de bir anneyim.

Haberin Devamı

Kaç yaşında anne oldunuz?

- 27 yaşında. Şimdi 29 yaşındayım. Ali Sadi 2 yaşını geçti.

Program teklifi nasıl geldi ve hangi etkenler size evet dedirtti?

- Teklif çok sevdiğim dostum Melis Civelek’ten geldi. Böyle bir program düşündüğünü, benim sunmamı istediğini söyledi. Hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü daha ilk anda kulağıma çok hoş gelmişti. Başka konularda bir işe el atmaya belki cesaret edemezdim. Daha önce bir sabah programı teklifi de gelmişti ve ciddi ciddi düşünmüştüm. Kadınlarla ilgili bir iş yapmak, birikimlerimi onlara aktarmak, aynı anda yeni şeyler öğrenmek çok güzel olurdu... Ama bilmediğim konularda ürkek davranabilirim diye o teklifi geri çevirdim. Bu program ise daha bilgili olduğum, sıcağı sıcağına yaşadığım bir konu üzerine, o yüzden teklifi kabul ettim.

Nasıl bir program olacak?

- Anne adayları, anneler ve çocuklara yönelik bir program... Adayı derken sadece bebek bekleyenleri kastetmiyorum. Sonuçta her kadın bir anne adayıdır. Çocukları ve gençleri ilgilendiren birçok konu da içeriğimizde yer alıyor. Televizyonlarda bu tip programların olmadığını görüyoruz. Pedagogların, doktorların, bunu birebir yaşayan insanların deneyimlerinin aktarıldığı bir program yok. "Anneyim Ben"de profesyonel bir bakış açısı olacak ve uzmanların bilgileri ışığında ünlü annelerle sohbet edeceğiz.

Haberin Devamı

İzleyicilerle anneliğe dair paylaşmak istediğiniz neler var?

/images/100/0x0/55ea221ef018fbb8f86d446c

- Benim çok önem verdiğim iki konu var... Birincisi, ben normal doğum yapılmasından yanayım. Bunu her kadının başaracağına inanıyorum. Çünkü bizim doğamızda var. Köylerde, ilkel şartlarda bile bu doğum kolaylıkla gerçekleşiyor. Ayrıca doğum tam anlamıyla bir mucize ve son doğum anında Tanrıyla o yaratma duygusuna ortak oluyorsun. Ben mutluluktan ağlamıştım mesela... Dolayısıyla insanların acıdan kaçmak uğruna sezaryen yaptırmasını çok yanlış buluyorum. Vurgulamak istediğim ikinci konu ise emzirme... Ben 11 ay Ali Sadi’yi emzirdim. Sabrettim, dayandım, yılmadım, uykusuz kaldım, 4 saatten fazla uyuyamıyordum, ama yine de 11 ay vazgeçmedim. "Sonuç ne oldu?" diyeceksiniz belki... Oğlum 2 yaşını geçti, daha tek bir antibiyotik bile vermedim ona...

Haberin Devamı

Peki programda röportaj yapmak istediğiniz kişiler kimler?

- Şimdiye kadar çok yakından tanımadığım üç kişiyle röportaj yaptım. Belki ileride arkadaş bile olabiliriz. Mesela Zeynep Kasımlıoğlu... Üç çocuğu var ve hepsi beş yıl içinde olmuş. Üstelik tek başına büyütüyor. Elif Şafak’la görüşmek istiyorum, onun anneliğini merak ediyorum. Fulya Terim’le de tanışmak isterim. Ve bir de Ayşe Arman’ı merak ediyorum.

Programda enteresan başka neler olacak?

- Çocuklara ucuz oyun alanlarını, ucuz alışveriş yerlerini ve mekanlarını göstermek istiyoruz. Pahalı yerler yerine daha ekonomik noktaları anlatmak istiyoruz.

Eşiniz Mehmet Ali Erbil bu proje hakkında ne düşünüyor?

Oğlumun babasının Mehmet Ali olması bana gurur veriyor
- Beni çok destekliyor, daha önce de bu tarz bir iş yapmamı istemişti. Deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. Onun gözlemlerine çok önem veriyorum.

Haberin Devamı

Eşinize hayransınız gerçekten, her halinizden belli...

- Evlenmeden önce onu tanımıyordum, ortak paydamın olduğu biri değildi. Ama tanıdıktan sonra ona olan saygım, sevgim çoğaldı. Böyle özel bir adamın çocuğumun babası olması, benim için gurur verici. Tek başına bir çocuk yetiştirmek günümüz şartlarında çok zor.

Anne olduktan sonra sevdiklerini kaybetme korkusu artıyor mu?

- Geçen sene birkaç yakınımızı kaybettik ve ben bu duyguyu daha çok o zaman yaşamaya başladım. Çok etkilendim, yaşamadığım korkuları yaşadım. "Eşimi, çocuğumu kaybedersem ne olur" dedim. O bambaşka bir duygu, bambaşka bir korku...

Ablalarını Ali Sadi’den ayrı düşünmüyorum

Haberin Devamı

Başka çocuk düşünüyor musunuz?

/images/100/0x0/55ea221ef018fbb8f86d4470

- Ablaları var zaten, ben onları Ali Sadi’den ayrı düşünmüyorum. Üstelik öncelikle onu iyi yetiştirme yolculuğunu tamamlamamız gerek. Layıkıyla çocuk büyütmek kolay değil. Ama üç sene sonra ne düşünürüm, bilmiyorum.

Kız çocukları anneleriyle kek yapar, ev işine yardım eder. Ali Sadi’yle neler yapıyorsunuz peki?

- Sorumluluk vermek açısından ona oyuncaklarını toplamayı öğrettim. Bir süre sonra yatağını toplamasını öğretmek istiyorum.

Nelere merakı var?

- Eski, yeni fark etmiyor tüm otomobil markalarını biliyor neredeyse... Bu konuyla gerçekten acayip ilgili...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!