Mutluluğun 41 tarifi

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğun 41 tarifi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2009 00:00

Günlük hayatın sıkıntılarına rağmen mutlu olmayı bilen, farklı meslek ve yaş gruplarından 41 kişi... Hepsinin ayrı bir hikayesi, mutlu olmak ve çevrelerine mutluluk saçmak için ayrı nedenleri var. Kimi perukçu, kimi oyuncu, kimi yorgancı, kimiyse balıkçı... Mutluluk formülleri de bambaşka; kiminin aşkı, kiminin çocukları, kimininse özgürlüğü...

İsimleri 2 ay süren bir çalışmayla belirlendi, sonra Bennu Gerede’nin objektifinin karşısına geçtiler, fotoğrafları çekildi. Kendi ağızlarından hikayelerini Merih Akoğul kaleme aldı. İçinde 41 gülen yüzün bulunduğu kitabın adı Mutluluk Kitabı. Coca-Cola’ya ait Mutluluğa Kapak Aç kampanyasının bir parçası. Sadece bin tane ve özel basım yapıldı. Biz de bu insanların hikayesini size aktarabilmek için, içlerinden bazılarını buraya taşıdık.

Abidin Giritli- Balıkçı
Balık bol olunca başlarsın oynamaya


“Herkesin denize çıkmadan önceki duası bol balıktır. Duaların kabul olunca, kol kola girer, başlarsın sevinç içinde teknenin içinde oynamaya. Denizin üzerinde olmak beni her zaman mutlu etmiştir.”

Gül Akyol - Hastabakıcı
Aşk acısı bile mutlu eder

“Benim mutluluk anahtarım, aşık olabilmektir. Aşk enerji verip güzelleştirir, yaşama sevinci doldurur içinize. Ne ağrınız kalır, ne sıkıntınız. Ben eşime 12 yaşında aşık oldum ve sonra da evlendik. Aşk öyle bir şeydir ki, ayrıldığındaki acısı bile mutlu eder insanı.”

Erol Günaydın - tiyatro sanatçısı
Yatılı okul günlerim

“Yatılı olarak okuduğum Galatasaray Lisesi’nde Anadolu’nun her yerinden gelmiş arkadaşlarım vardı. Adeta ortaoyunu gibiydi oradaki günlerimiz. Onca yıldan sonra, hâlâ o arkadaşımla görüşmek ve arada bir okulumun bahçesinde oturmak, çok büyük mutluluk verir bana.”

Hüseyin Avni Dede- Şair
Özgür ve farklı olmak


“Kendimi bildim bileli özgür ve mutluyumdur. 14 yaşında Suadiye’de denizin ortasında bir sal yapmıştım. Yüzüp yorulanlar gelip o sala çıkarlardı. Orada kendimi Robinson Crusoe gibi hissederdim. Farklı olmak beni daima mutlu etmiştir.”

Ömer Karacan - Müzik Prodüktörü ve Yöneticisi
Bu da geçer ya hu


“Canımı sıkan bir şey olduğunda içimden ‘Bu da geçer ya hu’ derim. Bu hayatta, küçük şeyleri elinden geldiğince kafana takmayacaksın. Mesela şu an İstanbul’da ilkbahar, sıcaklık 25 derece; etrafımızda mor salkımlar ve önümüzde masmavi bir deniz var. Gece yastığa başını koyduğunda mutluysan, mesele yok demektir.”

Mustafa Kuvvet- Perukçu
Peruk takınca gülümseyenler

“İnsan işini severek yaparsa mutlu ve sevinçli olur. Dükkanıma gelenler tiyatro, diziler ve şaka için peruk alırlar. Müşterilerimin peruğu başlarına takıp gülümsemeleri beni de mutlu eder. Bir de hastalar var. Özellikle hastalar buradan mutlu çıkarlarsa ben de çok mutlu oluyorum. Ucuza da veriyorum onlara.”

Kibariye- Ses Sanatçısı
Benimki doğuştan geliyor


“Çok fakirdik, büyük zorluklar çektik ama ben hep mutluydum. Benim mutluluğum hep doğuştan. Kalp kırmam, insanları üzmem, ailemi severim, büyüklerimi dinlerim. Zaman değişti ama ben hâlâ Kibariye gibi Kibariye’yim.”
/images/100/0x0/55ea6392f018fbb8f87cbe70

Sinem Güven Ersönmez- Model
Önemli olan gözdeki ışıltı

“Mutluluk, gözlerde başlar benim için. İnsan ne kadar gülerse gülsün ya da mutluyum desin; önemli olan gözlerdeki ışıltıdır. O ışığı asla kaybetmemek gerekiyor. Anne olduktan sonra, kızım Defne’nin de hayata ışıltılı bakması ve ömrü boyunca mutlu olması en büyük dileğimdir.”

İzzet Yüce - İstanbul İtfaiyesi, Başşoför ve Merdiven Operatörü
Asmanın 4 kez üzüm vermesi

“Zor bir yangında, merdivenle dumanların içinden 6 günlük bebeğini kurtardığımız annenin çocuğuna bakarken gözlerinde gördüğüm mutlu ifadeyi asla unutamıyorum. Benim için mutluluk ise, evimizin terasında yeni öğrendiğim su damıtma sisteminden yararlanarak yetiştirdiğim asmanın yılda 4 kez üzüm verdiğini görmektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!