Nedir bizim sizden çektiğimiz ey Cahil Motor Sevdalıları

Güncelleme Tarihi:

Nedir bizim sizden çektiğimiz ey Cahil Motor Sevdalıları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 00:00

Başlığa bakıp da "Biz ne yaptık sana Rüzgarın kızı aşk olsun" demeyin. Herkes üstüne alınmasın. Siz belki bir şey yapmadınız ama şu cahil motor sevdalıları aklımı oynattıracak bana. Motosiklet konusunda trafikteki tüm araçlardan yana yakıla şikayetçi olduğumu bilirsiniz.

Bu motosikletten bir haber diğer taşıt sürücüleri dışında şikayetçi olduğum bir grup daha var. "CAHİL MOTOR SEVDALILARI" "Neden şimdi durduk yere böyle bir sıfat koydun bazı sevdalılara" da demeyin aşağıdaki okuyucu mektuplarını lütfen dikkatlice okuyun. Ben daha ne diyeyim ki?

NE YAPTIĞINI BİLEN BİRİYİM ???

Ben Cenk Zorlu. Motosiklet konusunda daha profesyonel olan size de danışmak istedim (ağzı olan herkesin konuştuğu bu camiada), Yaşım otuz, bu yaz motosiklet almayı içimden geçirmiştim ve 2-3 kere olaylar ciddiye bindi ancak her seferinde çevremdeki insanların olumlu ve olumsuz lafları yüzünden kafam allak bullak oldu. Boyum 1.90. Uzun ince bir yapıya sahibim, yaşamında rüzgar sörfü, basketbol, spor salonları, yüzme yapmaktan zevk alan rahat bir yapıya sahibim, amacım trafik çilesinden kurtulmak şehir içi kısa mesafelerde için kullanımı beni çok zorlamayacak ilk motorumu almak istiyorum. "Ancak beğendiğim motorlar altımda ufak kaldı. (Lüften burada ilk motosiklet için fazlacc2li seçmişsin demeyin. Ne yaptığını bilen bir insanım) ER-6 f, CBR 600 RR gibi. Motosikletlerin bana ufak geldiğinin düşüncesindeyim." Sizden aslında bir tavsiye istemiyorum ama beni yönlendirecek bir yazı aslında resimler arıyorum. Mesela sizin buna benzer bir yazınız var mı "uzun boylu kişilerin tercihini kolaylaştıran motosiklet modelleri". İnanın motosikletin üzerine binince çok komik oluyor ata binip ayakları yere değen adamlar gibi hissediyorum kendimi )) böyle olunca dolayısıyla bütün hevesim kaçıyor. Defalarca Bağdat caddesindeki motosikletçilere gittim ancak bütün modelleri bulamadım. Hep aynı şeyler var. CENK ZORLU/İSTANBUL

RÜZGARIN KIZI’NDAN YANIT:

Sevgili Cenk. Motosiklet konusundaki heyecanın ve isteğin çok hoş! Senin gibi boyu belli bir standardın üzerinde olan motor sevdalılarının beğendiği her motora rahatça ve huzurlu bir şekilde binemediği de bir gerçek. Ama ben yazından daha çok "Ancak beğendiğim motorlar altımda ufak kaldı. (Lüften burada ilk motosiklet için fazla cc’li seçmişsin demeyin. Ne yaptığını bilen bir insanım) ER-6 F, CBR 600 RR gibi. Motosikletlerin bana ufak geldiğinin düşüncesindeyim." Cümlelerini üzülerek okudum.

Elbette dilediğin motora binmekte özgürsün. Hayat da seçimler de sana ait ama motosiklet ruhunu, motosikletin trafikte diğer araçlarla alakası olmayan kendine has yönlerini, motosiklet kültürünü kemiklerine kadar sindirmeden, özellikle 600RR gibi bir makine ile motosiklete başlamayı düşünmen, ben ve benim gibi işin içinde uzun yıllar geçiren sevdalılar tarafından doğal olarak korku dolu gözlerle karşılanıyor. Hele "ne yaptığını bilen bir insanım" sözü ise ne yazık ki ne demek istediğimizi ancak başına acı bir tecrübe geldiğinde anlayacağın anlamına geliyor. Sen tavsiye istememişsin ama ben yine naçizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Sen sen ol, hangi motoru seçersen seç ilk motor olarak hırçın olmayan, kolay zapt edebileceğin, senin yapacağın hataları tölere edebilecek, acemiliğin sırasında seni üstünden atmayacak sakin huylu, agresif olmayan, mülayim karakterde bir makine seç. Ya da bu işten tez vakit vaz geç. Sevgiler.

HAYABUSA MI ALSAM, ZZR 1100 MÜ

Merhaba ben yeni motora başlayacağım. Daha önce hiç motora binmedim. Geçen gün Kızıltoprak’a gittiğimde bir arkadaşın Hayabusa’ sının üstüne oturdum. Tam bana göre bu motor dedim. Sizce ilk motor için Hayabusa uygun mudur? İLKAY ERENCAN/İSTANBUL

Selam Rüzgar. Ben yıllardır içimdeki motor aşkını nihayet gerçekleştiriyorum. Uzun zamandır motor alabilmek için para biriktiriyordum ama bir türlü istediğim motoru almaya yetmiyordu. Şimdi nihayet yetiyor. Almayı planladığım motor Hayabusa. Sence nasıl bir motor? Biraz bilgi verebilir misin?

SERKAN EZTEYMEN/ANKARA

Selam Ayşe Şule. Ben sana bir motor hakkındaki görüşünü soracaktım. ZZR 1100 almak istiyorum. Tavsiye eder misin? Daha önce hiç motora binmedim. İlk motorum olacak. Şimdiden teşekkürler.

MURAT İZBİLEN/İSTANBUL

RÜZGARIN KIZI’NDAN YANIT:

Duydunuz değil mi? Ben ki 4-5 senedir aman şöyle yaman böyle, şu motorla başlayın, çizmeyi aşmayın diye sayfalarca yazı yazmışım. Ömrümü bilinçli motorcu olunmasına adamışım. Hala bu tip e-postalar alınca kafayı yiyorum haliyle. Şimdi sevgili İlkay. Sevgili Serkan. Sevgili Murat. Yok vallaha hiç uygun değil istediğiniz motorlar. Yani Hayabusa, ZZR 1100 gibi makineler çok sıkı bir motorlardır. Seveni, hastası çoktur ama hayatında ilk kez motora binecek biri için tavsiye edilecek bir motorlar değildir. Allah rızası için Hayabusa ilei ZZR ile motosiklet kullanmaya başlamayın arkadaşlar. Dilimde tüy bitti.

BİLİNÇLİ MOTORCU AHMET’E ALKIŞ!

Sevgili Rüzgarın Kızı. Seni her hafta severek okuyorum. Motor konusunda ne öğrendiysem senden öğrendim diyebilirim. 4 senedir her hafta Rüzgarın Kızı’nı ve her ay çıkardığın dergi 2Teker’i okuyarak kendini geliştirmiş bir motor sevdalısı olarak nihayet önümüzdeki yaz bir motor sahibi olacağım. Öncelikle işe iyi bir merkezden eğitim alarak başlayacağım. Sanırım ilk motor olarak da YAMAHA YBR tercih edeceğim. Bir sene onda acemiliğimi atıp sonrasında BMW F 650 GS almayı planlıyorum. Bana öğrettiğin tüm güzel bilgiler için sana teşekkür etmek istedim. İyi ki varsın! Tavsiyelerin hep kulağımda küpe.

AHMET HAMDENMER/İSTANBUL

RÜZGARIN KIZI’NDAN YANIT:

İ
şte bu! Ahmet sana binlerce kez teşekkür ederim. Hani arada senin gibi düşünen ve yazan birkaç motorcu da olmasa, bu işi çoktan bırakırdım herhalde. Göğsümü kabarttın. Ben teşekkür ederim yazdıklarımdan bir şeyler anladığın ve bunu hayatında uygulamaya çalıştığın için. Umarım uzun, sağlıklı, keyifli bir motor yaşantın olur. Ve hayalindeki motora en kısa sürede kavuşursun. Sen de iyi ki varsın!

Kemal Merkit 26 Ekim’de Dubai Rallisi’nde
/images/100/0x0/55eae6a1f018fbb8f89df0c2

Bu küçük dev adamın hızına, enerjisine ve motivasyonuna inanamıyorum. Yıllardır ne ölümlerden döndü, başına neler geldi ama her seferinde sanki ilk defa bir rallliye katılıyormuş gibi amatör bir heyecanla yarışırken gördüm onu. Kemal Merkit şimdi de, Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek Dubai Rallisi’ne katılıyor. 26 31 Ekim tarihleri arasında Cross Country Rallisi Dünya Kupası’nın final yarışı olarak gerçekleşecek UAE Desert Challenge’de ülkemizi temsil edecek Kemal Merkit yarışta Galata Taşımacılık ve Spor Moto KTM Ana sponsorluğunda , Tecnogym ve Power FM, Co -sponsorluğunda, mücadele edecek. Motosiklet kategorisinde maraton kategorisinde yarışacak Kemal Merkit 2.000 km’lik yarışta 15’i aşkın farklı ülkeden 73 yarışmacı arasında tek Türk sporcusu. Araba, kamyon ve motosiklet kategorisinde gerçekleşecek Dubai Rallisi’ne 25 farklı ülkeden 124 takım katılıyor. Dubai Rallisi’ne 6. kez katılacak Kemal Merkit’in amacı öncelikle bu zorlu yarışı bitirebilmek ve genel klasmanda ilk 10’da yer almak. Kolay gelsin Kemal’im. Tüm motorcuların kalbi seninle.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!