Nerden nereye

Güncelleme Tarihi:

Nerden nereye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2004 00:00

Artık tatlılarımızı, pastalarımızı süslemek için ne kadar şık şekerlemeler, soslar var. Çakıltaşı şeklinde çikolatalar, inci görünümünde ya da misket gibi şekerler, renk renk drajeler.Pembe, sarı, badem şekerleri, damla çikolatalar... Daha neler neler.. Pasta malzemeleri satan büyük marketlerde marzipan hamuru bulmak da mümkün. Harfli yapraklı süsleme çikolataları da... Hele Mısır Çarşısı’nın arkasındaki pasta malzemesi satan mağazalarda, yıllarca hazır pastalarda görmeye alıştığımız şeker hamuruyla yapılmış çiçekler, hayvancıklar satışta. Seç, beğen, al... anneciğim kremalı pastaları süslemek için üzerine madlen çikolatalar saplar, o zaman sadece beyazı olan badem şekeri ile bir şeyler yapmaya çalışır, akideleri havanda döver, muhallebilerin üzerine tarçınla adlarımızın baş harflerini yazardı. Artık o da yeniliklerden yararlanıyor, ama aklı hep eski günlerinde... İnce NoktalarHaşladığınız ya da kavurduğunuz et hala sertliğini muhafaza ediyorsa, 2-3 yemek kaşığı sirke katın. Limon da aynı işi görebilir.PRATİK TARİFLERHibeş soslu tavukYapılışı:Hibeş soslu tavuğu, mangalda kömür ateşinde ızgara yapacağız. Ancak alternatif olarak fırın torbasına dizerek, fırında da pişirebilirsiniz. Bir kasede, tahin, susam, limon suyu, toz kırmızı biber, ince kıyılmış sarmısak ve kuru soğanı karıştıralım. Diğer yandan, kırmızı pul biber, karabiber, tuz, yoğurt ve zeytinyağını karıştıralım ve kuşbaşı tavuk etlerini bu karışıma iyice bulayarak, çöp şişlere geçirelim.Tavuk şişlerimizi mangalda önlü arkalı kızartalım (fırın torbasını hafifçe unlayarak, çöp şişleri içine dizip, ağzını kapatıp, üzerini delerek de fırınlayabiliriz). Servis tabağının zeminini kıvırcık marullarla döşeyip, pişen çöp şişlerimizi üzerine dizelim. Kaseye aldığımız sosla birlikte sıcak sıcak servis yapalım.8 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi4 adet tavuk gögüs eti (kuşbaşı doğranmış)1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı tuz, karabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı zeytinyağı1 demet kıvırcık marulSos için4 yemek kaşığı tahin1 yemek kaşığı susam2 yemek kaşığı limon suyu2 diş sarmısak2 tatlı kaşığı pul biber1 adet küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)İncili parfeYapılışı:Dondurmayı robotta (ya da mikserle) 10 dakika çırparak başlayalım işe... (Bu arada da çikolatamızı rendelemiş olalım) Çikolata rendesini de (biraz üzeri için ayırıp) katıp, 1-2 dakika daha karıştıralım. Hindistan cevizi tozunu da katıp, hafifçe içine dağıtalım. Varsa kalp biçiminde kalıplara yoksa kaselere, bu karışımı paylaştıralım. Bir gece buzlukta bekletelim. Servisten önce kalıpları ters çevirerek tabaklara yerleştirelim ve üzerlerini ayırdığımız çikolata rendesi ve ince görünümündeki şekerlemelerle süsleyelim.Yemekçinin notu: Donan parfenin kaseden rahat ayrılması için, parfeyi kaselere paylaştırmadan evvel, bir strech film serebilirsiniz.8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaMalzeme listesi1 kutu çikolatalı dondurma1 paket bitter çikolatanın rendesi (80-85 gr)1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu1 yemek kaşığı inci görünümünde şekerleme
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!