Sahip olabileceğiniz en mutlu ilişki için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Sahip olabileceğiniz en mutlu ilişki için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 21:54

Bir ilişkinin temelleri karşılıklı iletişimin sağlıklı olmasıdır. Peki, iletişim nasıl sağlıklı bir hale getirilir? İşte cevabı…

Haberin Devamı

Her kadın ve erkeğin mutlu bir ilişki hayali vardır. İki tarafın da mutlu olduğu ve isteklerine sevdiğinin isteklerini katarak ilerlediği bir ciddi ilişki sahibi olmanın peşindedir herkes. Böyle bir ilişki nasıl kurulur sorusunun cevabı ise oldukça basit. Öncelikle taraflar arası iletişimin oldukça sağlam ve kuvvetli temeler üzerine kurulu olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde sağlıklı ilişki kurulabilir. Kadın erkeği, erkek de kadını dinleyip neler istediğini tam olarak anlayabilirse ortada herhangi bir problem de kalmayacaktır. Çünkü iletişimin güçlü olduğu bir ilişki asla sarsılmayacak ve kişiler birbirini anlayabildiği sürece hiçbir şekilde yıkılmayacak ve sağlam kalacaktır. İletişimi en iyi şekilde sürdürebilmenin yolu da eşlerin birbirini dinleyebilmesi ve birbirleriyle duygudaşlık (empati) kurabilmelerinden geçer. Eşler birbirini anlayabildiği zaman sağlıklı bir iletişimin temellerini de atmış olurlar. Bu da beraberinde sağlıklı ilişki kavramını getirecektir.

Haberin Devamı

Sahip olabileceğiniz en mutlu ilişki için öneriler

Sağlıklı bir ilişki için yapılması gerekenler

En iyi ilişki kavramını yakalayabilmek için iletişimden sonra gelmesi gereken en önemli olgu ise, karşılıklı sevgidir. Eşler birbirinden sevgilerini esirgemeyerek, fırsat buldukça bu sevgilerini çeşitli jestlerle ve hediyelerle gösterebilmelidir. En iyi ilişki, eşlerin birbirlerini koşulsuz ve şartsız sevdikleri ilişkiler olacaktır. Kişilerin eşleri ile iyi ilişkiler kurabilmeleri için sevgi bir zorunluluktur. Sevgi olmadığı takdirde en güzel ilişki kavramına ulaşmak imkânsız olacaktır. Bunun için sevginin eksik edilmemesi, dürüstlüğün sürekli olması ve iletişimin anlayışla birlikte eşler arasında her daim bulunması gerekmektedir. Duygudaşlık (empati) kavramı ise iletişimde anlayış ve sağlıklı bir ilişki için olmazsa olmazlardandır. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğu takdirde mutlu bir ilişkiye sahip olmamak için hiçbir sebep yoktur.

BAKMADAN GEÇME!