Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

Hillside Su dünya basınında

Uzun hafta sonlarının adresi Hillside Su, bir kez daha dünya basınında adından söz ettirdi. Dünyanın en önemli turizm dergilerinden Conde Nast Traveller, dünyanın en romantik uzun hafta sonlarının yaşandığı otellerin konu edildiği haberde Hillside Su’ya yer verdi. Son derece çekici bir mekan olarak tanımlanan Hillside Su’nun Sanda Day SPA’sının dünya standartlarında olduğu vurgulandı.

Ev sıcaklığında tatil

İzmir’e bir saat, Adnan Menderes Havaalanı, Kuşadası ve Efes’e 40’ar dakikalık araç mesafesindeki Aşa Club Holiday Resort, 16 aile suiti, 92 suit ve 72 standart odasıyla beklentilerinizin ötesinde bir tatile davet ediyor. Yöresel çizgilerden esinlenerek dekore edilen ve her türlü konfora sahip odalar, ev sıcaklığında bir atmosfer sunuyor.

4x4’lerle keşif bir başka

Lassa’nın 4x4 lastiği Competus’un artık geleneksel olan Keşif Konvoyu için geri sayımı başladı. Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak yüksek dağlar ve deniz kıyıları birleştirilerek katılımcılar için benzersiz bir rota oluşturuldu. Yaklaşık 15 4x4 araçtan oluşan Lassa Competus Keşif Konvoyu önce Kozan Kanyonu-Çınarlıhan yolunu izleyerek Kazdağları’nın zirvesine ulaşacak. Efsanelere konu olan Sarıkız Türbesi ziyaret edildikten sonra, Koca Kanyonu, Evciler, Bayramiç, Güzelyalı yolu izlenerek sahile varılacak. Türkiye’nin dört bir tarafındaki keşif ve macera tutkunlarının katılacağı gezi, haziran ayında gerçekleştirilecek.

Yelkenler kışın da fora!

İstanbul’un iki yakasında, hem Kalamış, hem de Ataköy Marina’da hizmet veren tek yelken okulu olan Deniz Feneri yelkenciliğe merakı olan herkesi bekliyor. Yaz, kış demeden eğitimlerine aralıksız devam eden Deniz Feneri kursiyerleri, altı ve yedi metrelik One Design sportif day-boat teknelerde yelken öğrenmenin ayrıcalığını yaşıyor. Üç aşama olarak verilen eğitimler 48 saat sürüyor. İlk aşamada temel yelkencilik bilgisi olarak karadan ayrılma, karaya yanaşma, gemici düğümleri, ana yelken - flok kullanımıyla seyir yapabilme ve dönüşler üzerinde duruluyor. İkinci aşamada, alınan bilgilerin geliştirilmesinin yanı sıra, balon yelkenin eğitimi veriliyor. İlk iki kuru bitiren kursiyere, üçüncü kurda offshore yachting (açık deniz) eğitimi veriliyor. (0216 345 43 70 www.denizfeneriyelken.com)

Ayvalık’ta müzik ve yazı eğitimi

1998 yılında kurulan ve çeşitli kentlerdeki müzik okullarında klasik müzik eğitimi alan gençlere, dünyaca ünlü hocalarla 10 günlük uzmanlık kursu şansı tanıyan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA), etkinlik alanını genişletiyor. AIMA, 2006’ya "Bestecilik" ve "Yazı" atölyeleriyle merhaba diyor.

Genç besteciler, 17-22 Mayıs 2006 tarihleri arasında AIMA’nın deniz kıyısındaki yeni mekánında düzenlenecek olan Bestecilik Atölyesi’nde birbirlerine eserlerini tanıtıp, bestecilik yöntemlerini ve felsefelerini tartışacak. Avusturya Besteciler Birliği Başkanı Klaus Ager ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden besteci Özkan Manav, genç bestecilere kendi bilgilerini, yaratıcılık süreçlerini ve deneyimlerini aktaracak.

Genç yazar adaylarıysa 17-28 Temmuz 2006 tarihlerinde düzenlenecek olan Yazı Atölyesi kapsamında yazdıklarını birbirleriyle tartışma ve Pınar Kür’ün yönlendirmesi ışığında değerlendirme fırsatı bulacak. 6-15 Eylül’deki Master Class atölyesi ise yetenekli keman, viyola, viyolonsel, flüt ve klarnet öğrencilerini 10 gün boyunca dünya çapında ustalarla tanıştıracak.

Uludağ’ın en yenisi

Uludağ 1. Bölgede, Orman Bakanlığı misafirhanesini 29 yıllığına kiralayarak 20 Aralık’ta yepyeni bir otel olarak açan İstanbul Hitit İnşaat Sanayi Şirketi, Atasu adını verdiği bu otelle turizme merhaba dedi. 57 standart odalı Atasu Otel, herkesin çok iyi bildiği "Acemi Pist"e sadece 30 - 40 metre mesafede. Açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin sunulduğu restoranı ve Atasu Cafe’si, uluslararası deneyimli aşçıbaşı, Türk ve dünya mutfaklarının zengin çeşitleriyle misafirlerini bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!