Nerede kaldın kaltak?

Güncelleme Tarihi:

Nerede kaldın kaltak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2009 00:00

Aramızda ya dört metre var ya beş. Ağzım açık Madonna’yı seyrediyorum. Pırıl pırıl ışıldıyor; sanki 51 değil, 26 yaşında. Hareketliliği, enerjisi, durmadan dans etmesi insanın sinirini bozuyor. Sticky&Sweet turnesinin Sofya durağı için Bulgar hayranları pankartlar hazırlamış. Ön yüzünde “Hoş geldin” arka yüzünde “Bu zamana kadar neredeydin kaltak” yazıyor. Madonna pek seviyor, dansçılarından 3-5 tanesini hatıra olarak almalarını istiyor.

Sticky&Sweet dünya turu için Bulgarlar Madonna’ya en büyük stadyumlarını açtı. Aynı zamanda Avrupa’nın dördüncü büyük stadyumu olan Vasil Levski’de 60 bin kişi var. Biz Golden Circle denilen sahneye en yakın bölmedeyiz.

Stadyumun etrafındaki kafeler Türk dolu. Golden Circle’da Bulgar’dan çok Türk ve Yunanlı vardı.

Sofya’nın küçüklüğüne, organizasyon tecrübesizliklerine rağmen Bulgarlar müthiş iş çıkarmış, 60 bin kişi en ufak bir yığılma, itiş kakış olmadan yerini alıyor. Sadece biz İstanbullular eşeden meşeden sıyırtıp geç gelmemize rağmen en öne geçiyoruz.

SAHNEDE ALLAH YAZDI

Aforozuna neden olan Like A Prayer (Bir Dua Gibi) şarkısında arkasındaki ekranda Türkçe Allah yazısı çıktı. Türk dansçısı Yaman ise kendisine verilen Türk bayrağını alıp sahne arkasına götürdü.

Madonna Sofya’ya konsere beş kala geldi, biter bitmez de gitti. Ama dansçıları ünlü Vitoşa Caddesi’nde bütün gün fellik fellik volta attı. En sevimli dansçısı Yuki Yoshida’yla sokakta karşılaştık. Ayaküstü selamlaştık. Bir bira ısmarlayalım istiyorduk ama prova beklemez. Koşar adım gözden kayboldu.

Ne Sezen’in dudakları, ne Ajda’nın bacakları... 51 yaşında star işte böyle olunur. Pırıl pırıl bir 26’lık gibi. Işık saçıyor; yüzünden, bakışlarından sağlık fışkırıyor. Gören herkes birbirine “poposuna bak” diyor. O nedir öyle, mermerden yontulmuş gibi...

Öndeki seyirciyle sürekli konuşuyor. Dönüyor mesela, “Ben mi güzelim bu mu” diye dansçısını gösteriyor. Açıyor size, ceketinin içindeki Madonna yazısını gösteriyor. Şov icabı içki içerken, dönüp “Bir tane daha atayım mı” diye soruyor, göz kırpıyor.

MADONNA’DAN AZAR İŞİTTİM

Ray Of Light şarkısında bütün stadyumu zıplatıyor. Biz aval aval Madonna’ya baktığımız için azarı işitiyoruz: Siz niye zıplamıyorsunuz?

U must love me (Beni Sevmelisiniz) diye bir şarkısı var. Golden Circle’dakiler şarkıyı “Biz seni sevmeliyiz” şeklinde söylüyordu. Madonna o kadar sevgi arsızı ki gözleri doldu duygulandı.

Sanıyorum dansçılarından birinin adı Sophia. Çünkü ne zaman “Nasıl gidiyor Sofyaaa?” diye bağırsa dönüp o kıza soruyormuş gibi yapıyordu. Pek bayılıyor böyle kendi aralarında küçük oyunlara.

Bir önceki Romanya konserinde “Çingenelere iyi davranın” deyince yuhalanmıştı. Bulgaristan’ın da Çingene azınlık sorunu var. Fırlama kadın şarkısındaki “Ups I didn’t know I couldn’t talk about sex” (Seks hakkında konuşmamam gerektiğini bilmiyordum) kısmını “Çingeler hakkında konuşmamalıydım” şeklinde söyledi. Ama yine söylemiş oldu.

Konser başına 5 milyon dolar indiriyor. Turne tüm zamanların solo hasılat rekorunu kırdı.

DANSÇIYA BADEMCİK AMELİYATI

Kıyafetine uymasa bile Kabala bilekliğini asla çıkarmıyor, sahnede kana kana kabala suyu içiyor. Sırf Kabala’ya inanıyor diye Tel Aviv gibi küçük bir şehirde iki konser birden verdi.

Konser küçük bir kazayla başladı. Şov için fırlattığı asayı dansçısı tutamadı, düşürdü. “N’aptın sen” gibisinden bir bakışı vardı dansçıya, görmeliydiniz. Sahnede şahane ip atlıyor, ip bir ara tokasına dolandı. Ortadaki elektronik ekran bile kısa süre bozuldu, karardı. Ama ne olursa olsun her kuruşunu hak eden birinci sınıf bir şov.

Britney Spears’tan kalma bir adet, yine sahnede hanım dansçılarından biriyle öpüştü. Öpüşmek değil, bademcik-mademcik ne varsa topladı aldı.

Michael Jackson’ın doğum günü olduğunu hatırlatıp bir benzerini çıkardı sahneye. O an suratında “global şöhret bir ben kaldım” tebessümü vardı.

KOLLARI TERMİNATÖR GİBİ

Yaşını anlamak mümkün değil. Bir tek kollar bir tuhaf. Damarları görünüyor ve kasları derinin içinde içinde Terminatör’ün pistonları gibi hareket ediyor. Bitmeyen, tükenmeyen, sinir bozucu bir enerjisi var. Şov iki saat ve saniye durmuyor. 90 dakika boyunca atlıyor, zıplıyor, tırmanıyor. Dansçıların olmadığı solo sahneleri de var. Yani şovda herkesten çok o dans ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!