Mortgage'ın kitabı yazıldı

Güncelleme Tarihi:

Mortgageın kitabı yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 11:19

Dünyada kullanılan adıyla “Mortgage” konut finansman sistemi hakkında ayrıntıları barındıran aynı isimli kitap piyasaya çıktı. Finansal ekonomi uzmanı Arif Uğur, Mortgage adlı kitabında, sistemi kullanarak ev almak ya da satmak isteyenlere dikkat etmeleri gereken noktaları, sistemin gözden kaçan özelliklerini ve karlı alışverişin ipuçlarını aktarıyor.

“Aşk eşittir para”, “Girişimciler için iş kurma rehberi” ve “KOBİ’ler için alternatif finansman yöntemleri” adlı kitapların yazarı Arif Uğur’un “Mortgage” kitabı, Destek Yayınları’ndan çıktı.

Uğur, kitabında, Türkçe’ye "Tutsat" olarak çevrilen Mortgage sisteminin, gayrimenkul alışverişinde nasıl uygulandığını ayrıntılarıyla anlatıyor. Sistemin dünya ülkelerindeki örnekleri hakkında da bilgi veren Uğur, Mortgage ile ilgili sahtekarlık suçları, ev alım satımında sık yapılan hatalar, şişirilmiş ev fiyatlarından korunma ve konut kredisi piyasasındaki riskler gibi konularda okurlarını uyarıyor. Kitapta, arsa ve arazi alım satımında da yararlı olabilecek bilgilerin yanı sıra mini bir Mortgage terimleri sözlüğü de yer alıyor.

Finansal Ekonomi alanında uzmanlığını ABD Boston Üniversitesi’nden alan Uğur, kitabında ipotek ve varlık teminatlı menkul kıymetleri, emlak fiyatlarını belirleyen faktörleri, konut finansmanı sözleşmesinde yer alması zorunlu unsurları ve finansmanın hukuki altyapısını da tanıtıyor.

Kitapta, gayrimenkul yatırımlarının genel olarak değerlendiren ve yatırımcıların sık yapılan hatalardan uzak durmasına yardım eden bölümlerin yanı sıra 5 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren Mortgage Yasası da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!