Michelle Obama Vogue için poz verdi

Güncelleme Tarihi:

Michelle Obama Vogue için poz verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2009 00:00

ABD Başkanı’nın eşi Michelle Obama, Amerikan Vogue dergisinin Mart sayısının kapağında, fuşya rengi Jason Wu marka elbisesiyle yer alacak. First Lady, iç sayfalarda ise J. Crew ve Narciso Rodriguez’in tasarımlarıyla poz verdi. Vogue dergisi, 1929’dan itibaren bütün ABD başkanlarının eşlerinin fotoğraflarını yayınladı ancak sadece ikisini kapağına çıkardı. İlki 1998’de Hillary Clinton oldu, ikincisi de şimdi Michelle Obama.

Michelle Obama’nın Vogue için tercih ettiği tasarımcılar da onun sayesinde meşhur oldu. 26 yaşında Tayvanlı bir göçmen olan Jason Wu’nun bir elbisesini yemin töreninde giymiş, Küba asıllı modacı Narciso Rodriguez’i ise seçim gecesi tercih etmişti. Kızlarıyla halkı selamladığı zaman ise üzerlerinde J. Crew marka bir tasarım vardı. 1983’te New York’ta postayla satış yapan bir giyim firması olarak kurulan J. Crew’nün hisseleri, Obama ailesi sayesinde bir anda yüzde 10 artmıştı.

Vogue’daki fotoğrafları efsanevi fotoğrafçı Annie Leibovitz, Hay-Adams Hotel’de çekti. Röportajı ise Andre Leon Talley başkanlık yemin töreninden hemen önce yaptı. Michelle Obama kendini anlatmaya "Ben önce anneyim" diyerek başlıyor. Kızlarını okula kendisi getirip götürüyor. "Bunu yapamayacağım zamanların geleceğini biliyorum. Ama çocuklarımın okullarıyla bağlarımı asla kopartmam."

Modaya gelince... First Lady içini döküyor: "Kıyafetlerimin çok yakından incelendiğinin farkındayım. Ama yaptığım seçimler için özür dileyecek değilim. Evet bazen çok basit şeyler giyiyorum çünkü pratik olmak zorundayım. Giyim zevkimi de herkese beğendiremem. Çünkü zevkler farklıdır."

Michelle Obama kendinden çok ama çok emin bir kadın. Röportajcı Andre Leon Talley şöyle diyor: "Vogue’a kapak olan herkes giyeceği kıyafetleri seçerken, Vogue editörlerinin yardımını ister. Michelle Obama bırakın yardım istemeyi, bu yakıştı mı, bu oldu mu, gibi sorular bile sormadı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!