Müzin Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzin Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 00:00

16 yıl aradan sonra

 Aşkın Nur Yengi adını ilk kez duyduğumuz albüm olma özelliğini taşıyan "Sevgiliye", 16 yıl sonra yeniden piyasaya sürülüyor. Albümde Aşkın Nur Yengi’nin güçlü sesiyle yorumladığı, "Bile Bile", "Seni Aldattım" ve "Çağırma Beni" gibi bugün bile hálá sevilerek dinlenen birçok şarkı yer alıyor. O yılların muhteşem ikilisi Sezen Aksu ve Onno Tunç’un katkılarıyla hazırlanan albüm arşivlik güzel bir çalışma.

Harun’dan nostalji

 90’lı yıllarda Türk pop müziğinin önemli isimlerinden birisi de hiç kuşkusuz Harun Kolçak’tı. Hatta dansları, deri giysileri, uzun saçlarıyla yeni popçu imajını da ilk o getirmişti diyebiliriz. Kolçak’ın, o yıllarda çıkardığı "Beni Affet" isimli albümü yeniden piyasada. Fono Müzik tarafından çıkarılan albümde, "Gir Kanıma", "Müptelayım Sana", "Bana Ellerini Ver" gibi hit şarkılar var.

BKM, Bostancı’da

 Beşiktaş Kültür Merkezi’nin Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki Kasım-Aralık 2006 konserlerinin programı belli oldu. 17 Kasım cuma gecesi Ajda Pekkan’la başlayacak olan konserler dizisi 24 Kasım’da Gülben Ergen, 1 Aralık’ta Kıraç, 2 Aralık’ta Ferhat Göçer&Sunay Akın ve 8 Aralık’ta Sibel Can’la son bulacak.

Yeni albüm yeni yılda

n Dilek Pınar, yeni yılda yeni albüm ve bir televizyon programı ile gündeme gelmeye hazırlanıyor. "Yeni yılla birlikte yayına girmesi planlanan birkaç televizyon programından teklif aldım" diyen Pınar, seksi olmanın dezavantaj olduğunu söylüyor. Sanat dünyasında kıskanç insanların çok olduğunu düşünen şarkıcı, "Abla dediğim insanlar yapacağım işleri engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Seksi olmasaydım daha kolay yükselirdim" diyor.

Bir Ceza da Kocaeli halkına

n "Yerli Plaka" albümüyle Türkiye’de hip-hop müziğine ivme kazandıran Ceza konserlerine devam ediyor. Ceza’nın 1 Kasım’da Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi’ndeki konseri, genç şarkıcıyı sahnede hiç görmeyenler için yeni bir fırsat.

Nev&Yüksek Sadakat birlikte

n Pop rock’ın iki nadide ismi Nev ve Yüksek Sadakat, 3 Kasım Cuma akşamı saat 22.00’den sonra Balans sahnesinde olacak. "Her Şeye Rağmen" ve "Sen Gibi" adlı albümleriyle bilinen Nev, repertuvarına aldığı yerli ve yabancı cover parçalarla tam bir canlı performans adamı olduğunu kanıtlıyor. "Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer" adlı şarkılarıyla son zamanların en çok konuşulan rock topluluğu Yüksek Sadakat, canlı sahne performansının da albümdeki şarkılar kadar başarılı olduğunu bir kez daha göstermeye hazırlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!