Müziğin torpili olmaz

Güncelleme Tarihi:

Müziğin torpili olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Hande Yener’in oğlu Çağın Kulaçoğlu, annesinin izinden gidip müziği meslek edindi. Uzun zamandır DJ’lik yapan Kulaçoğlu, müzik çalışmalarına annesi sayesinde başladığını kabul ediyor ama bir noktanın da altını çiziyor: “Müzikte torpil geçmez!”

Haberin Devamı

* DJ’lik yapmaya ne zaman başladın?        

- DJ’liğe 2007’de hobi olarak başladım. İlk zamanlar çok karışık geldi. Nasıl çözeceğim diyordum. Ama internetten araştırarak zamanla çözmeye başladım. Günde en az 4-5 saatim setup başında geçiyordu. Bu arada birçok müzik tarzını takip ediyordum. 5-6 aylık bir çalışmadan sonra setup’a hakim olmaya başladım ve geriye kendimi geliştirmek kaldı. 2009 yılından beri de profesyonel anlamda müzik yapıyorum.

* Kim yönlendirdi bu mesleğe seni?

- Ben zaten DJ’liği profesyonel olarak yapabilir miyim diye uzun zamandır düşünüyordum. En başta annem olmak üzere tüm çevrem ilgimi, merakımı ve yeteneğimi gördü, “Neden olmasın” demeye başladı.

* Bu işle ilgili bir eğitim aldın mı?

- Açıkçası ben başladığımda bu işin bir okulu veya kursu yoktu. Varsa bile yurtdışında yaygındı. Annemin eve aldığı DJ setup’ımla bütünleşerek, günlerce, aylarca üstünde çalışarak kendimi geliştirdim. Daha sonra Marmaris Backstreet adlı gece kulübünün resident DJ’liğini yapan, çok sevdiğim DJ Tuncay Demir’in yanında asistanlığa başladım. Müzik yelpazemi, tekniğimi ve müziğe bakış açımı onun sayesinde daha da ilerlettim. Orada iki yaz geçirdim. İstanbul’a döndüğümde, edindiğim tecrübeyi iş ortamıma yansıttım.

* İlk hangi mekanda DJ’lik yaptın?

- Marmaris Backstreet’i saymazsak eğer, İstanbul’da Der Die Das’ta düzenli olarak çalmaya başlamıştım.

* O gün nasıl geçti, heyecan dorukta mıydı?

- Evet, o gün gerçekten çok farklıydı. Harika bir gece geçirmiştik. Müzik tarzımı herkes çok beğenmişti. Çalarken heyecanımı saklamaya çalışıyordum ama bunu ne kadar başardım bilemiyorum.

Haberin Devamı

ÜNLÜ BİRİNİN OĞLU OLMAK DİKKAT ÇEKİCİ

* Annenin bu konuda sana ne kadar desteği oldu?

- Yerinde destek yapmasını çok iyi biliyor. Yeri geliyor katıldığı TV programında ben de yer alıyorum ya da çaldığım mekanlarda birden karşıma çıkıveriyor. Onu gördüğümde çok mutlu oluyorum. Enerjim daha da yükseliyor.

* Şu an başarılı işler yapsan da Hande Yener’in oğlu olduğun için “torpilli” muamelesi göreceksin. Bu önyargı seni rahatsız etmiyor mu?

- Tabii ki ünlü birinin oğlu olman dikkat çekmene yol açıyor. Beni müziğe başlatan da annem, doğrudur. Ama şu da bir gerçek, müziğin kimseye torpili yoktur. O yüzden kendi konumumla gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

ANNE ŞARKILARIYLA SÜRPRİZ YAPACAK

* Hangi DJ’leri dinliyor, kimleri kendine örnek alıyorsun?

- Türkiye’de dans müziğinin önemli isimlerinden Birol Giray (Beegee) ile Ozan Çolakoğlu’nun yaptığı prodüksiyonlar çok güncel ve kaliteli bence... Yabancı DJ’lerden ise Swedish House Mafia üyelerini çok seviyorum. Yaptıkları işler dünyayı salladı. Onun dışında Calvin Harris, Bob Sinclair, Serge Devant ve Martin Solveig’i sayabilirim.

* Şu anda DJ’lik adına neler yapıyorsun?

- Türkiye’nin en iyi elektronik müzik radyosu olan FG’nin DJ’lerinden biriyim. Radyonun davetlerinde yer alıyorum. Onun dışında dijital ortamda Beatport üzerinde Tolga Diler ile birlikte ilk parçamı çıkardım. Deep house tarzında bir parça oldu, umarım sevilir. Ayrıca annemin parçalarına birkaç sürprizim olacak.

Haberin Devamı

                                                                     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!