New York'ta mahkumlara zorunlu diyet

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta mahkumlara zorunlu diyet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 15:58

New York’ta bulunan cezaevlerinde başlayan yeni uygulamaya göre mahkumlara, tereyağ ve tatlı verilmiyor, tam yağlı süt yerine de az yağlı süt veriliyor. Mahkumlara beyaz ekmek yerine kepek ekmek ve şekersiz kek dağıtılıyor.

New York’ta mahkumlara zorunlu diyet uygulaması başlatıldı. New York’ta bulunan cezaevlerinde başlayan yeni uygulamaya göre mahkumlara, tereyağ ve tatlı verilmiyor, tam yağlı süt yerine de az yağlı süt veriliyor. Mahkumlara beyaz ekmek yerine kepek ekmek ve şekersiz kek dağıtılıyor.

Mahkumlarında sağlıklı beslenmesi gerektiğine inandıkları için böyle bir uygulama başlattıklarını belirten New York cezaevi yetkilileri New York cezaevlerinde bulunan yaklaşık 14 bin mahkuma geçtiğimiz hafta başlatılan diyet uygulamasına göre bundan sonra yemeklerde mahkumlara beyaz ekmek yerine, daha az kalorisi olan kepek ekmek dağıtılacak. Mahkumlara talı verilmeyecek ve şekersiz kek dağıtılacak. Mahkumlara dağıtılan diyet menünün mormal menüye göre daha pahalı olduğunu belirten cezaevi yetkilileri, "Mahkumlara verilen diyet menünün normal menüye göre yaklaşık 2,5 dolar daha fazla bir işçilik gideri var. Bize pahalıya maal olsa da mahkumlarımızın New York’ta yaşayan diğer insanlar gibi daha sağlıklı beslenmesini istiyoruz" diye konuştular. Diyet menu uygulamasıyla mahkumların kalp krizi, inme ve şeker koması riskini azalttıklarını savunan cezaevi yetkilileri "Mahkumlarımızı sağlıklı besliyoruz" diye konuştular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!