Nefes ekibine 'Altın Bamya'

Güncelleme Tarihi:

Nefes ekibine Altın Bamya
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 17:19

Altın Bamya Akademisi Manifestosu ile başlayan gecede ilk kez ödül adaylarından ikisi de katıldı, Nefes ekibi 2. Altın Bamya Senaryo ödülünü elleriyle aldı.

Haberin Devamı

Türkiye sinemasında, erkek egemen bakışın ağırlığına, kadınlara dair alanların daraltılmasına, kadınlara dair oluşan yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın yeniden üretilip temsil edilmesine ve bu ayrımcılığın kanıksanır kılınmasına eleştiri, karşı duruş ve söz söyleme isteğiyle ortaya çıkan Altın Bamya Ödülleri’nin ikincisinde ödül alan yapımlar belli oldu.

21 Mart Pazar günü Ghetto’da yapılan ödül töreni Alin Taşçıyan ve Ceyda Aşar’ın paylaştığı Akademi Manifestosu ile başladı. Ardından Kadın Karakter, Erkek Karakter, Senaryo ve Film kategorilerinde ön jürinin belirlediği 3’er adayın ardından 30 kişilik Altın Bamya Jürisinin oylaması sonucunda kazananlar açıklandı.

2. Altın Bamya Erkek Karakter Ödülü Acı Aşk’a

Bu kategorideki üç aday: Acı Aşk, Nefes, Süt arasında, jüri oylamasında en çok oyu alarak diğer adayları geride bırakan Acı Aşk-Orhan- karakteri 2. Altın Bamya Erkek Karakter Ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

2. Altın Bamya Kadın Karakter Ödülü Güz Sancısı’na

Bu kategorideki üç aday: Acı Aşk, Adını Sen Koy, Güz Sancısı arasında, jüri oylamasında en çok oyu alarak diğer adayları geride bırakan Güz Sancısı -Eleni, Babaanne karakterleri, birlikte- 2. Altın Bamya Kadın Karakter Ödülünün sahibi oldu.

2. Altın Bamya Senaryo Ödülü Nefes’e

Bu kategorideki üç aday: Bornova Bornova, Güz Sancısı, Nefes arasında, jüri oylamasında en çok oyu alarak diğer adayları geride bırakan Nefes 2. Altın Bamya Senaryo Ödülünü aldı.

2. Altın Bamya Film Ödülü Acı Aşk’a

Bu kategorideki üç aday: Acı Aşk, Güz Sancısı, Yedi Kocalı Hürmüz arasında, jüri oylamasında en çok oyu alan Acı Aşk 2. Altın Bamya Film Ödülünü aldı.

Jüri Özel – Tek Taşlı Bamya Ödülleri ise Adab-ı Muaşeret, Konak, Süpür filmlerinin oldu. Jüri Özel – Homofobi-  Üç Buçuk Bamya Ödülü ise Güneşi Gördüm filminin oldu.

Nefes'in yapımcısından "özür"

Ödül Töreni’ne Bornova Bornova filminin yönetmeni İnan Temelkuran senaryo dalındaki adaylığı sebebiyle katılırken, Nefes filminin yapımcılarından Barış Kaya da “Daha önceki ödül törenlerine hep teşekkür konuşmaları hazırladıklarını, bu sefer nasıl özür dileyeceklerini düşünüp durduklarını” söyleyerek ödülünü Hülya Uğur Tanrıöver'in elinden aldı.

Haberin Devamı

Diğer ödül sahiplerinin katılmadığı, sunuculuğunu Bilge Seçkin’in yaptığı törende ödülleri Ayşe Düzkan, Esin Küçüktepepınar, Hülya Uğur Tanrıöver, Janet Barış, Lale Bakırezer, Melek Özman açıkladı. Neslihan Engin konseri ve Aylin Aslım ile Altın Bamya Korosu’nun birlikte seslendirdiği şarkılar ile sürdü, DJ Süreyya Hardcore ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!