Müzik Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 00:00

Popstar Alaturka albümü

"Popstar Alaturka"nın 12 finalistinin birer şarkıyla yer aldığı albüm çıktı. Albümün prodüktörü Tanju Arıkan, müzik direktörü ise Selçuk Tekay. Albümde yer alan finalistler ve söyledikleri şarkılar şöyle sıralanıyor: Vurgun (Armağan), Benzemez Kimse Sana (Çimen), Şarkılar Seni Söyler (Okan), Anlatamam Görmen Lázım (Hazan), Ormancı (Hüsnü), Belliydi Zaten (Nur Cennet), İtirazım Var (Erkan), Ah Le Yar Yar (Jale), Ölürüm (Emre), Yeşil Ördek Gibi (Hasret), Yunus Gibi (Basri) ve Haydar Haydar (Tayfun).

Chick Corea, İstanbul’da

1960’lı yıllardan günümüze en önemli cazcılar arasında yer alan Chick Corea, 15 Ocak’ta Lütfi Kırdar’da konser verecek. Willie Bobo, Stan Getz gibi büyük caz ustalarının yanında çalışarak müzik hayatına başlayan Chick Corea, Frank Gambale, Dave Weckl ve John Patitucci gibi isimleri de caz dünyasına kazandırdı. Ülkemizde en son 2006 Temmuz’unda İstanbul ve Çeşme’de iki özel konser veren Chick Corea, bu kez solo bir konser verecek.

’Müzik Atölyesi’ açıldı

Müzik dünyasına yıllarını veren Yusuf-Halis Bütünley kardeşler, bugüne kadar pek çok starın çalıştığı Mecidiyeköy’deki stüdyolarını ’Müzik Atölyesi’ adıyla amatör müzisyenlerin hizmetine açtı. Genç amatörler şarkı söylemek, vokal yapmak, gitar ve piyano öğrenmek, bilgisayarlı müzik eğitimi almak için stüdyoyu kullanabilecekler. Buğra Uğur ve Osman İşmen’in de eğitmenleri arasında bulunduğu atölyenin amacı; müziği mutfağında öğretmek. Ayrıntılı bilgi için; (0212) 274 75 09

Teoman’dan sürpriz

Rock müziğin sevilen sesi Teoman’ın albümüyle aynı adı taşıyan "Renkli Rüyalar Oteli" klibi, geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren MTV Türkiye’de ekranlara geliyor. Kliple ilgili tüm bilgiler, kamera arkasından ilginç anlar ise "Artist Spot"larda yayınlanıyor. Ayrıca Teoman hayranları www.mtv.com.tr adresinden sanatçıya sorular yöneltebiliyor. Teoman da sevenlerinin sorularını MTV Türkiye aracılığıyla yanıtlıyor.

Hulûsi TUNCA

htunca@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!