Müzik Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 00:00

İyi başlangıç

TMSF’den albüm sözleşmesini satın alarak bağımsız hale gelen Burcu Güneş’in, uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Ben Ateş Ben Su" albümü piyasada. Seyhan Müzik’in dağıtımında ve kendi prodüktörlüğünde albümünü hazırlayan Güneş, Tufan Taş ve Mert Ekren’in müzik direktörlüğünde çalıştı. Albümünün çıkış şarkısı olarak "Olmazsan Olmaz" adlı şarkıyı seçen sanatçı albümünün mastering’ini son günlerin trend yeri Londra Metropolis stüdyolarında yaptırdı.

Gerçek aşk şarkıları

Dört yıldır müzik dünyasından uzakta kalan Rober Hatemo, "Sihirli Değnek" adlı albümünü Avrupa Müzik etiketiyle çıkardı. 13 şarkının yer aldığı albümde Ersay Uner, Fettah Can, Aler Narman, Yıldız Tilbe, Mert Erken, Seda Akay, Taşkın Sabah ve Aykut Gürel imzalı şarkılar yer alıyor. Rober Hatemo albümü hakkında, "Aşkların bu kadar sığ yaşandığı, çabuk tüketildiği bir dönemde aşıklara gerçek aşkları yansıtan güzel şarkılar sunmak istedim. O yüzden bu kadar bir ara oldu ama beklediklerine değeceğine inanıyorum" dedi.

Doğu-Batı sentezi

Nükhet Duru ve Flamenco Turco grubu, 14 Ocak’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde iki seansta izleyicinin karşısına çıkacak. Doğu ile Batı arasında uzanan ve aynı zamanda farklı kültürlere köprü olan "Baharat Yolu"ndan esinlenerek hazırlanan, Manuel-Işıl Reina çiftinin koreografisiyle ilk kez sergilenecek gösteride, konuk sanatçı olarak Nükhet Duru sahneye çıkacak.

Shantel, Babylon’da

Büyük ilgi gören Borat filminin müziklerine imza atan Shantel, 6 Ocak’ta Doritos TYTZ Parti Serisi kapsamında Babylon’da olacak. Büyülü Balkan ritmleriyle tanınan Shantel, Güneydoğu Avrupa ve Balkan geleneksel melodilerini, günümüz elektronik hakimiyetindeki dans pistlerine ustalıkla taşıyor.

Unutulmaz şarkılar

TRT izleyicilerinin yakından tanıdığı ve Tük Sanat Müziği sevenlerin müptelası olduğu Gökhan Sezen, "Yorumcu" adlı albümüyle daha geniş kitlelere seslenmeye hazırlanıyor. Prodüktörlüğünü Semra Çetin’in yaptığı, müzik direktörlüğünü Metin Özülkü’nün üstlendiği albümde bir dönem hit olmuş, Türk Sanat Müziği formuna yatkın 10 unutulmaz şarkı Gökhan Sezen tarafından seslendiriliyor. İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı şan bölümünden mezun olan ve 11 yıl TRT sanatçısı olarak görev yapan Gökhan Sezen, gençlerin sevdikleri şarkıların içinde Türk Sanat Müziği formlarının yer aldığını belirterek, bu müziği şimdiki gençlere daha da yayma isteği içinde olduğunu vurguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!