Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2009 00:00

Güne yogayla başlayıp Likya’yı keşfedin
Kaş-Eflatun Sanat Kampı, bu yıl organik tarım, yoga, kristal terapi, Likya kültür yürüyüşleri, deniz aktiviteleri, dia gösterileri, spiritüel sinema akşamları ve uluslararası karma sergiyle haziranda açılıyor. Her pazar farklı bir haftalık kamp süreci başlayacak. Tatil haftaları boyunca sabahlar yogayla karşılanacak, haftanın bir günü farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. Antik Simena ve Kekova tekne gezisiyle Akdeniz’in keyfi çıkarılacak. Ressam-fotoğraf sanatçısı Aydın Çukurova’nın diya gösterileri ve kültür yürüyüşleriyle Likya’nın gizemli kentleri keşfedilecek. (Tel: 0242 839 54 29)
Mil kazanmaya devam
Bir Atlas Jet uygulaması olan Jetmil, yeni promosyonlar düzenliyor. Kart sahipleri KKTC’deki restoran zincirlerinden Eziç’de ödedikleri fatura kadar jetmil kazanıyor. Europcar’dan 01-30 Haziran tarihleri arasında otomobil kiraladıkları takdirde hem yüzde 20 indirim hakkından yararlanıp daha az ödüyorlar, hem de kiralama bedeli kadar Jetmil kazanıyorlar. (Tel: 444 33 87)

Mönüdeki favorisi Mevlevi tatlısı
Gelibolu’daki Gelincik Konağı tarihi bir yapıya kurulmuş. Geçmiş kültürlerin izleri binada ve dekorasyonunda görülüyor. Konak yemekleriyle de ön plana çıkıyor. Pirahu (lor peynirli mantı), göceli mantı (tavuklu), ıspanaklı kahi, lozmik gözleme, yanıç lokma, zennik, kolaç gibi her yerde tadamayacağınız lezzetler bunlardan bazıları. Mönüdeki tatlıların isimleri lezzetleri kadar ilginç: Erikli yahni, paşuban, zencefil çöreği, Mevlevi tatlısı... Dünyanın en büyük mevlevihanelerinden birinin bulunduğu Gelibolu’da Mevlevi tatlısıyla karşılaşmak şaşırtmıyor. Ancak böylesine lezzetli bir tatlıyı bu güne kadar neden keşfedemediğinizi düşünüp, şaşırabilirsiniz. (Tel: 0286 566 54 80)

Beyaz Geceler festivali sürüyor
St. Petersburg’un ünlü Beyaz Gecelerin Yıldızları geçen ay başladı, temmuza kadar sürecek. Ancak iklim koşulları nedeniyle festivalin en güzel günleri haziranda. Yaz başında günler uzuyor, kış boyunca görünmeyen güneş sabaha kadar ışıldıyor. Şehrin bulvarları, ünlü köprülerini ışıklarıyla yıkanıyor. Sokaklarda gösteri yapan, sergiler açan sanatçılar, onları izleyen sanatseverler de bu şölenden payını alıyor. 15 yıldır düzenlenen Beyaz Geceler Festivali kapsamında St. Petersburg Sarayı’nın ünlü meydanında Rolling Stones, Paul Mc Cartney gibi ünlüler konser veriyor. Genç kuşağın efsanevi orkestra şeflerinden Valery Gergiev’in yönetimindeki Mariinsky Tiyatrosu bir dizi özel etkinlik gerçekleştiriyor. Bu yılın yıldızı yine topluluğa bağlı Mariinsky Balesi ile Mariinsky Operası. 19 Haziran’a kadar birbiri ardına ünlü eserleri sahneleyecek, seslendirecekler (www.mariinsky.ru) Festival atmosferi daha sonra şehrin diğer topluluklarıyla devam edecek.

Akitivite ve eğlence seçenekleri bol
Bodrum Akyarlar’daki Kefaluka Resort, 50 bin metrekarelik alana kurulu. 14’ü lüks residance, toplam 370 odası var. Aktivite seçenekleri arasında tenis kortları, mini futbol sahası, ısıtmalı ve ısıtmasız açık havuzlar, aquapark, oyun salonları, bowling, atış poligonları, dalış dersleri, tenis dersleri ve su sporları bulunuyor. Otelin SPA merkezi bünyesindeki ısıtmalı kapalı havuz, jakuzi, kapalı çocuk havuzu, masaj odaları, Türk Hamamı, buhar odası ve macera duşu kendini yenilemek isteyenlere hitap ediyor. Yelken, rüzgar sörfü, katamaran seçenekleri de mevcut. Ayrıca eğlenmek isteyenler kapalı disko, bir açık gece kulübü, 450 kişilik anfiden, gece ve gündüz animasyon imkanlarından yararlanabiliyor. www.kefaluka.com

Tekirdağ’ın 59 yıllık köftesi
Merkezi Tekirdağ’da bulunan 59 yıllık Özcanlar Köfte’nin mönüsünde Tekirdağ köftesi, sucuk ızgara, satır köfte, salata ve Tekirdağ yöresine özel peynir helvası var. 1953’den beri üretilen Tekirdağ Köftesine dana eti, soğan, sarımsak, ekmek, tuz, kimyon ve karabiber dışında hiçbir katkı maddesi karıştırılmıyor. (www.ozcanlarkofte.com)

Motosikletçiler doğayla buluşuyor
9. Kapıdağ Enduro Club Festivali, Balıkesir’in Erdek ilçesinde bu hafta yapılacak. 5 - 7 Haziran arasındaki etkinlik Kirazlı Manastır’da gerçekleştirilecek. Festivalin amacı Kapıdağ Yarımadası’ndaki tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılması. Bölgede tarih ve coğrafya bilincinin geliştirilmesi. Motosiklet kullanımının yaygınlaştırılması. Organizasyona yaklaşık 1500 kişi katılacak. Program süresince yavaş gitme, halat çekme yarışı, çukur yarışı, motokros yarışı, motorlu yaya ve atlı doğa gezileri de düzenlenecek. Bölge tanıtımına yönelik sinevizyon gösterileri gerçekleştirilecek. Kamp alanında çadır ve uyku tulumlarında konaklanacak. (www.enduroclub.org)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!