O Manşetler Akmerkez’de

Güncelleme Tarihi:

O Manşetler Akmerkez’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 00:00

Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşunun 58’inci yıldönümü anısına geçmişten günümüze hafızalarda kalan manşetlerini bir araya getirdiği "O Manşetler" kitabının sergisi, gazetenin kuruluş günü olan 1 Mayıs’ta Akmerkez’de açıldı. Hürriyet Gazetesi’nin yayın hayatına başladığı 1948’den bu yana çarpıcı manşetlerinden seçmelerin yer aldığı "O Manşetler" kitabının tanıtıldığı sergide kitaptaki fotoğraf ve haberlerden 34’ü sergilendi.

İki ayrı tasarım firması tarafından hazırlanan "O Manşetler" sergisinde dDF, sergiyi üç ciltten oluşan bir kitap gibi tasarladı. Böylece, sergi bir kitabın sayfalarını çevirir gibi gezilebiliyor. Ayşe Çelem Design ise her birinde bir Hürriyet manşetinin ve hikayesinin yer aldığı kitap sayfalarının, yani sergi panolarının tasarımını gerçekleştirdi. Sergide, Hürriyet’in iki muhabir göndererek Türkiye için bir ilki gerçekleştirdiği 1948 Londra Olimpiyatları’ndan 1956’da İstanbul Boğazı’nın buzlarla kaplandığı "Dün boğazı yaya geçmek kabil oldu" başlığına kadar birçok manşetin yer alıyor.

"O Manşetler" kitabı, Hürriyet’in özel anlarını ve mutfağını okurlarla paylaşmak amacıyla Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ile Editör Sefa Kaplan tarafından hazırlandı. Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın fikriyle oluşturulan kitapta 56 manşete yer verildi. Doğan Kitap’ın ilk baskısını 3 bin adet yaptığı "O Manşetler", D&R mağazalarının yanı sıra Remzi, İnkılap, Kabalcı, Nezih, İstiklal, Mefisto ve Ada kitabevlerinde de 30 YTL’den satışa sunuldu. Akmerkez Alışveriş Merkezi’nde 14 Mayıs’a kadar gezilebilecek olan sergi, daha sonra diğer alışveriş merkezlerinde de sergilenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!