Müzik Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 00:00

Zerrin Özer klasikleri

Unkapanı’nda nostalji modası sürüyor. Bu kez de Zerrin Özer’in üç eski albümü, Fono Müzik Ahmet Güngörmüş tarafından piyasaya verildi. Kırmızı albümünde "Kurulsam Gönül Tahtına", "Bir Gülü Sevdim", "Bir Düşmeye Gör", "Seninle Başım Dertte", Dayanamıyorum’da, "Bırak Ellerimi", "Havada Bulut Yok", "Sevmeli", "Gel Barışalım", Dünya Tatlısı’nda ise "Sat Gitsin", "Yoksun Sen", "Bu Yaz", "Unutamadım" adlı unutulmaz Zerrin şarkıları var.

Sevim Emre’ye şarkı yazdı

Orhan Gencebay, iki yıldır üzerinde çalıştığı albümünü yılbaşına doğru çıkaracağını açıkladı. Gencebay, albümünün ilk klibini Sevim Emre için yazdığı "Bugün Senin Doğum Günün" adlı şarkıya çekecek. Gencebay, "Klipte Sevim’le oynamayı düşünüyorum. Şarkıyı onun için yazmıştım. Bir kereliğine Sevim’in oynaması ileride hatıra kalması açısından önemli" dedi. Sevim Emre ise, "Henüz kabul etmedim. Orhan’ın vereceği paraya göre bakacağız" diye esprili bir açıklamada bulundu.

Ve huzurlarınızda Efsun!

Geçtiğimiz ay "Duy Sesimi" adlı ilk albümlerini müzikseverlerin beğenisine sunan Efsun grubu albüm sonrası ilk konserini bu akşam Studio Live’de verecek. Gülay Boyalar ve Özer Dönerkaya tarafından kurulan Efsun, bas gitarda Tuna Erden ve davulda Ethem Uysal’ın gruba katılımı ile son halini aldı. İstanbul’da birçok mekanda sergilediği canlı performanslarda besteleriyle dinleyicilerden yoğun ilgi gören gruba, sahne ve albümde, kanunda Yücel Kokşa, vurmalı çalgılarda Ata Güner eşlik ediyor.

The Manhattan Transfer geliyor

New York’ta taksi şöforlüğü yaparken bir vokal topluluk kurma hayalindeki kararlılığı Tim Hauser’ı bugün, Janis Siegel, Alan Paul ve Cheryl Bentyne ile birlikte The Manhattan Transfer adını verdikleri grupla zirveye oturttu. Birlikte çeşitli caz kulüplerinde çalışırken, Ahmet Ertegün tarafından keşfedilen topluluk, ilk albümlerini Atlantic Records firmasından çıkardı. Türkiye’de daha önce İstanbul ve Çeşme’de konserler veren topluluk Ankara’da ilk kez Sonbahar 2006 etkinlikleri kapsamında hayranlarıyla buluşacak. The Manhattan Transfer, 1 Kasım’da Anatolia Gösteri Merkezi’nde saat 20.30’da sahneye çıkacak.

Duman’dan muhteşem final

Duman’ın elemanları, askerlik öncesi son veda konserini 4 Kasım Cumartesi gecesi Stüdyo Live’de verecek. Kapılar saat 22.00’de açılacak ve konser tam gece yarısı başlayacak. Grup, Mayıs 2007’ye kadar sevenlerinden ayrı kalacak.

Hulûsi TUNCA

htunca@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!