Metroseksüel: Homoseksüelin üstü süngerlenmiş hali

Güncelleme Tarihi:

Metroseksüel: Homoseksüelin üstü süngerlenmiş hali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 00:00

"Sihirli Değnek" albümü ile iyi bir çıkış yakalayan Rober Hatemo, şarkıları kadar sert açıklamalarıyla gündemde kalacağa benziyor. Metroseksüel tanımı için "Homoseksüelliğin üstü süngerlenmiş hali" diyen, "10 kızla bir arabada gezenler bana komik geliyor" diyerek Serdar Ortaç'a gönderme yapan Hatemo'nun sivri dilinden Burcu Güneş de nasibini aldı.

Haberin Devamı

n 3,5 yıl aradan sonra çıkardığınız "Sihirli Değnek" albümünün hazırlık aşaması ne kadar sürdü?

- Yaklaşık iki yıl... Farklı farklı isimlerle, farklı stüdyolarda çalıştık, o yüzden uzadı.

n Albümde size ait üç şarkı var. Klip çekilmemesine rağmen "Beyaz ve Sen" adlı şarkınız da çok popüler...

- O şarkının hikayesi çok güzel. "Bu bir yasak aşk öyküsü, çok da acıklı / Birazdan evleniyor yarim, ondan bu acı" sözlerini yazdığım dakikalarda, gerçekten şarkıda bahsettiğim kişi evleniyordu.

n Bir de Yıldız Tilbe şarkısı var ki zaten çıkış parçanız oldu.

- "Senden Çok Var"ı üç yıl önce Yunanistan’da dinlemiştim. Sonunda buldum albümü, üzerine söz yazdık. Derken bir baktık ki Aşkın Nur Yengi şarkıyı yapmış. Şarkı Aşkın Hanım’da parlamadı. Çok iyi bir vokaldir ama bazı şarkılar insana yakışmayabilir.

Haberin Devamı

n Konser projeleri var mı?

- Konser veya kulüp programı yapmak hiçbir zaman benim için problem olmadı. Teklifler arasında dinleyicime en iyi hizmeti verebileceğim projeleri seçmeye çalışıyorum. Çünkü mükemmeliyetçiyim.

n Tarkan’ın "Türkiye’de katılacak bir talk-show programı yok" sözleri çok tartışıldı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

- Tarkan’ı gerçekten başarılı buluyorum. Katılacak program yok konusuna gelince; beni en mutlu eden program Okan’ınki oldu. Genellemiş olabilir ama bu skalaya Okan Bayülgen’i kattığını düşünmüyorum. Onun dışında Tarkan ayarında bir sanatçı için talk-show programı yok. Tarkan için ayrı bir şey yapmazlar mıydı derseniz, kesin yaparlardı. Okan Bayülgen de Beyazıt Öztürk de sürpriz yapardı.

n Tarkan’a çok destek olduğunuz ortada...

- Nobel Ödülü’nü alan Orhan Pamuk’a gelelim o zaman... Her ne olursa olsun bu bir Nobel ve bunu Türkiye aldı. Dünyanın gözü oradaydı. Kendi insanımızı dünya yüceltirken biz yadırgıyoruz.

n Peki neden Tarkan’ın üzerine bu kadar gidiliyor sizce?

- Bilmiyorum. Biriyle uygunsuz şekilde yakalanmadığı sürece bunlar boş konuşmalardır. Ya da kişi kendisi hakkında açıklama yapmadığı sürece... Ben göğsü açıkta bırakan gömlekler giyiyor, dans ediyordum ve o zamanlar bu tarzı benimseyenler azdı. Tarkan da bunun öncülüğünü yapınca "Gerdan kıran, kalça sallayan adam" diye üzerine gidildi. Şimdi herkes öyle giyiniyor, herkes küpe takıyor. Biz kurban edilenler olduk.

Haberin Devamı

n Diğerleri nasıl kurtuldu?

- Metroseksüel kavramı geldi, insanlar rahatladı! Temiz olmak, bakımlı olmak tamam, iyi de bu durumu neden böyle bir kalıba sokma gereği duyuluyor anlayamıyorum. "Seksüel" lafı rahatsız edici geliyor. Cinselliği çağrıştırıyor... Homoseksüelliğin üstü süngerlenmiş hali... Kırılmış ama metroseksüel olmuş gibi... Böyle isimler koymanın bir anlamı yok.

Ben hayatımdaki insanı göstermek zorunda değilim

- Dedikodulardan sıkıldığınızda, "Alayım kız arkadaşımı yanıma da şöyle bir dolaşayım" demediniz mi hiç, aklınızdan geçmedi mi bu?

Bir şey demek istedikleri zaman onlara engel olamıyorsunuz. Benim hayatımda gösterebileceğim biri uzun zamandır olmadı. Göstermek istemeyebilirim de ayrıca. 10 tane kızla bir arabada gezenler bana komik geliyor!

Haberin Devamı

Burcu Güneş’in tarzını çözemedim

- Burcu Güneş "Türkiye’de batı sound’u yapılmıyor" dedi, ona katılıyor musunuz?

Önce yaşadığın yere bir bakacaksın. Biz Türk’üz, ne kadar batılı gibi yaşasak da ananelerimiz var. Bunu diyebilmek için öyle bir şey koymalısın ki ortaya, sana hak verelim. Kendisinin tarzının ne olduğunu anlamış değilim, durduğu zeminin ne olduğunu da bilmiyoruz. Dünya bizim müziğimize heves duyuyor. Tereciye tere satamazsın. Böyle bir iddiaya gerek yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!