Obama’nın aşk günlükleri

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın aşk günlükleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 00:00

ABD’de kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde Başkan Obama’nın özel hayatını konu alan “Barack Obama’nın Hikâyesi” isimli bir kitap çıkıyor. Pulitzer ödüllü David Marraniss’in kaleme aldığı kitapta Obama’nın 22 yaşındayken beyaz bir kadınla yaşadığı aşk da ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Haberin Devamı

BARACK Obama’nın özel hayatına ilişkin bir kitap ABD’de tartışılmaya başlandı. Başkan’ın hayatını büyüteç altına alan Pulitzer ödüllü David Marraniss.  Bu yüzden gelecek ay raflarda yer alacak, ancak geniş bir özeti Vanity Fair dergisince yayınlanan “Barack Obama The Story” (Barack Obama’nın Hikâyesi) adlı biyografi Obama yönetimi tarafından endişeyle karşılanıyor.

Politico.com sitesine göre ‘Babamın Düşleri’nin bir önceki seçime etkisinin farkında olan Obama’nın yardımcıları, kendi kontrolleri dışında “ehil bir kalem tarafından” yazılan biyografinin seçimde negatif bir sonuca yol açmasından korku duyuyorlar. Çünkü kitapta Obama’nın beş yıl önce yayınladığı “Babamın Düşleri” adlı otobiyografisinde yaşamının kısaca bahsettiği bir dönemi, Michelle Obama ile evlenmeden çok önce, henüz 22 yaşında bir delikanlıyken New York’ta yaşadığı ilk ciddi ilişki hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor. Üstelik kitapta o zamanlar kendinden büyük beyaz bir kadınla beraber olan Barack Obama’nın kendi siyahlığından şüphe ettiğine dair ifadeler bulunuyor.

Haberin Devamı

Maraniss’in biyografisinin en çarpıcı bölümleri Barack Obama’nın 1980’li yılların başında New York’taki Colombia Üniversitesi’ne nakil yaptırdığı günlerde ilişkin. Manhattan’da küçük bir daire kiralayan 21 yaşındaki Obama, New York’taki ilk aylarında Los Angeles’ta tanıştığı Alex McNear ile yaşadı. Her ikisi de edebiyat meraklısı çift yaklaşık bir yıl uzun mesafeli ilişki yürütmeye çalıştı. Ama Obama en ciddi ilişkisi bir yıl sonra 1983’te yılbaşı günü tanıştığı kendinden üç yaş büyük Avustralyalı ilkokul öğretmeni Genevieve Cook ile yaşadı. Cook, Maraniss’e açtığı günlüklerinde o günleri ayrıntılı biçimde anlattı. Obama yönetimini kaygılandıran da Cook’un aktardığı bu ayrıntılar oldu. Çünkü Cook, günlüklerinde, Obama’nın tanıştıktan birkaç gün sonra kendisini yemeğe çağırdığını, geceyi birlikte geçirdiklerini ve onun “cinsel sıcaklığa” sahip olduğu gibi ifadeler kullandı. Cook ayrıca Obama’nın pazar günleri üzeri çıplak altında Endonezyalıların giydiği geleneksel örtü ‘sarong’ ile oturmayı sevdiği gibi ayrıntılara da girdi.

/images/100/0x0/55eaa330f018fbb8f88d0c97


Siyahlığından şüpheliydi

Haberin Devamı

Kitabın Obama yönetimini rahatsız eden bir diğer bölümü ise Cook’un Obama’nın “siyahlığından kuşku duyduğu” ileri sürdüğü bölümleri. Otobiyografinin yazarı Maraniss, Genevieve Cook’un günlüğünden parçalar aktarırken “Cook onun içinde bir başka kişilik taşıdığını dışarıdan hissediyordu. Görünüşü siyahtı ama gerçekten öyle miydi” diye yazdı. Cook günlüklerine bu hislerini “Kendini bir sahtekar olarak görüyor. Çünkü o, öyle beyaz ki” ifadeleriyle kaleme almıştı. Ancak Genevieve Cook, 18 ay ilişki yaşadığı Obama’dan ayrıldıktan sonra günlüklerine onun kafasındaki ideal eşin “Güçlü, gülmeyi seven, deneyimli bir siyah kadın” olduğunu da yazacaktı.

Cinsel sıcaklığı var

Haberin Devamı

* “22 yaşında nasıl bu kadar olgun olabiliyor?”
* “Bir cinsel sıcaklığı kesinlikle var - ama diğer yönleri çok keskin... Tatlı sözler söylemesine, açık ve güvenilir olmasına karşılık şu soğukkanlılığı var, bu da içimde ona karşı kuşkuların doğmasına yol açıyor.”
* “Barack beni hâlâ şaşırtıyor, görünüşünün ardından çok fazla şey saklıyor gibi, ona erişemiyorum. Kendini koruyor, çok kontrollü.” 
* “Kendini bir suçlu gibi hissediyor. Çünkü o kadar beyaz ki.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!