Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 00:00

Keşfetmenin heyecanı

Fest Travel’ın "Keşfetmenin heyecanını duyumsayın" sloganıyla yola çıkan yurtiçi ve yurtdışı kültür turları devam ediyor. 19-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ilk tur profesyonel rehber Yıldırım Büktel başkanlığında, Van-Doğu Beyazıt-Ani-Kars ve Erzurum bölgelerine düzenlenecek. İkinci tur 3-9 Eylül tarihleri arasında, yine Büktel başkanlığında Güneydoğu Anadolu bölgesine gerçekleşek. Yurtdışında 8-20 Eylül’de İran kültür gezisi, 25 Eylül-9 Ekim arası Tibet - Bhutan - Nepal gezileri var. İki turun da rehberliğini Faruk Pekin yapıyor.

Adada sakin haftasonu

Yoğun iş temposu, trafik ve gürültüden uzaklaşmak ve yazın tadını çıkarmak için Büyükada Princess Hotel’in yenilenen konforlu odalarından birinde konaklayabilir, kendinizi yenileyebilirsiniz. Gündüz ada gezileri sizin, akşam ise otelin art deco dekorasyonlu, New York Nouvelle Cuisine ve Sushi Bar spesiyal yemeklerin servis edildiği Gr. ve cafe-bar’ında vakit geçirebilirsiniz.

Ucuz uçmanın formülleri

Pegasus Havayolları, erken rezervasyon yaptıranlara 55 YTL’den başlayan fiyatlarla uçma imkanı sağlıyor. Uçuşlarına 12 noktada devam eden Pegasus’un, ucuz uçma formülünde 10 kademeli fiyat sistemi uygulanıyor. Ana üs olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı kullanılıyor. Tek tip ve genç filo sayesinde, başta yakıt olmak üzere birçok konuda tasarruf sağlanıyor, bu da bilet fiyatlarına yansıtılıyor. Vip ve Business Class uygulaması yok, elektronik bilet sistemi var. Yolcular uçuş ve rezervasyon bilgilerini mail ya da SMS mesajı olarak alıyorlar.

Bodrum’da klasik müzik rüzgarı

Bodrum’da, 25-28 Ağustos tarihleri arasında D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin ikincisi yapılacak. D-Marin Turgutreis Marina’da gerçekleştirilecek festival, dünyanın sayılı müzisyenlerini biraraya getirecek ve dört gün dört ayrı senfoni orkestrasını ağırlayacak. Festivalde "Günbatımı" ve "Gece Konserleri" olmak üzere her gün iki, toplamda sekiz konser yer alacak. Mozart Akşamı’yla başlayacak festivalde, Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Bolşoy-Kirov-Münih-Madrid solistleri, Grand Pa de Deux, Anjelika Akbar, Elif Yurdakul, Cihat Aşkın, llya Gringolts, Jiri Barta ve Gülsin Onay gibi ünlü isimler sahne alacak.

İki gemiyle farklı rotalara

Her yıl nisan ayında Fransız Antilleri’nden yola çıkarak Akdeniz’e gelen Club Med 2, deniz tutkunlarına bütün yaz boyunca farklı rotalar teklif ediyor. İspanya, Yunanistan, Türkiye, Libya, İtalya, Hırvatistan, Arnavutluk, Malta gibi... 392 yolcuya 204 kişinin hizmet verdiği gemide, 46 denizci, 58 Club Med çalışanı ve 100 hizmet personeli bulunuyor. 19 rütbeli Fransız denizciye, 27 Flipinli tayfa eşlik ediyor. Toplam iki bin metrekarelik sekiz güvertenin isimleri Pasifik adalarından esinlenerek konulmuş. Hepsi deniz gören 196 kabin bulunan gemide iki restoran ve dört bar hizmet veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!