Modaya uymak adına saçmalamayın!

Güncelleme Tarihi:

Modaya uymak adına saçmalamayın
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

Ezgi Bozkurt, kışın karamsarlığını ortadan kaldıran mücevher tonlarda kombinasyonlarla InStyle dergisine poz verdi. 28 yaşındaki model ayrıca 5 maddede kendini anlattı.

Haberin Devamı

1- HAYATINDA MODELLÄ°K VE TASARIM BÄ°R ARADA  Â

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunuyum. Okul sonrası İstanbul’a taşındım; alanımla ilgili olarak Erdem Akan ve Mahmut Anlar gibi isimlerin yanında çalıştım. Modelliğe de bu dönemde başladım. Uluslararası iç mimari (imiad) master programı kapsamında bir süre İsviçre Lugano’da okudum. Şimdi de İTÜ’de tezimi yazıyorum. Co (XOXO’nun organizasyon şirketi) ile Red Bull Formula1 açılış partisini, Absolut standını, bir de ortağım Cihangir Ünlütürk ile Skandal! diye bir club tasarladım/yaptım. En son da Teşvikiye’de bir ev yaptım. Modellikte de epey aktif olarak çalışıyorum, üç-dört sezondur her IFW’de vardım.

2- ÖZÜR DİLEMEKTEN KORKMUYOR

Çok kolay sıkılabiliyor olmamı hiç sevmiyorum ve bu huyumu düzeltmeye çalışıyorum. Bir de sanırım insanları kıracak kadar sarkastik olabiliyorum. Özür dilemekten ve sevdiğimi söylemekten korkmamam ise sanırım en sevdiğim özelliğim.

3- MODA BLOG’U VAR

Moda alanında ne olup bittiğini izliyorum ama bu kendi giyim tarzıma pek yansımıyor. Ben de tasarım eğitimi aldığım için moda tasarımının diğer tasarım disiplinleriyle çok yakından ilişkili olduğunu düşünüyorum. Moda tasarımı, yaptığım tüm işler için büyük bir ilham kaynağı oluşturuyor. Ama yine de isim yapmış pek çok tasarımcının yaptığı her şeyin alkışlanmasını, insanların tavırlarını ters yüz edip modaya uymak adına saçmalamasını çok yersiz buluyorum. Hatta bu duruma isyan eden cheapbadandugly.tumblr.com diye bir blog’umuz var.

4- GÄ°YÄ°M TARZI SAKÄ°N

Karışık desenleri, büyük karmaşık detayları çok kullanmıyorum. Basic ürünleri, düz renkleri daha çok seviyorum. Bu kadar sade seçimler yaptığım için de iyi kesimlere yöneliyorum. Formlarla oluşturulmuş tasarımlar ve akıllıca kurgulanmış detaylar çok çekici geliyor. Baştan aşağı tek renk -ki bu renk genelde siyah olur- giyinmekten çekinmiyorum.

5- CÄ°LT BAKIMINI SODA Ä°LE YAPIYOR

Günlük hayatta rimel, göz kalemi, ruj dışında makyaj yapmıyorum. Ama çekim ve defilelerdeki ağır makyajlardan sonra cildimi soda ile yıkıyorum ve kayısı yağı ile nemlendiriyorum. Bir de özellikle bol krepeli, saç spreyli işlerden sonra saç maskesi yapmaya özen gösteriyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!