Mini etek giymekten korkmayın, tayt geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Mini etek giymekten korkmayın, tayt geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2006 00:00

Seksenler denince giyimde akla gelen ilk birkaç parçadan biri olan tayt geri döndü! Markaların 2007 kış koleksiyonlarına bakınca, çorapla pantolon arasında duran bu iddialı giysiden bolca görüyoruz. Ama bu kez tek başına kullanılmıyor, çoklukla bermuda, etek altına giyiliyor.

Etekler ne kadar mini olursa o kadar iyi. Yünlü ve diz altında biten taytlar çok popüler. Yani, kış soğuklarında mini etek giymekten korkmak için bir sebep kalmadı. Peki taytla modern bir görünüm yakalamak için modacılar ne tavsiye ediyor? Taytı herkes giyebilir mi? Nerede, kaça bulabilirsiniz? İşte cevaplar.

Taytı moda dünyasıyla ilk tanıştıran, 1970’li yıllarda Pierre Cardin’di. Dışarıdan bakıldığında minicik görünen, ancak esneme kabiliyeti sayesinde herkesin kullanabildiği bu yeni giysi varoluşunu 1958’de icat edilen likraya borçlu. 1980’lerde günlük giyimin vazgeçilmez parçasıydı. Dökümlü tişört veya kazakların altına giyilir, kalın kemerlerle tamamlanırdı. En son 1990’ların ortasında, siyah uzun tayt altına asker botu ikilisi formunda kendini gösterdi, sonra ortadan kayboldu.

Bu kış tayt moda sahnesine yeniden çıkıyor. Bir süredir 1980’ler modası, abartılı plastik takı ve aksesuvarlar, yüksek bel jean’ler ile geri dönüşünü hissettiriyordu. Dolayısıyla taytın da tekrar kullanılmaya başlaması kaçınılmazdı.

Ancak bu kez çoğunlukla etek, elbise ve bermudaların altına giyiliyor. Ne kadar kontrast renkler seçilirse o kadar iyi. En çok mini eteklerin altına tayt giymek moda. Mini etek seviyorsanız, derhal diz altında veya bilekte biten taytlardan bir tane edinin.

Moda tasarımcısı Evrim Timur, "Tayt tek bir üstle giyilmiyor bu kez. Elbise ve eteklerin altına giyiliyor. Yani, en soğuk günlerde bile mini etek giyebileceğiz. Taytı herkes giyebilir. Ama bedenine göre bir kullanımı tercih etmek koşuluyla! Mesela kiloluysanız diz boyunda bir eteğin altına, inceyseniz mini etek ve elbiselerle rahatça giyebilirsiniz. Taytın tek başına giyileceğini pek sanmıyorum, kulağa çok iddialı geliyor" diyor.

Yazbukey’in tasarımcı kardeşlerinden Emel Kurhan, "etek altı tayt" modasının, kışın etek giymek isteyip de üşümekten korkanların işine yarayacağını söylüyor. "Seksenler modası döndüğü için taytın gelişi de kaçınılmazdı. Ben taytımı, kalın kumaştan mini elbiselerin ve kazakların altına giyeceğim" diyor.

Taytın üstüne ne giyileceğinden bahsettik. Altına ne giyeceğiniz ise tamamen size kalmış. Podyum fotoğraflarına bakınca, bu konuda son derece serbest bırakıldığımız anlaşılıyor. Kış şartlarında çizme veya yüksek konşlu ve yüksek topuklu botlar iyi olabilir. Ancak tercihinizi rahatlıkla stilettolardan yana da kullanabilirsiniz.

Nerede kaça? (YTL)

Peacocks16.50

Twist39

Derishow198

Mango27

Topshop37

Vivid29

Mudo69.50

YKM (Y-London)39.99

Kyo24.90

Koton21.99
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!