Müzik Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 00:00

Barış Şarkıları

Mayıs ayından bugüne hazırlıkları süren ve büyük bir titizlikle hazırlanan "Barış Şarkıları" adlı albüm dün çıktı. Savaş karşıtı "Chor Javon" şarkısı ve klibiyle dünya müzik listelerinde üst sıralara tırmanan NATO ve La’l’in bir araya gelerek gerçekleştirdikleri albümde toplam 11 şarkı var. La’l ile NATO’nun "Ak Güvercin" adlı şarkıyı birlikte okuduğu albümde, NATO’nun şarkılarına da yer verilmiş.

Karadeniz rüzgárı

16 Eylül Cumartesi akşamı Kuruçeşme Arena’da Karadeniz rüzgárı esecek. Karadeniz müziğinin usta isimleri Fuat Saka, Bayar Şahin-Nino Kraveishvili, Gökhan Birben ve Mustafa Küçük ile halk oyunları gruplarıyla şarkılar söylenecek.

Konser tadında albüm

Yaşamı boyunca kimliğinden ödün vermeden müzikte 17 yılı geride bırakan ve "İlla", "Gecenin Öteki Yüzü" gibi unutulmaz şarkılar yaratan Vedat Sakman, şimdi sevilen şarkılarını Konser adlı albümünde topladı. Albümün özelliği, sanatçının İş Sanat’ta verdiği konser kayıtlarından oluşması.

Turne zamanı

Türk rap müziğinin önemli isimlerinden biri olan Sagopa Kajmer, uzun süren bir ayrılığın ardından Kolera ile konserlerine tekrar başlıyor. 2001’de ilk albümü "Silahsız Kuvvet"le dikkat çeken, GORA filminin soundtrack müziklerini hazırlayan, 12 Mayıs’ta düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninde de "Vasiyet" şarkısına çektikleri kliple ödül alan Sagapo Kajmer, Kolera’yla birlikte, 14 Eylül’de İzmir Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu, 16 Eylül’de Ankara Sanatolia Sahnesi, 17 Eylül’de Konya Konevi Kültür Merkezi, 18 Eylül’de Eskişehir Hayal Cafe Delmar’da olacak.

Her Şey Eskir

2005 kışında müzik marketlere sunduğu "Başka Bir Kadın" adlı albümünden "Elveda Adagio", "Efendim", "Sana Ne Kime Ne" şarkılarına klip çeken Meyra, dördüncü klibini Sezen Aksu’ya ait "Her Şey Eskir" adlı şarkıya çekecek. Candemir Sipahi’nin yönetmenliğini, Yüksek Varol’un ise görüntü yönetmenliğini yapacağı klipte Meyra, Vatan Şaşmaz ile beraber rol alacak.

Hulûsi TUNCA

htunca@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!