Müslüman olmayan bu otele giremez

Güncelleme Tarihi:

Müslüman olmayan bu otele giremez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2006 12:36

Dalaman'da, termal sularıyla ünlü ThermeMaris Otel, müşteri bulamayınca kapılarını Rus turistlere açtı. Ruslardan da umduğunu bulamayan oıtel işletmesi, sadece tesettürlülere hizmet verme kararı aldı.

200 yatak kapasiteli ThermeMaris Oteli Genel Müdürü M. Kemal Canfedai, ‘Tesettürlü Oteller’ arasına katıldıktan sonra müşterilerin artmasını beklediklerini Şeker Bayramı'nda doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını söyledi.

Dalaman kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta Dalaman Havaalanı'nın yanında bulunan ThermeMaris Oteli, 2000 yılında faaliyete geçti. Bölgenin tek termal oteli olması nedeniyle sağlık turizmine yönelen otel sahipleri, bekledikleri ilgiyi bulamayınca bu kez Rusya'dan müşteri kabul etmeye başladı. Yine de umdukları kazanca ulaşamayan otelde ekonomik sorunlar artınca, tesettürlü oteller zincirine katılınması kararlaştırıldı. Tesettürlü otel olarak da, geçen ağustos ayı başında müşteri kabul edilmeye başlandı.

MÜSLÜMAN OLMAYAN ALINMIYOR

Türkiye'nin en mineralli suyuna sahip oteli olduğu iddia edilen ThermeMaris Oteli'nin Genel Müdürü M. Kemal Canfedai, tesettürlü oteller arasına katılınca yüzde 30 doluluk oranına ulaştıklarını anlattı. Şeker Bayramı'nda otelin dolacağını beklediklerini kaydeden Canfedai, şunları söyledi:
/images/100/0x0/55ea76ddf018fbb8f881ac50


“Otelde kadın ve erkek havuzları ayrıldı. Kadınlara biri açık diğeri kapalı iki havuz yapıldı. Kadınlar havuzuna 6 yaş üstü erkek çocuklar, müslüman olmayan kadınlar alınmıyor ve cep telefonu sokulmuyor. Bu arada sezon sonuna kadar daha önce üyelik almış müşteriler, kadın erkek karışık üçüncü bir havuza girebiliyor. Tek şart üstsüz güneşlenmemek. Otelimize gelmek isteyenlere bunu anlatıyoruz, kabul edenler geliyor. Önümüzdeki yıl bu sorun da olmayacak. İkisinin ortası istenmiyor. Çünkü kimse birbirini seyretmek istemiyor. Müslüman olup da tesettürlü olmayan kadınların da girebildikleri havuzlar saat 09.00- 18.00 arasında açık. Havuzlarda çamurumuz, diskomuz ve mescidimiz var. Çocuklar için özel animasyonlar var. Tesettürlü kadınlar isterlerse mayo ya da bikini giyebiliyor. Güneşlenme olanağı buluyor. Harem- selamlık bölümü sadece hamam, sauna ve havuzda uygulanıyor. Diğer her kesim yani restoran, televizyon odası ortak kullanımda.”

TESETTÜRLÜ MÜŞTERİLER

Otel müşterilerinden Ankaralı evkadını Elmas Hakman “Bizim de güneşlenmeye ihtiyacımız var. Buraya arkadaşımın ailesiyle birlikte geldik. Yaz tatili yapıyoruz. Biz erkeklerin girdiği yerde tesettürlü olsa bile havuza girmek istemiyoruz. Bu tür yerlerin sayısı fazla değil. Olan yerler de çok pahalı. Burası bize uygun geldi. Suları şifalı ve değişik bir ortam. Herkes çok memnun. Çocuklar farklı havuzlarda olan anne ve babalar arasında gidip geliyor. Çok beğendik herkese tavsiye ediyorum” dedi.

ThermeMaris Otel'de cilt bakım ve güzellik merkezi de faaliyet gösteriyor. Erkek ve kadınlar için mescitlerin bulunduğu otelde erkeklere ait mescit tesisin kule katında ‘kokpit’ olarak adlandırılıyor. Üç tarafı camla kaplı 600 metre uzaklıktaki denizi, havuzu ve Dalaman Havaalanı manzaralı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!