Nejat Uygur’un doktor ağabeyi ABD’de öldü

Güncelleme Tarihi:

Nejat Uygur’un doktor ağabeyi ABD’de öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 01:40

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un ağabeyi Dr. Zeki Uygur, ABD'de vefat etti. Ekonomik olarak zor durumdaki Türkleri para almadan tedavi ettiği için "İyilik Meleği" diye adlandırılan 86 yaşındaki Zeki Uygur, beyaz perdede Al Pacino tarafından canlandırılan ABD'li polis memuru Frank Serpico’nun da hayatını kurtarmıştı.

Haberin Devamı

New York’a 1969 yılında yerleşen, operatör doktor olarak uzun yıllar çalışan ve iyilikleriyle Türklerin gönlünde taht kuran Dr. Uygur’un, Connecticut’ta oğlunun evinde kalp yetmezliğinden vefat ettiği bildirildi.

ABD’deki Türk toplumunun önde gelen isimlerinden Zeki Uygur, New York polisindeki büyük yolsuzluk skandalını ortaya çıkaran ve kendi meslektaşları tarafından vurulan polis memuru Frank Serpico’ya ilk tıbbi müdahaleyi yapmasıyla da biliniyordu.

Frank Serpico, yazdığı anı kitabında Zeki Uygur’dan söz ederek ‘‘hayatını hastanedeki Türk doktora borçlu olduğunu’’ yazmıştı. Serpico’nun hayatı daha sonra yönetmen Sidney Lumet tarafından beyazperdeye aktarılmış ve Serpico’yu ünlü aktör Al Pacino canladırmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!