O halini görünce kahkahalarla güldüm

Güncelleme Tarihi:

O halini görünce kahkahalarla güldüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 11:48

Şirin Sevinç ve Ahmet Saraçoğlu çifti, 15 Ağustos’ta evliliklerinin 3. yılını dolduruyor ama aslında onların ilişkisi tesadüfi karşılaşmalarla uzun yıllar önce başlamış. Evliliklerinin ilk yılını iş yoğunluğu nedeniyle doyasıya yaşayamayan iki oyuncu, şimdilerde düzene giren hayatlarının tadını çıkarıyor. Biz de bu düzene şahit olmak ve Saraçoğlu çiftinin ev halini görmek için onları mutfağa sokmayı başardık.

Haberin Devamı

RÖPORTAJIN DEVAMI HÜRRİYET AİLE'DE

Şirin Hanım da Ahmet Bey de Ankaralı olmasına rağmen yolları bu şehir dışında kesişmiş hep. Şirin Sevinç baba mesleğine olan yatkınlığından Dil Tarih Tiyatro Bölümü’nü okuduktan sonra 1999’da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne gelip (MSM) eğitim almış. O yıllarda Ahmet Bey aynı okuldan mezun olup asistanlık yapmaya başlamış. Sıkça yaşanan karşılaşmalar ve akıllarda olmayan aşkın hikayesini dilerseniz onların ağzından dinleyelim.

Ahmet: Şirin MSM’de 1 yıl okuduktan sonra Akademi İstanbul’a geçti ve daha sonra Ankara’ya döndü. Ama 1-2 yıl arayla da olsa denk geldik bir şekilde. Mümtaz (Sevinç) abinin oyunlarında, Büyükada’da dizi çekerken, hatta bir kere tatilde ve bir televizyon projesinde karşılaştık hep.

Erkan Taşdöğen’in “Vampirle Görüşme” adlı skeçlerden oluşan bir programı vardı. İkimiz de skeç grubu içindeydik. Aslında o zamanlar perçinlendi aramızdaki ilişki. 2005 yılında flört etmeye başladık.

Haberin Devamı

Şirin: Çok peşimde koştu bu arada (Gülüyorlar).

Aranızda duygusal bir paylaşımın yanı sıra bir de mesleki paylaşım söz konusu. Birbirinizi mesleki açıdan eleştirir misiniz? Nasıldır bu yöndeki ilişkiniz?

Şirin: O konuda çok açık sözlüyüzdür. Başka bir meslektaşa söylesen kavga çıkaracak şeyler söyleriz. Yalan söylesek anlaşılır zaten, sonuçta aynı iş yapıyoruz.

Mesela “Al Yazmalım”da nasıl buldunuz Ahmet Beyi?

Şirin: Kahkahalarla güldüm o halini görünce. Küçük parmağındaki yüzük, tespih, pantolon vs. Hele bir mor gömleği var ki gülmekten kırılıyorum. Elbette Şirin olarak eleştirilerimi söylüyorum ama o zaten işini çok iyi yapan bir oyuncu. Hocam diyebilirim. Oyunculuk ve tecrübe açısından ondan öğreneceğim çok şey var (Karşılıklı öpücükler atılıyor).

Tecrübe konusuna gelmişken oyunculuk merakınız ne zaman başladı, nasıl gelişti?

Şirin: Babamın mesleği olduğu için kaçınılmazdı bir anlamda benim için. 7-8 yaşlarından itibaren kulislerde büyüdüm. Çocukken bundan etkilenmemek mümkün değil.

Ahmet: Benim ailemde öyle bir durum yoktu ama çocuk oyunlarına hep giderdim. Bir keresinde 6 yaşındayken babam beni yetişkin oyununa götürdü. Küçük olduğum için salona almadılar ama babamın ricasıyla ışık odasından izledim oyunu ve çok etkilendim. Kabataş Erkek Lisesi’nde tiyatro koluna girince oyuncu olmaya karar verdim. Tiyatro hala da devam ediyor. Bir de 2005 yılında arkadaşlarımla kurduğumuz bir tiyatromuz var: İstanbul Kraliyet Tiyatrosu. Biraz erkek ağırlık bir kadromuz var ama yeni sezonda kadın oyuncular da dahil olacak aramıza.

Haberin Devamı

                                                                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!