O şarkıyı beğenmese Harun hata yapardı

Güncelleme Tarihi:

O şarkıyı beğenmese Harun hata yapardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 00:00

Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu yıl ülkemizi temsil edecek Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin’in bir TV programında "En sevdiğim Eurovision şarkısı Semiha Yankı’nın seslendirdiği ’Seninle Bir Dakika’dır" açıklamasına Semiha Yankı yanıt verdi.

Mor ve Ötesi Grubu’ndan Harun Tekin, Semiha Yankı’nın 1975 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden "Seninle Bir Dakika" isimli şarkıyı çok beğendiğini söylemesi, şarkıyı seslendiren Semiha Yankı’yı duygulandırdı. Yankı, "Harun Tekin’in sözleri beni gururlandırdı. Ama beğenmediğini söylese asıl hatayı o zaman yapardı. Benim söylediğim şarkı, Eurovision’un en iyi ilk 10 şarkısı arasında gözüküyor zaten. Bunu bizler değil Avrupalılar açıkladı" dedi. Şarkının o yıllarda politik durum nedeniyle oy alamadığını söyleyen Yankı şunları söyledi: "1974 yılında Kıbrıs çıkarmasını yaptığımız için ülke olarak zor durumdaydık. Zaten aynı politik olaylar şimdi de bazı ülkeler arasında yaşanıyor. Parçalanan cumhuriyetler birbirlerine bol bol oy verip yarışmanın dengesini bozuyor."

10 gün peynir ve reçel yedim

GEÇMİŞ yıllardaki Eurovision elemeleriyle bugünleri kıyaslayan Semiha Yankı, "Benim dönemimde şarkılar canlı okunuyordu, hem de orkestra eşliğinde. Haftalarca prova yapıyorduk. 19 yaşımdaydım. Bana verilen harcırahla bir yemek dahi yemek mümkün değildi. Üstelik TRT’nin verdiği harcırahını da bana vermediler. Bir eve yerleştirdiler. Bu kız ne yer ne içer diye de düşünmediler. 10 gün evde reçel, peynir yedim" dedi.

22 Mayıs’taki finale hazırlanıyorlar

Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu yıl ilk kez iki gruplu bir eleme yapılacak. Türkiye 2’nci grupta yarışacak. 22 Mayıs’taki elemede Mor ve Ötesi grubu "Deli" şarkısıyla yarı finalden finale çıkma mücadelesi verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!