Müslüman karşıtı film yapmadık

Güncelleme Tarihi:

Müslüman karşıtı film yapmadık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 10:06

“Sex and the City”nin ikinci sinema filmi, büyük tartışmalar arasında vizyona girdi.

Ayşegül Ekinci / Londra

Haberin Devamı

SEX AND THE CITY 2 FİLMİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

Abu Dabi’de geçen sahneler nedeniyle “Müslüman karşıtı” bulunan filmi birçok sinema eleştirmeni yerden yere vurdu. Ayşegül Ekinci’nin sorularını yanıtlayan başrol oyuncuları, dünyayı ayağa kaldıran o sahnelere de açıklık getirdi.

1998-2004 yılları arasında yayınlanan “Sex and the City” dizisi kısa sürede fenomen haline geldi. Carrie, Samantha, Miranda ve Charlotte adlı dört New York’lu kadının hayatını mercek altına alan dizi, 94 bölüm yayınlandı.

Kült dizi, 2008 yılında sinemaya uyarlandı. Dünya çapında 415 milyon dolar hasılat elde eden bu filmin devamı, iki yıl sonra geldi. Ancak hayranlarının merakla beklediği yapım, büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.

Abu Dabi’de çarşaflara bürünen dört kadının içlerine seksi iç çamaşırları giymesi, ayrıca Abu Dabi’da bulunan bir bardaki seksi dansları, film için “Müslüman karşıtı” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Filmin başrol oyuncuları, iddiaları Ayşegül Ekinci’ye verdikleri röportajda yanıtladı.

Haberin Devamı

"Kadınların intikamını alıyorum"

Kim Cattrall / Samantha

Siz Samantha rolünde bir fenomen oldunuz. Çapkın kadın böyle olur dedirttiniz...

Harikasın! Biz bu yola çıktığımızda, kendimizi erkek şovu olarak gördük. 'Sex and the City' kadınların sesi oldu. Birçok soruna değindik. Kadınlar için umut olduk. Kadınların da özgür olduğunu, seks yapabileceğini ifade ettik.

Ya Samantha?

Samantha, kadınların erkeklerden aldığı intikam. Çapkın olan hep erkektir. Kadın çapkın olamaz, ayıptır. Açıkça flört edemez, ayıptır. Seksten bahsederse, kolay kadındır.  Samantha bu tabuları yıkan bir karakter. Bu nedenle çok sevildi.


 

Müslüman karşıtı film yapmadık


Cynthia Nixon / Miranda; "Türkiye’yi çok beğendim"

Miranda karakterini canlandıran Cynthia Nixon da uzun yıllar önce Türkiye’ye gelmiş ve ülkemizi çok beğenmiş.

İş hayatındaki yoğunluk nedeniyle artık eskisi kadar tatile çıkamayan yıldız, rol arkadaşı Sarah Jessica Parker’ın Türkiye’yi çok övdüğünü anlatıyor: “Sarah, Türkiye’yi o kadar çok anlatıyor ki, tekrar gitmek istiyorum”. Nixon, yapımdaki gibi sürekli bakımlı görünmenin de pek kolay olmadığını belirtiyor: “Diğer kızlar nasıl beceriyor bilmiyorum. Ben sadece özel geceler için hazırlanmayı seviyorum.”

Haberin Devamı

"Amacımız kimseyi incitmek değildi"

Sarah Jessica Parker / Carrie

“Sex and the City 2”nin Müslüman karşıtı bir film olduğu gündeme geldi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Aman Tanrım, böyle bir şey olabilir mi? Amacımız kimseyi incitmek değildi. Müslüman karşıtı bir film de yapmadık. Başka bir dini ya da kültürü küçümsememiz mümkün değil. “Sex and the City 2” kızlar Arap ülkelerine tatile gidiyor. Samantha’nın yine seksle başı dertte, yakın arkadaşları da ona sahip çıkıyor. Yer yer çok komik şeyler yaşanıyor. Bu sahneler Çin’de ya da başka bir ülkede de çekilebilirdi...

Her zaman çok bakımlı ve hoşsunuz. Bunca koşturmacanın arasında bakımlı olmayı nasıl beceriyorsunuz?
Benim de çok kötü göründüğüm günler var ama genelde kendime bakarım.

Müslüman karşıtı film yapmadık

Haberin Devamı

Kristin Davis / Charlotte; "Kadın-erkek ilişkisi bilmecedir"

Filmde tedaviyle çocuk sahibi olan, ancak sonra çocuklarının ağlamasına tahammül edemeyip depresyona giren Charlotte’u canlandıran Kristin Davis’in gerçek hayatta çocuğu yok. Ünlü oyuncuya göre kadın-erkek ilişkileri bilmece gibi.

/images/100/0x0/55eb1bb4f018fbb8f8ab9945
Chris Noth / Mr. Big; "Türk kadınları çok güzel"

Hem dizide hem de filmde güçlü, tutkulu, karizmatik adamı oynuyorsunuz. Tabii ki tüm kadınlar size bayılıyor. Bu nasıl bir duygu?
Bu durumdan çok memnunum.
Peki Müslüman karşıtı bir film yaptığınız iddiasına ne diyeceksiniz?
Ben bu iddialara sadece gülüyorum. “Sex and the City”nin konseptinde komedi var zaten. Komediye biraz açık olmalıyız.
Daha önce Türkiye’ye gittiğinizi biliyorum. Nasıl buldunuz ülkemizi?
Türkiye’ye iki kere gittim. Ülkenize bayıldım! Ama öncelikle şunu söylemeliyim; Türk kadınları gerçekten çok güzel! Kendilerine has özellikleri olan farklı bir ırksınız.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!