Müziğin Kalbi yine Converse Unimayfest ile İstanbul Boğazı’nda atacak

Güncelleme Tarihi:

Müziğin Kalbi yine Converse Unimayfest ile İstanbul Boğazı’nda atacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 00:00

Türkiye’nin en büyük üniversite festivali Converse Unimayfest, Unigroup organizasyonuyla, 27 Mayıs’ta Kuruçeşme Festival Alanı’nda Boğaz’ın benzersiz güzelliği eşliğinde, muhteşem sesi ve sahne performansı ile SKIN’i ağırlıyor...

Haberin Devamı

Mart ayında piyasaya çıkardığı son albümünün tüm enerjisi, akıllara durgunluk veren sesi ve sahne performansıyla Skin, 27 Mayıs 2006 tarihinde Kuruçeşme Festival Alanı’nda, Converse Unimayfest’06 ile gençlerle buluşuyor!Türkiye’deki birçok büyük üniversitenin bahar şenliği niteliğini taşıyan Converse Unimayfest, bu yıl da Mayıs’ın 27’sinde İstanbul Boğazı’ndaki yerini alıyor. Mart ayında çıkardığı yepyeni albümü “Fake Chemical State” ile SKIN; Son Ep’leri “İT” ile Athena; Hiç bitmeyen enerjisi, müthiş sahne performansı ve yeni albümü “Tek Taşımı Kendim Aldım” ile Nil Karaibrahimgil; Türkiye’nin en üretken rock gruplarından eskilerden bir yeni Bulutsuzluk Özlemi; Etnik ve Rock Müzik sentezleriyle özgün bir tarz yaratan Replikas; Bar programları ve festivallerden sonra “Hikayeler Anlatıldı” ile hayran kitlesini büyük ölçüde arttıran Rock müziğin Şehirli temsilcisi Gripin; yaklaşık bir yıldan sonra çıkardıkları ikinci albümleri “Kirli Suyunda Parıltılar” albümü ile hızlı çıkışlarına yeni bir ivme kazandıran Redd; R&B, Funk ve Hip-Hop’ı başarılı bir şekilde icra eden ve son yılların hızla yükselen grubu Kangroove; ve Jack Daniels Music Rock Competition Birincisi Pop Corn’un katılacağı Converse Unimayfest, ayrıca sunduğu sürpriz shovları ve heyecan dolu oyunlarıyla bu sene de sizlere Müzik, Eğlence ve Heyecanı İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğiyle beraber yaşama fırsatı sunuyor.
Biletler Biletix’te. Ayrıntılı bilgi: www.converseunimayfest.com

Haberin Devamı

Sanatçı Kadrosu :
Skin
Athena
Nil Karaibrahimgil
Bulutsuzluk Özlemi
Replikas
Gripin
Pop Corn
Kangroove
Redd

SKIN
1990'ların en güçlü ve akılda kalıcı topluluklarından Skunk Anansie'nin vokalisti Skin Charity, grubun dağılmasının ardından solo kariyeri için kolları sıvadı ve ilk solo albümü olan Fleshwounds’u 2003 yılında piyasaya sürdü. Trashed, Lost, Faithfulness ve You've Made Your Bed gibi single'lar ile oldukça beğeni toplayan toplayan ve 400 binlik bir satış rakamı yakalayan solo albümünde Skin artık sadece kendini anlatıyordu.

Bugüne kadar T In The Park, Guildford Festival, Pride In The Park ve V2003 gibi bir çok önemli festivalde yüzbinlerce hayranı ile buluşan, daha önce ülkemizde de sahne alan ve sahne performansıyla Türkiye'deki hayran kitlesini daha da arttıran Skin, 2006 yılının Mart ayında piyasaya çıkan ve ilk albümüne nazaran daha sert bir sound taşıyan Fake Chemical State ile tüm dikkatleri üzerine çekti.
Albümleri:
Fake Chemical State
-2006 Skin
Fleshwounds-2003 Skin
Post Orgasmic Chill-1999 Skunk Anansie
Stoosh-1996 Skunk Anansie
Paranoid and Sunburnt-1995 Skunk Anansie

ATHENA
Hakan ve Gökhan kardeşlerin 1987 yılında kurduğu grubun ilk yükselişi Bulutsuzluk Özlemi ve Erkin Koray’ın alt grubu olarak çıkmalarıyla başlamıştır. 1993 yılında ilk albüm “One Last Breath” yayınlandı. 1994 yazında önce Marmaris daha sonra İstanbul’un önemli barlarında sahne alan Athena; genel olarak hardcore, punk ve ska ağırlıklı soundlarıyla Madness, Busters, The Specials, Ban Manners, Clash, RATM, The Cure ve Sex Pistols gibi isimlerin parçalarından oluşan geniş bir repertuarla şovlarını sürdürüyordu. 1995 yılında başlayan Captain Hook Macerası Athena’nın önlenemez yükselişinin en büyük ivme kazandığı noktadır. “Holigan” albümü 1998 yılında piyasaya sürüldü. 1999 “Tam Zamanı Şimdi” ve ardında “12 Dev Adam” projeleri için yaptıkları çalışmalar Athena’yı ülkemizin en önemli gruplarından biri haline getirdi. Sonrasında "Her Şey Yolunda" albümü ve Türkiye'ye 4.'lük kazandırdıkları Eurovision Şarkı yarışması, "Us" albümü, 2005 Haziran ayında Athena isimli yeni bir albüm ve aralarına giren Burak Gürpınar… Bu katilim ile kadrosunu tamamlayan grup basarili müzik yaşamlarına geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkardıkları 5 şarkıdan oluşan "İT" isimli e.p.ile devam ediyorlar.

Haberin Devamı

NİL KARAİBRAHİMGİL
Türk pop müziğinin kimliğini yeniden tanımlayan genç müzisyen Nil Karaibrahimgil, 1976 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Babası Suavi Karaibrahimgil müzikomani şarkısıyla tanınır. Sanatçının amcası Selami Karaibrahimgil, Modern Folk Üçlüsü’nün elemanlarındandır ve Türkiye Turizm Ateşesidir.

Nil Karaibrahimgil, 1998 yılında part-time olarak Reklamevi’nde reklam yazarı olarak çalıştı. 2000 yılında da B.Ü. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Hüner margarin ve first duo sinema reklamlarıyla Kristal Elma Ödülü'nü aldı. Ayrıca "Shoei" ilanıyla da başarı ödülü aldı. Turkcell Hazır Kart “Ben Özgürüm”, Bellona “Bellonayla Bellonayla”, Algida “Aşkımla Erir misin”, “Trendy&Friendly “Trendy&Friendly” jingle’larını yaptı.

Turkcell'in Hazırkart reklamlarında oynayan Nil Karaibrahimgil, 2002 yılında Ozan Çolakoğlu’yla “Nil Dünyası” adlı ilk albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. 2004 yılında “Nil FM”le hayranlarıyla tekrar buluşan Nil Karaibrahimgil, bu ay itibariyle piyasada yerini alan “Tek Taşımı Kendim Aldım” ile 2006 yazında parlamaya devam edecek. (?)

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ
1990'lardaki müzik çalışmaları ile Türkiye'de birçok ilke imza atan Bulutsuzluk Özlemi kendi türlerinin ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de yaşanan pop patlaması öncesinde ülkenin müzik piyasasının içinde bulunduğu kısır döngüyü kıran pop-rock çalışmaları sırasında Bulutsuzluk Özlemi'nden söz etmeden geçilemez.

Haberin Devamı

Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi. Müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören Bulutsuzluk Özlemi, Türkiye'de uzun süre tartışılan "Türkçe sözlü rock yapılır mı?" sorusuna yaptıkları müzikle cevap verdi.

Şarkı sözlerinde işledikleri sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konularda herkes kendinden bir şey bulabildi. Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Burak Güven, Deniz Demiröz ve Berke Özgümüş'den oluşan grup her zaman belli bir kalitenin üzerinde kalmayı başardı.

Haberin Devamı

REPLİKAS
Replikas 1993 yılında Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından kuruldu. 1998'de Selçuk Artut ve 2006'da Burak Tamer’in katılımıyla bugünkü şeklini aldı. Replikas’ın ilk albümü olan “Köledoyuran” 2000, ikinci albümü “Dadaruhi” 2002’de yayınlandı. Albümler birçok müzik eleştirmeni tarafından en iyi yerli albümler arasında gösterildi ve büyük beğeni topladı. 2005 yılında çıkardıkları “Avaz”ın kayıtları Sonic Youth, Pussy Galore, Helmet ve Dinosaur Jr. gibi isimlerle çalışmış olan Wharton Tiers prodüktörlüğünde gerçekleştirildi. Replikas, albümlerin yanı sıra film müziği çalışmaları da imza attı. Grubun bu alandaki ilk projesi 2001 yılında Serdar Akar’ın “Maruf” isimli filminin müzikleriydi. 2005 yılında Kutluğ Ataman’ın son filmi “İki Genç Kız” ın müziklerini yapan Replikas, Fatih Akın’ın “Crossing the Bridge” adlı filminde yer alan sanatçılar arasında da bulunuyor. Replikas’ın film müzikleri için yaptığı parçaların yer aldığı derleme albüm Mayıs ayında piyasaya çıkacak.

GRİPİN
1999 yılında kurulan grup lise ve üniversite festivallerinde sahneye çıktı. 2000 yılında Bronx’ta ve Kemancı’da sahne alan grup özellikle festival ve konser programların bir de “Hikayeler Anlatıldı” ile süsleyince kendi tarzı ve kitlesiyle farklılaşmayı başardı. Özellikle yeni akustik parçalar ve konser kayıtlarının eklendiği “Hikayeler Anlatıldı Vol.2”nin başarısı ise aslında grubun kat ettiği yolun ne denli uzun bir yol olduğunu gösteriyor

POP CORN
Pop Corn, yaklaşık 5 yıldır bağıra çağıra şarkılar söyleyen ve tek hedefi Türkiye’ye kendi şarkılarını söylettirmek olan genç bir grup. Grup çeşitli barlarda cover şarkılardan oluşan repertuarlarını çalarken, kendi bestelerini de çalmayı hiçbir zaman ihmal etmedi. Bu zamana kadar 2 tane demo çıkaran grup “Zaman Yok” isimli parçalarıyla Jack Daniels Music Rock Competition’da birinci olmuşlardır.

Haberin Devamı

KANGROOVE
Grup 1998 başında Mert Önal , Bora Uzer ve Alp Ersönmez tarafından kuruldu. 1999’da Can Çankaya gruba katıldı. Grup İstanbul, İzmir, Ankara ve Bodrum’da sayısız konserde ve kulüpte sahne aldı. Kendi sahnesindeki jam-sessionlarda çok ünlü yabancı ve yerli müzisyenlerle beraber çalan ve Türkiye’de pek çok büyük festival’de çalan grup İstanbul’da aralıklarla hayranlarıyla buluşmayı sürdürüyor. Grubun besteleri ve repertuarı R&B, funk, hip-hop üstüne kurulu. Ancak parçalar stüdyo kayıtlarındaki hallerinden farklı bir şekilde çalınıyor. Kangroove, solo albüm hazırlığındaki Bora’nın vokalleriyle ayrıca sahnede doğaçlama olarak da pek çok parça üretiyor.

REDD
redd
, 1996 yılında cover grubu olarak kuruldu. İstanbul'da gerçekleştirdikleri performanslarla kaliteli bir müzikal çizgi oluşturan grup, 2000 yılında kendi şarkılarını yazmaya başladı. vokalde doğan duru, gitar ve geri vokalde berke hatipoğlu ve güneş duru, klavyede ise ilke hatipoğlu'ndan oluşan redd, şubat ayı başında 50/50 ilimli ilk albümünü stardium'dan piyasaya çıkardı. Tüm düzenlemelerin redd'e ait olduğu albümün prodüktörlüğünü redd ve levent büyük birlikte yaptılar. şarkıların sözleri doğan duru'ya müzikleri ise doğan duru ve berke hatipoğlu'na ait. albümün ilk klibi mete özgencil tarafından mutlu olmak için adlı şarkıya çekildi. albüm kapağı ve kartonetteki ilüstrasyonlar ise ismail acar tarafından her şarkı için ayrı çizildi. tüm şarkılarda davulları suat ayyıldız çaldı. hüsnü şenlendirici ise albümde iki şarkıda konuk sanatçı olarak yer aldı.

doğan - güneş ve berke - ilke kardeşlerin her biri aralıksız olarak eğitimlerine devam etmekteler. doğan , istanbul üniversitesi devlet konservatuarı ve milano g. verdi konservatuarı'nda almış olduğu opera eğitimi sonrası halen yıldız teknik üniversitesi'nde sanat kuramı ve tasarımı üserine yüksek lisans yapıyor. berke, istanbul teknik üniversitesi mimarlık mezunu ve halen aynı üniversitede mimarlık üzerine yüksek lisansına devam ederken bir yandan da maltepe üniversitesi mimarlık bölümünde ders veriyor. güneş ise arkeolog; yıldız teknik üniversitesi, istanbul üniversitesi ve university college london'da mimari restorasyon ve arkoloji eğitimi alan güneş, halen istanbul teknik üniversitesi'nde mimarlık tarihi üzerine yüksek lisans tezini yazmakta. ilke, mimar sinan üniversitesi iç mimarlık bölümünü bitirdikten sonra yine aynı üniversitede başladığı iç mimarlık üzerine yüksek lisansına devam etkmekte.

kendilerini gözleme dayalı eleştrisel bi bakış açısıyla ifade eden redd, şarkılarında kent yaşantısına ve mordern hayatın döngüleri içine sıkışmış insanın hikayesini gerçekçi bir dille yansıtıyor.. redd, mutlu olmak için'de post-modern dünyaya ilişkin gerçekliğin altını çizerken 50/50'de insana dair çelişkiler ve kimlik arayışlarını anlatıyor. bahçelere daldık'la yaşadığı dünyaya olan rahatsızlığını dile getiren insanın kaçış hikayesini felsefi bir dille anlatırken, öperler'le bu kez alaycı bir dile bürünüyor. grubun ilk albümünde yer alan tüm şarkılar, dinlediğimizde kayıtsız kalamayacağımız, her biri bizi anlatan hikayelerden oluşuyor. tamamı canlı enstrümanlar kullanılarak kaydedilen albüm rock müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan redd'in anlatısının bir başlangıcı. redd şarkılarda hepimizin hikayelerini anlatmaya daha uzun süreler devam edecek.

Kuruçeşme Festival Alanı: Kuruçeşme Trafik Vakfı Otoparkı (Laila yanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!