Müzikal haberler

Güncelleme Tarihi:

Müzikal haberler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

GLORIA ESTEFAN KÖKLERİNE DÖNÜYOR

Bugüne kadar kaydettiği 24 albümle 70 milyonu aşkın satış rakamına ulaşan Gloria Estefan, yeni albümü "90 Millas" ile köklerine geri dönüyor. Prodüktörlüğünü eşi Emilio Estefan yapmış. Gloria Estefan’ın da katkıda bulunduğu yeni İspanyolca şarkılar yer alıyor içinde. Sony BMG etiketiyle yayınlanan albümde Küba müziğine saygı duruşu da unutulmamış. Carlos Santana, Johnny Pacheco, Alfredo Armenteros gibi dünyaca ünlü müzisyenler katkıda bulunmuş.

YAŞAMIN KIYISINDA SOUNTRACK’İ İLE DE İDDİALI

Fatih Akın’ın yeni filmi Yaşamın Kıyısında, film müzikleriyle de epey ilgi göreceğe benziyor. Doublemoon’dan yayınlanan albümde Shantel, Kazım Koyuncu, Şevval Sam, Neşe Karaböcek, Ahmet Kaya, Selim Sesler’in şarkıları yer alıyor. Bazıları bu filme özel yapılmış. Albüme ağırlığını koyan isim ise Alman DJ Shantel. "Bucovina Club" albümüyle son dönemlerde ülkemizde de büyük ilgi gören Shantel, bu film sayesinde adını daha çok duyuracağa benziyor. Albümde Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü, Neşe Karaböcek’in Son Hatıra adlı nostaljik şarkıları da var.

RADYO MEGA, ŞÖHRET RADYOSU OLDU

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik bünyesine katılan Radyo Mega, farklı bir yayın akışı izlemeye karar verdi. Tecrübeli radyocu Michael Kuyucu’nın genel müdürü olduğu radyo, Türkiye’nin ilk celebrity (şöhret) radyosu olmayı hedefliyor. Bunun anlamı şu: Radyo Mega’da normal DJ’lerin yanı sıra ünlüler de program yapacak. Böylelikle hayranları sevdiği isimlerle birebir iletişim kurabilecek. Radyo Mega’da program yapacak ünlüler arasında Teoman, Kargo, İzel, Rober Hatemo, İsmail YK, Helin Avşar ve Sibel Alaş yer alıyor.

AYÇA’NIN İLK KLİBİ METE ÖZGENCİL İMZALI

Ciddiyete Davet adlı yeni albümünü kısa bir süre sonra yayınlayacak olan Ayça Tekindor, albümün ilk klibini Mete Özgencil yönetmenliğinde "Rahatı Kaçan Ağaç" adlı şarkıya çekti. Şarkının sözleri Sezen Aksu’ya ait. Bu klip aynı zamanda, yine bir süredir ortalarda görülmeyen Mete Özgencil’in de müzik piyasasına dönüşü demek. Özgencil’in, Ayça’nın albümünü yayınlayacak olan Stardium Müzik şirketiyle yakında yeni bir projede de beraber çalışacağı konuşuluyor.

ŞEHRAZAT’TAN SÜRPRİZ ALBÜM GELİYOR

Türk Pop müziğinin önemli söz yazarı ve bestecilerinden Şehrazat, ilginç bir sürprizle müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar başkalarının söylediği ve hit olmuş şarkılarını kendi sesinden bir albümde toplamayı düşünen besteci, geçtiğimiz hafta radyolara bir sürpriz yaptı. Gülben Ergen’in son albümünde yer alan Belki adlı bestesini kendi sesinden demo kaydıyla radyolara gönderen Şehrazat "Yıllardır bestelerimi benim de söylemem konusunda yakın çevremden bir ısrar var. Böyle bir proje düşünüyorum. Kendi sesimi radyodan duymak istediğim için de şarkıyı radyolara yolladım" dedi.

EMINEM DÖNÜYOR

Bir süredir ortalardan görünmeyen rap müziğin isyankar çocuğu Eminem, bu aralar harıl harıl yeni albümü üzerinde çalışıyor. 2008’de çıkması planlanan albümün ismi de belli oldu: King Mathers.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!