Necatigil Ödülü paylaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Necatigil Ödülü paylaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2005 13:00

Şair Behçet Necatigil anısına düzenlenen Necatigil Şiir Ödülü, bu yıl Herkes Gitmiş adlı kitabıyla Akif Kurtuluş ve Yol İnsanları adlı kitabıyla Betül Tarıman arasında paylaştırıldı. 1980 yılından bu yana verilmekte olan Necatigil Şiir Ödülü’nün ilkini İlhan Berk almıştı. Bu yıl seçiciler kurulunda; Füsun Akatlı, Prof. Cevat Çapan, Mehmet H. Doğan, Haydar Ergülen, Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz ve Prof. Tahsin Yücel bulunuyordu.

Haberin Devamı

Şair Behçet Necatigil adına ailesinin düzenlediği ödülün amacı, şu şekilde açıklanıyor: Şiir, Behçet Necatigil’in yaşamında çok büyük bir yer tutuyordu, belki de onun için en önemli olguydu. Necatigil şiir ödülünün oluşturulmasındaki ana düşünce, onun şiire verdiği önemi, ölümünden sonra da, onun adına sürdürmek isteği oldu. Ayrıca Necatigil’in adı, ardında bıraktığı yapıtların yanı sıra bu ödülle de yaşatılmak istendi.

Bu yılki ödülü kazanan kitaplardan Yol İnsanları Can Yayınları tarafından yayınlandı. Betül Tarıman, 1962’de Edirne’nin Keşan ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. İlk şiiri Ağustos 1992 tarihli Kıyı dergisinde çıktı. Tarıman’ın Ay Soloları, Üzgündü Kırlar, Kardan Harfler ve Güle Gece Yorumları adlı kitapları bulunuyor.

Haberin Devamı

2005 Necatigil Şiir Ödülü’nü kazanan şairlere ödülleri, 13 Aralık 1979 tarihinde yitirdiğimiz Behçet Necatigil’in ölümünün yirmi beşinci yılı dolayısıyla, şairin yapıtlarını değerlendirmek amacıyla Bilkent Üniversitesi tarafından 27 Nisan 2005 günü düzenlenecek etkinlik kapsamında verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!