Mevsimin yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Mevsimin yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her sezonun olduğu gibi bu sonbaharın da kendine özgü bir makyaj tarzı var.

Sonbahar geldi. Önümüzdeki günlerde hava serinleyecek. Ağaçların yaprakları sararacak. Kısacası, doğa sonbahar makyajını tamamlayacak. Güzellik uzmanları, sonbahar aylarında kadın yüzlerinde de bazı değişiklikler yaratma çabası içindeler. İşte size sonbahar makyajının anahtarları. Belki siz de doğayı taklit edip, sonbaharda görüntünüzü değiştirmek istersiniz.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz yüzümüze hep pembe ve tonlarında makyaj yaptık. Ama artık sonbahar geldi sayılır ve hepimizin yüzümüzde biraz değişiklik yapmamızın zamanı geldi. Zaten bu işin uzmanları da şimdiden sonbahar makyajının püf noktalarını ortaya döktüler. Havanın kararması gibi yüzlerimiz de biraz kararacak bu sezon. Göz farları koyu renk, rujlar pırıltılı ama yine koyu renk olacak. Ojeler de artık uçuk pembe ve beyaz değil, koyu kırmızı ve bordo olacak. Zaten genelde her sonbahar ve kış başlangıcında açık renklerden koyu renklere doğru bir geçiş sergilenir ya, bu sene de aynı şey olacak gibi gözüküyor. Onun için siz şimdiden koyu renk makyaj malzemelerini ve ojeleri depolayın. Sonra geç kalmış ve trend'i kaçırmış durumuna girmeyin.

Eğer ayna karşısında makyaj yaparken doğal olmaya özen gösteriyorsanız, bu merakınızdan hemen vazgeçin. 1999 sonbahar makyajında özellikle aşırılık ilkesi hakim.

Dumanlı gözler

Örneğin göz makyajı yaparken gözler simsiyah olmayacak ama koyu renklerle dumanlı bir görüntü sağlanacak. Üstüne sürülen menekşe rengi ve yeşil far gözlerdeki koyuluğu biraz olsun dengeleyecek. Gözlerinize koyu kurşuni far sürmek için bir kaş fırçasından yararlanabilirsiniz. Göz kapaklarınıza far uyguladıktan sonra, gözlerinizin kenarlarına siyah bir göz kalemiyle çizgi çekin. Son olarak da kaşlarınızın hemen alt kısmına açık pembe pudra sürün ki bu kadar koyu rengin içinde biraz fluluk olsun.

Kırmızıdan vazgeçilmiyor

Tırnaklarınızın da renkleri koyu olmalı. Sonbaharın moda rengi şarap rengi. Ayrıca vişne çürüğü dediğimiz koyu kırmızı renk ojeler de bu sonbaharın gözde renklerinden olmaya aday. Tırnaklarınızı doğal kırmızı renge boyayabilir ve sonra da uç kısımlarına o rengin bir ton koyusunu sürebilirsiniz. Böylece Fransız manikürünün yeni bir çeşidini kış sezonuna uygulamış olursunuz.

Uyumlu dudaklar

Tabii dudaklarınızın da koyu renk ruj ile boyanması gerekiyor. Dudaklarınızı önce dudak fırçasıyla boyayın. Sonra dudak kenarlarına rujdan bir iki ton koyu bir dudak kalemiyle çizgi çekin. Böylelikle eğer dudaklarınız inceyse biraz olsun kalınlaştırmış olacaksınız. Ama ruj için seçtiğiniz renk mutlaka göz makyajınıza uygun olmalı, yoksa çok alakasız durabilir.

Krem allık

Dudakları boyadıktan sonra yanaklarınıza çok hafif krem allık sürün. Ama asla fondöten kullanmayın çünkü artık yüze fazla yapay duran maddeler sürmek çok demode oldu. Kullanacağınız allık uçuk şeftali rengi olabilir. Ya da tamamen yüzünüzün renginde, sadece yüze bir balans vermek için uygun bir allık seçebilirsiniz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!