Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 00:00

Haberin Devamı

Kamplarda film ve fotoğraf atölyeleri

Geçen sene ilki yapılan uluslararası film kampı, katılan gençlerin gösterdiği ilgi üzerine Genç Tur tarafından bu sene tekrarlanıyor. Genç tatil projesinde dünyanın dört bir tarafından gelenler, Ege Denizi kıyısında bir gençlik evinde bir araya gelecek. 15-17 yaş grubuna film kampı, 10-14 yaş grubuna fotoğraf kampı düzenlenecek. Fotoğraf ve kısa film çekme sürecine ilişkin teorik ve atölye çalışmaları 1-30 Temmuz tarihleri arasında 7-10 günlük kamp dönemlerinde konunun uzmanları tarafından aktarılacak. Uluslararası katılıma açık olan kampın ortak dili İngilizce. Katılımcı sayısı projelerin yürütülmesi için sınırlı tutulacak. Bilgi için: 244 62 30

Merkezin sakini

Bodrum Turgutreis’teki Su Otel, merkezde her yere yürüme mesafesinde, çevresi evlerle çevrili olduğu için de gürültüden uzak. Genel dekorasyonda küçük objeler, antikalar, ege çiçek ve bitkileri var. İncir, nar, mandalina, turunç, badem, zeytin ağaçları bahçede göze çarpıyor. Odaların hepsinde klima mevcut. Küçük otelin 21 adet iki kişilik ve 4 adet süit odası bulunuyor. Süit odalardan biri de Türk hamamlı. Tel: (0252) 316 6906

Altın kullanılan odalar

Özdoğan Grubu’nca Belek’te inşa edilen ve bataryadan lavaboya kadar pek çok yerde 24 ayar altın kullanılan Calista Luxury Resort Otel’in Leo adlı villasının gecelik fiyatı sezona göre 14 bin ile 25 bin dolar arasında değişiyor. Otelde standart oda fiyatları da 200 Euro’dan başlıyor. En çok müşterisini Rusya, Ukrayna, Romanya ve Kazakistan’dan çeken Calista’nın yatırım maliyeti 150 milyon doları buluyor. Zengin Rus ve Türklerin tercih ettiği 1500 metrekarelik VIP Villa Leo’nun kendine ait restoranı, havuzu, sinema salonu, SPA ve Türk hamamı var. Single villalarda gecelemenin bedeli 6 bin, ikiz villalardaysa 2 bin 500- 3 bin dolar arasında değişiyor. Tel: (242) 710 01 01.

Fotoğraf meraklılarına özel

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız tam size göre bir tur var. 19 Mayıs tatilinde dünyanın en güzel fotoğraf veren şehirlerinden biri olan Prag’da fotoğraf sanatçıları Dr. Erdal Kınacı ve Mehmet Aşık eşliğinde hem keyifli bir tatil yapıp hem de fotoğraf çekiminin inceliklerini öğrenerek resim çekebilirsiniz. Program sadece fotoğraf meraklılarına yönelik olduğu için dört gün boyunca fotoğraf konusunda kısıtlamanız yok. Şehre sadece turistik amaçla gitmiş olanlara yetişme ya da onları bekletmeme kaygısı olmadığı içinde doğru ışığı yakaladığınızda başka hiç bir şey düşünmeden rahat rahat deklanşöre basmanız mümkün olacak. Bilgi için: 444 0 387

Haberin Devamı

Avrupa’ya ucuza uçun

Alman Lufthansa Havayolları’nın sunduğu indirim kampanyası sayesinde 1 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’den Berlin, Hamburg, Hannover, Düsseldorf, Köln, Stuttgart, Nürnberg, Londra, Paris, Brüksel, Liyon, Roma, Floransa, Venedik, Stokholm, Göteborg, Oslo, Varşova’ya 99 Euro ödeyerek seyahat edebileceksiniz. Ayrıca, Ankara ve İzmir’den Frankfurt’a 99, Ankara ve İzmir’den Münih’e 169, İstanbul’dan Frankfurt ve Münih’e 169 Euro’ya uçabilirsiniz. Gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçuşlar için geçerli olan fiyatlara vergiler dahil değil.

Doğa dostu turizm

Eko Turizm grubu, Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) bünyesinde bir grup arkadaş tarafından tamamen gönüllülük temelinde kuruldu. Grubun amacı doğayı tanıtma, sevdirme ve çevre sorunlarına dikkat çekmek. Bu etkinliklerden kar edilmemesi de ilkeleri. Grubun Ankara’nın yanısıra İstanbul’da da şubesi var. Yakın zamanlı İstanbul gezilerinden bazıları şöyle; Koru Dağı, Gala Gölü 3-4 Mayıs, Terkos 25 Mayıs, İğneada longoz ormanları 31 Mayıs-1 Haziran. Bilgi için www.ekoturizmgrubu.org.

Gençler Olimpos’ta buluşuyor

MTV Türkiye’nin sponsorluğunda bu yıl ilki gerçekleştirilecek "Olympos Music Fest 08" ile gençler, 16-19 Mayıs tarihleri arasında müzik ve doğanın tadını çıkartacak. Antalya Olympos Babylon Town’da, düzenlenecek festivalde sahne alacak gruplardan bazıları Gevende, Dorian, Ayyula ve Kreş. Babylon Town, 40 dönüm üzerine kurulu konser ve kamp için ideal bir alan. Sahile iki kilometre uzaklıkta doğayla içiçe, ormanla çevrili bu alanda, konaklamak için ağaç evler kullanılıyor. Ayrıca sponsor firmaların bungee jumping, paintball, climbing wall ve bisiklet yarışı gibi bir çok aktiviteleri yeralıyor. Bilet fiyatları, 1 gün konser 20, 2 gün konser ve kamp 25, 3 gün konser ve kamp 30 YTL. Biletlere Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

Küba ayağınıza geliyor

İstanbul Mövenpick Hotel, 30 Mayıs’a kadar hafta içinde hergün 18.30’dan 21.00’a kadar Kübalı grup "Havana Salsa" ile Latin dans gösterisi sunuyor. Salsa, Bolero, Cha Cha Cha, Bachanta, Son Muntuno gibi Küba ve Latin Müziği’nden oluşan repertuvarlarıyla konuklarını ağırlıyor. Mekanda içki ve egzotik kokteyl çeşitlerinin yanı sıra snack mönüsünden teriyaki soslu biftek sandviç, geleneksel tavuk quesadilla, İsviçre kulüp sandviç gibi lezzetler de bulunuyor. Bilgi için: (212) 319 29 29.

Kişiye özel lüks

Lüks seyahat sektörünün önemli isimlerinden Abercrombie&Kent markasının Türkiye’de ismini temsil etmeye başlayan Setur, kişiye özel hazırlanan tur programlarının yanı sıra macera tutkunlarına hitap eden keşif gezileri, egzotik şehirlerde özel ve romantik programlar sunuyor. Nisan-Mayıs aylarına yönelik programlardan bazıları şöyle; balina ve fokların anavatanı, Antartika, el değmemiş resifleriyle Fransız Polinezyası, Tokyo Ulusal Müzesi, İmparatorluk Sarayı ve en yüksek dağı Fuji ile Japonya, doğanın vahşi gücünü temsil eden Victoria Şelaleleri... Bilgi için: (216) 554 38 98.

Adalarda kardeşlik

Burgaz Adası Alevileri aslında bu ülke insanlarının birbirleriyle bir sorunu olmadığını kanıtlayan bir davet gerçekleştiriyor. Burgaz Adası Cem Vakfı, Adalar Camisi İmamı, Ermeni Kilisesi Papazı, Rum ve Süryani cemaatinin önde gelenleri Birlik Cemi’nde bir araya gelecek. İkincisi gerçekleştirilecek olan bu etkinlik 3 Mayıs Cumartesi saat 13.00’daki söyleşiyle Burgaz Ada, Adalar Cem Vakfı’nda gerçekleşecek. Tel: (216) 381 24 61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!