Mürekkebi Kurumadan

Güncelleme Tarihi:

Mürekkebi Kurumadan
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 00:00

Ruhumu Öpmeyi Unuttun

İnci Aral

Epsilon Yayınları

Gezete sayfalarına yansıyan trajik ölüm haberleri gibi bir kazayla başlıyor İnci Aral’ın öykü kitabı Ruhumu Öpmeyi Unuttun. Sevgili ölüler ülkesinin kozmik coğrafyasında dolaşıyor sonrasında da. Her bir hikaye sevdiklerini kaybeden insanların içine bir taş gibi oturan ve bir daha asla gitmeyecekmiş hissi veren o duyguyu işliyor. Kitaptaki on hikayeyi bitirdikten sonra Cemal Süreya’nın Üstü Kalsın şiiri dolanıyor insanın diline: "Ölüyorum tanrım/Bu da oldu işte./Her ölüm erken ölümdür/Biliyorum tanrım./Ama, ayrıca, aldığın şu hayat/Fena değildir.../Üstü kalsın..." Yazar üstü kalsın deyip gidenlerden çok arkada kalanların ruh ikliminde sokuyor okurunu.

Avrupa

Karikatürlerinde

ll. Abdülhamid ve Osmanlı İmajı


Haz. Necmettin Alkan

Selis Kitaplar

Karikatür gündemi son zamanlarda hayli haraketli bildiğiniz gibi. Bu günümüze özgü bir durum mu? Tabii ki hayır. Hemen yaklaşık yüz, yüz elli yıl kadar geriye gidip duruma bir bakalım derseniz size yardımcı olacak bir kaynak kitap bu. Avrupa Karikatüründe ll. Abdülhamid ve Osmanlı İmajı adlı çalışma, 1876-1909 yılları arasında, Sultan ll Abdülhamid ve dönemini konu alan, Batılı ülkelerde yayınlanan çeşitli dergi ve gazetelerde çıkan karikatürlerin derlenip yorumlanmasından oluşuyor. Dünya karikatürünün Osmanlı gündemini bulacaksınız kitapta. ll Abdülhamid’in doğal olarak başrolünü üstlendiği karikatürlerde, Rus ve Yunan Savaşları, Girit, Ermeni ve Makedonya’da yaşanan gelişmeler ana ekseni oluşturuyor. Hasta adam imajının ise hem padişah hem de Osmanlı İmparatorluğu’yla nasıl bütünleştiğini adım adım izleyebiliyorsunuz.

Anı

Koleksiyoncusu


Meltem İnan

Dharma Yayınları

Coşkun Aral’ın Haberci programındaki ekibinde yer alan Meltem İnan kamera arkasında kalan maceralarını anlatıyor Anı Koleksiyoncusu’nda. Fas’ta taksicinin otel olarak götürdüğü binanın genelev olduğunu odayı gösteren adamın tecavüze yeltenmesiyle anlayıp tabana kuvvet oradan uzaklaşmasından, Swaziland’daki bakire festivalene ve kralın yakın dostu Mecidiyeköylü Mehmet Ali Ölmez’e kadar pek çok ilginç olay ve kişiden söz ediyor yazar. Klasik olacak ama, oturduğu yerden macera yaşamak isteyenler için güvenli bir yolculuk sunuyor bu kitap.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!