Mürdüm Erikli Crumble

Güncelleme Tarihi:

Mürdüm Erikli Crumble
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 12:31

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

 500 gr mürdüm eriği
 1 adet limon kabuğu
 1 su bardağı un
 1/2 su bardağı şeker
 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın 

Yapılışı:

1- Mürdüm erikleri yıkanır, ortadan ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Derince bir tavaya kesik kısımları tabanına gelecek şekilde sıralanır.
2- Üzerine toz şeker ve limon kabuğu eklenir. Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte meyveler diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
3- Tarçın ilave edildikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve bir kahve fincanı suda eritilmiş mısır nişastası ilave  edilerek tekrar kaynatılır. Şeffaflaşınca altı kapatılır.
4- Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya alınan un, tereyağı, şeker, tarçın ve fındık hep birlikte kum kıvamına gelene kadar çekilir.
5- Karışım eriklerin üstüne eşit şekilde yayılır.
6- Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derece fırında 30 dakika kadar üzerine kızarana kadar pişirilir.

Sponsorlu içerik

 

BAKMADAN GEÇME!