Mikrodalga kullanırken

Güncelleme Tarihi:

Mikrodalga kullanırken
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2005 00:00

Zaman, yeni yeni ev aletlerinin keşfini de beraberinde getiriyor. Bu aletler bir taraftan yaşantımızı kolaylaştırıp bize zaman kazandırırken, bir taraftan da kafalarımızı karıştırıyor.Örneğin mikrodalga fırınlar hakkındaki tartışma hálá sürüyor ve birçoğumuz hálá şüpheyle kullanıyoruz fırınlarımızı. Oysa mikrodalga fırında pişen yemekler kesinlikle radyasyon içermiyor ve iyonize olmayan ışınlar katagorisinde yer alan mikrodalga ışınların yemeğin yapısına da zarar vermediği söyleniyor. Mikrodalga fırın kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyler var. Yemeğiniz fırındayken fırına fazla yaklaşmamanızda, fırınınızı içi boşken çalıştırmamanızda ya da yemek pişmeden fırının kapağını açmamamızda fayda var. İnce noktalarKek ve böreklerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, fırının içine bir kap içerisinde su koyun. Havuçlu pırasa diblesi-6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı pirinç6 adet ince pırasa (beyaz sap kısımları)2 adet orta boy havuç2 adet orta boy kuru soğan1 çay kaşığı tuz2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı zeytinyağı3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Önce, pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletip yıkadıktan sonra suyunu süzün. Şimdi, sadece beyaz sap kısımlarını aldığınız pırasaları ve havuçları ayıklayıp yıkayın. Pırasaları ince halkalar şeklinde, havuçları kuşbaşı et formunda küçük küçük doğrayın. Soğanları da soyarak yemeklik ince doğrayın. Pırasa, havuç ve kuru soğanı derin bir kapta karıştırın. Sebze karışımının yarısını tencereye koyup üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri serin. Sebzelerin kalan yarısıyla pirinçlerin üzerini kapatıp tuzu ilave edin. İki su bardağı suyu da ekledikten sonra, kısık ateşte yemek suyunu çekene ve pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp ocaktan aldığınız diblenin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozu da üzerine serpip karıştırın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.Akıtma12 kişilikHazırlama süresi 30 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 yemek kaşığı kuru maya3 su bardağı ılık süt1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz3 su bardağı unÜzeri içinTereyağı, reçel ve bal Önce, kuru mayayı, çukur kaba koyup üzerine ılık sütü ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp yumurta, tuz ve unu ilave edin. Karışımı, pürüzsüz hale gelene kadar mikserle iyice çırpın. Kabarması için 30 dakika bekletin. Boza kıvamındaki hamurdan kepçeyle alarak kızdırdığınız yağsız tavaya dökün. Hamur göz göz olunca diğer tarafını çevirerek kızartın. Son olarak kızaran akıtmaların üzerine krema ye da tereyağı sürerek servis tabağına sıralayın. Not; Akıtma kahvaltıyla birlikte ikram edilir ve reçel, peynir ya da balla servise sunulur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!