O erkeği buldu

Güncelleme Tarihi:

O erkeği buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2010 00:00

Demet Evgar’ın içinde bir sürü kadın var, Vogue Türkiye aralık sayısı için Stafano Galuzzi’ye poz veren onlardan sadece biri, en seksi olanı... En aşık olanıysa, aradığı iyi, adil ve cesur olan o erkeği bulan...

Haberin Devamı


YETENEK İRİN
GİBİ BİR ŞEY

Ruhundan başka bir ölçüsü yok. Kendi halinde, kendini gerçekleştirme peşinde.
“Uğurlu geldi, beni mutlu edecek kapıları açtı” dediği mesleğini bulmuş, bu yolla hayata bir anlam katıyor.
Bir tarafı Egeli, bir tarafı Arnavut... Kalabalık, renkli, hayallerine saygı duyan bir ailede büyümüş: “Ailemin lüksünü yaşıyorum hâlâ. Yeteneklerimi gösterme ve çekinmeden hata yapma hakkını tanıdılar bana. Bu, özgüven demek. İleride kızımız oyuncu olacak, bırakalım taklit yapsın diye düşünerek de yapmadılar.”
Zaten böyle olsaydı, Demet konservatuvara gitmek istediğinde bunu onaylarlardı. Ama öyle olmadı. Ailesi başka bir yol seçsin istedi. O ise 15 yaşında sahneye çıktığı ilk günde, tiyatro yapmazsa öleceğinin kararını vermişti. Madem ailesi demokrattı, o da grev hakkını kullandı.
38 kiloya kadar düştü hayali için ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na başladı: “Yetenek irin gibi bir şey. Çıkmazsa zehirler. İlk başta da sahibini... Bu yüzden şanslıyım. Yola, televizyona çıkayım diye değil, tiyatro yapmalıyım diye çıktım. İlk başladığın yeri unutmamalısın. Benim için bu, içinde o amatör ruhun olduğu tiyatro. ‘1 Kadın 1 Erkek’ de dahil, tüm televizyon projelerim bunun üstüne eklediğim renkler oldu. Fikr-i takibe inanıyorum. Bunu yapmak insanı istikrarlı ve güvenilir yapıyor.”
AŞK İNSANIN
KENDİSİDİR

 “Aklın her zaman doğru söylediğine inanmıyorum. Ama biliyorum ki kalp her zaman doğruyu söyler. En sonunda aklına şöyle bir sorarsın, ama son kararı verecek yer yine kalptir. Kararı aklın da verse, kalbin de verse sonunda acı çeken yine kalbin. Madem acıyı sonunda o çekiyor, o zaman bırakalım kararı da o versin.”
Zaten aşk da Demet için bir kadınla erkek arasına sıkışıp kalamayacak kadar büyük ve değerli bir şey. “Böyle düşünürsek aşka ayıp etmiş oluruz gibi geliyor bana. Aşkı, kendisi olarak görmeli insan. Daha geniş, daha yüce.Yaşama nedenindir aşk” diyor.
ERKEK İYİ, CESUR
VE ADİL OLMALI

“Bir erkekte iyilik, adalet ve cesaret arıyorum” diyordu. Peki buldu mu? Bir de tabii, üçüne birden sahip erkekler sahiden var mı?
“Olmaz olur mu? Şu anda bunları yaşadığım bir ilişkim var. Benim için erkeğin cesareti, iyiliği ve adaleti, ilişkisine sahip çıkması anlamında önemli” diyor.
Adaleti özellikle önemsiyor, bu sokaktan bulup eve getirdiği üç tane kediyle arasındaki ilişki için de geçerli: “Onlar kedi, insan değil. Onlara akılcı davranmak lazım biliyorum. Ama birini sevdiğimde ötekinin gücüne gidiyor gibi geliyor. Sanki kalbi kırılıyor. Onu da seveceğim diye kendimi parçalıyorum.”
KADINSI RİTÜELLER
YOKTUR BENDE

Bu fotoğraflarda keskin, köşeli, aklından ne geçtiği anlaşılmayan, her an her şeyi yapabilecekmiş gibi duran bir kadın var. Bu, Demet’in olabildiği kadınlardan sadece biri. Hakkında birbirine zıt öyle çok yorum var ki: İnanılmaz güzel kadın, itici kadın, sevimli kadın, büyücü gibi kadın, sıcak kadın, soğuk kadın...
Bembeyaz teni, çilleri ve porselen gibi suratıyla pekala Kuzey Avrupalı da olabilir. Maskülenliği ise ayrı konu: “Fransız kadınlarına benzediğimi söylerler. Onların daha maskülen ve erkeksi bir havaları olduğu için sanırım. Sigarayı tutuşları bile daha maskülendir.”
Demet Evgar erkek parfümü kullanıyor mesela. Giyiminde de bir maskülenlik var: “Enerjin maskülendir ya da değildir. Sadece tavrınla ilgili bu. Dışında değil, içinde bu senin. Kadınsı ritüeller pek yoktur bende; düzenli maniküre gitmek, rujunu sürmeden dışarı çıkmamak gibi. Bunlara takılmam. Toplumun kadına yüklediği rolleri her zaman oynamaktan hoşlanmam. Kimi yürüyüşünü annesinden alır; ben babamdan almışım.”
Öyle ki Demet alışverişe de erkekleriyle çıkıyor; kardeşiyle, babasıyla ya da erkek arkadaşıyla. Çünkü madem bu işler beğenmek ve beğenilmek üzerine kurulu, önce erkekleri onu beğenmeli:
“Stratejileri olan, burçları bilen, cilveli bir kadın değilim. Buradan gelecek ilişkiden de bir hayır beklemem. Yaptığımız dönemler de olmuştur ama ondan bir şey çıkmamıştır. Bu tip duyguları doğaçlama yaşarım. Bir anda lanet bir şey de, şirin bir şey de olabilirim. Bir kalıbın içine girmeye itirazım var.”
Artık eminim, anladığım kadarıyla beş farklı Demet var. ‘Yanlışsam düzelt beni’ diyor ve saymaya başlıyorum. Ellerini çırparak “tamam” diyor. “Yetenekli, işine aşık Demet. Muzip, fırlama Demet. Anaç Demet. Dişi Demet. Maskülen Demet.”
Yanıt hemen geliyor: “ Hepsi tamam. Beşine de itirazım yok.”
BEN EN GERİDE
DURMAYI SEÇTİM

Demet, 20 yaşından beri ünlü ve göz önünde... Son beş senedir çok izlenen bir dizinin başrolünde. Şimdi dolu dolu 30 yaşında. Ama hâlâ hem ünlü hem de değil gibi duruyor:
“Ün, kendine hangi duyguyu giydirdiğinle alakalı bir şey. Ben geride durmayı seçtim. İstiklal’de ‘Bakalım kim beni tanıyacak’ diye yürüdüğümde bana bakıyorlar. Ama bunu hiç umursamadan geçip gittiğimde kimse yüzüme bakmıyor bile. Sahnede çırılçıplaksındır mesela. Ama kendini duygularınla öyle bir giydirirsin ki, insanlar senin çıplak olduğunu fark etmez. Şöhret de böyle. Sen ünlü olduğunu düşünmezsen, senin düşünmediğin şey de sana gelmez.”

Haberin Devamı


YA YAPMALI YA SUSMALISIN
Sinirimin ve zaaflarımın tuzağına düşmemeyi biraz daha öğrendim. Hayatımda kaygıyı azalttım, mutsuzluğa giden o yolu kapattım. Mutluluk net bir şey çünkü ve senden de netlik istiyor. Kaygıyı barındırmıyor içinde. Ve öğrendim ki, söylenmenin anlamı yok. Ya bir şey yapmalı ya da susmalısın.

Haberin Devamı


HAYAL KURMAK SENİ SEN YAPAN ŞEY
Bence hayal kurmak seni sen yapan şey. Herkesin başına gelecek şeyler aynı. Doğuyor ve ölüyoruz. Sen, o arada başına gelenlersin. Bunu hayal etmelisin! Kendindeki farkı bulup o doğum ile ölüm arasında kalan araya bir anlam kattığında hayat çok daha eğlenceli hale geliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!