Nişantaşı sokaklarına yine bahar geldi

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı sokaklarına yine bahar geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2004 00:53

Şişli Belediyesi, düzenlediği II. Bahar Şenliği ile Nişantaşı’nın sokak ve caddelerini yine renklendirdi. Geçtiğimiz pazar, öğrencilerden oluşan Bahar Korteji ve Derishow’un Bahar Düğünü’yle başlayan şenlik, 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Şenlik sırasında Nişantaşı sokaklarında gezenler, Karikatürcüler Derneği tarafından hazırlanan bahar konulu karikatürleri, Teşvikiye Caddesi’ndeki 6 bin 500 tane kanat çırpan kelebeği görebilirler.

Nişantaşı’nda baharın gelişiyle düzenlenen ve sokaklara taşan etkinlikler artık bir gelenek haline geldi. Worldcard’ın ana sponsorluğunda, 3.Boyut Proje Üretim Merkezi’nin organize ettiği Bahar Şenliği, geçtiğimiz pazar günü büyük bir partiyle başladı, son gününe kadar da çeşitli parti ve sergilerle sürecek. Eğer sizin de yolunuz Nişantaşı’na düşerse, baharı temsil eden ve nereyse tüm cadde-sokakları saran tasarımları görmenizi öneririz. Aralarında Kezban Arca Batıbeki, Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Yazbukey ve Hatice Gökçe gibi isimlere ait olan çalışmalar var. Teşvikiye Caddesi’nde kanat çırpan 6 bin 500 tane kelebek, Valikonağı Caddesi’ne asılmış rengarenk çamaşırlar, Abdi İpekçi Caddesi’ndeki salıncak da sizi şaşırtmasın.

Nişantaşı’nın bahar şenliği bu saydıklarımızla bitmiyor. Neredeyse her gün farklı mekanlarda partiler ve konserler düzenleniyor. Yarın Atiye Sokak’taki Worldcard Partisi de bunlardan biri. Partide DJ Yakuza canlı performans sergileyecek. Bu partiden sonraki ilk etkinlik ise 9 Mayıs Anneler Günü’nde olacak. Maçka Caddesi’nde kutlanacak Anneler ve Çocuklar Günü’nde Worldcard, kullanıcılarına sürprizler hazırlamış. Ayrıca aynı partide Nestle, katılanlara çikolata ve Nescafe ikramı yapacak.

Şenliğin son partisi kapanış günü olan 15 Mayıs’ta, Abdi İpekçi Caddesi’nde yapılacak. Saat 18.00’de İstanbul Drum Circle Perküsyon Show ile başlayacak parti, yine DJ Yakuza’nın performansıyla devam edecek.

Ayrıca tüm şenlik boyunca Habitat Parkı’na kurulan yapay tırmanma duvarında heyecan yaşamak da mümkün.
Şenliğin en eğlenceli etkinliklerinden biri yarın saat 14.00’te Yargıcı Mağazası’nın önünde başlayacak olan Stil Avı adlı yarışma. Üçerli gruplar halinde altı mankenin katılacağı yarışmada, Nişantaşı’nın değişik mağaza ve tarihi noktalarına önceden gizlenmiş işaretler bulunmaya çalışılacak. Bitiş noktasına en erken gelen manken grubu yarışmayı kazanacak.

Pazar günü Yaratıcı Çocuklar Derneği bünyesindeki okulların katılımı ile ‘Çocuk Güzü ile Bahar’ konulu bir fotoğraf çalışması var. Çocuklar, görevliler eşliğinde istedikleri yerin fotoğrafını çekebilecekler. Çekimler için tüm çocuklar Photoxi önünde saat 14.00’te buluşacak.

Etkinliğin en ilgi çekecek buluşmalarından biri de pazartesi günü. Davranış Bilimleri uzmanı Banu Gökçül NLP sunumu yapacak. NLP, zihni yeniden programlama diye tanımlanıyor. Perşembe günü Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan Akarma Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde Sabancı, Marmara ve Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı kısa metrajlı film gösterimi var.

HANGİ TASARIMCILAR VAR

Kezban Arca Batıbeki, Günseli Kato, Orkun Ertem, Barış Dinçel, Server Demirtaş, Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Yaz Bükey, Hatice Gökçe, Rüçhan Şahinoğlu, Kerem Küçükgürel, Cüneyt Aksoy, Mustafa Öney, Mudo Design Group, United Colors Of Benetton, Karikatürcüler Derneği, Lıdıa Ortız Maqueda.

ŞENLİK PROGRAMI

8 Mayıs Cumartesi


14.30, Stil Avı, Merkez Dergi Gurubu - Caretta

Yapı Kredi Sanat Kitap Günleri - Atiye Sokak

18.00-24.00, Worldcard Partisi - Atiye Sokak

n 9 Mayıs Pazar

14.00, Yaratıcı Çocuklar Derneği ‘Çocuk Gözüyle Bahar’ fotoğraf çekimleri

15.30-17.00, Nestle ile Çocuk Günü - Maçka Caddesi

17.00-18.00, Maximilian ile Anneler Günü - Maçka Caddesi

n 10 Mayıs Pazartesi

16.30, NLP ile ‘İçinizdeki Güçlü Size Yol Verin’, Belgo Restaurant

n 11 Mayıs Salı

17.00, Handan Börüteçene ile ‘Sivil Atak’a Mektuplar’ sergisi üzerine söyleşi - Maçka Sanat Galerisi

n 12 Mayıs Çarşamba

19.00, Doğan Özkan’la Leonardo’nun 7 ilkesi üzerine söyleşi - Akarma

n 13 Mayıs Perşembe

15.00, kısa metraj film gösterimi, İstanbullu Genç Sanatçılardan Kurmaca Çalışmalar - Akarma

16.30-18.30, L’officiel Martini ile Happy Hours - Belgo Restaurant

n 15 Mayıs Cumartesi

14.00, Yaratıcı Çocuklar Derneği ‘Çocuk Gözüyle Bahar’ fotoğraf çekimleri - Nişantaşı

Yapı Kredi Sanat ‘Kitap Günleri’ - Atiye Sokak

18.00-24.00, Worldcard kapanış partisi - Abdi İpekçi Caddesi

Kadıköy’de Genç Sanat Günleri

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Oyuncuları, ikinci Genç Sanat Günleri’ni 10-19 Mayıs tarihleri arasında düzenliyor. Bu yıl Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Genç Sanat Günleri’ne tiyatro ve müzik toplulukları katılacak. İstanbul, Ankara ve Konya’dan toplulukların katıldığı organizasyonun amacı aynı nesilden gelen tiyatrocuların birbirleriyle tanışmasını sağlamak. Tüm oyun ve konserlere giriş ücretsiz. Tel: (216) 418 42 26

10 Mayıs, 19.00 Açılış kokteyli, 20.30 Yalancı - MSM Oyuncuları

11 Mayıs, 20.30 Bina - Galatasaray Üniversitesi Oyuncuları

12 Mayıs, 20.30 Cadı Kazanı - İ.Ü. Devlet Konservatuvarı

13 Mayıs, 20.30 Kont Euderland - Yıldız Üniversitesi Oyuncuları

14 Mayıs, 20.30 Atlar ve Filler - Sabancı Üniversitesi

15 Mayıs, 18.00 Yalnızlığın Ülkesine Seyahat - Fener Rum Lisesi, 20.30 Sevgi Paylaştıkça Çoğalır ve Gitgel Dolap - Y.Ü. Oyuncuları

16 Mayıs, 18.00 Rock konseri - Beykent Üniversitesi Grup Gen

20.30 Milyonerler Şehri Napoli - Selçuk Üniversitesi

17 Mayıs, 20.30 Sokak çocukları yararına gösteri - Murat Çuhadar

18 Mayıs, 20.30 Yaşam Belirtileri - Yeditepe Üniversitesi

19 Mayıs, 13.00 quartet konseri - Başkent Üniversitesi, 15.30 konser - Kültür Üniversitesi Müzik Topluluğu, 18.00 Gayri Resmi Hürrem - Kültür Üniversitesi Oyuncuları, 20.30 Salak Oğlum - MSM Konservatuvarı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!