Mesajınız var

Güncelleme Tarihi:

Mesajınız var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

Televizyon ve sinema dünyasından evlerinize her gün konuk etmeye alıştığınız altı ünlü isim, InStyle dergisi aracılığıyla tüm Türkiye’ye anlamlı mesajlar gönderdi.

İşte yardımsever ünlüler Ceyda Düvenci, Vildan Atasever, Mehmet Ali Erbil, Cem Davran, Hasibe Eren ve Yetkin Dikinciler’den kulak ardı edilmemesi gereken çok önemli altı mesaj...

Ceyda Düvenci

ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ

Özürlüler için engellerin ortadan kaldırılması ve hayatlarının kolaylaştırılması konusunu çok önemsiyorum

Engellilerin önündeki asıl engellerin "duyarsız" insanlar olduğunu düşünüyorum. Özürlüler Derneği’nde görmeyenlerin yanı sıra zihinsel özürlüler ve bedensel özürlülere de destek veren kampanyalar yürütülüyor. Ben de elimden geldikçe onlara destek olmaya çalışıyorum ve yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum. Bunun için de bu dernekteyim. Yeri geliyor seminerlerine konuşmacı olarak katılıyorum, yeri geliyor özel gecelerinde sunuculuk yapıyorum.

Bu konulara duyarlılığım annemin görmemesi ile başladı. Görmeyenler için sesli kitaplar okuyorum. En son Derviş Zaim’in "Cenneti Beklerken" filmi için sesli betimleme yaptım. Bu filmin DVD’sinde görmeyenler için özel bir menü var. Oyuncuların sessiz kaldığı bölümleri anlatıyorum onlara.

Cem Davran

GELECEĞİMİZİN ÇOCUKLARI VAKFI

Geleceğin çocuklarını önemsiyorum. Geleceğimin sırf kendi çocuklarımda değil, diğer çocuklarda olduğunu biliyorum

Ben altı yıldır bu vakfa destek vermeye çalışıyorum. Belki konuya bir baba duyarlılığı ile yaklaştım başlarda. Çocuklarla ilgili duyguları yitirdiğimizde masumiyetimizi de yitirdiğimizi düşünüyorum. Benim çocuklarımın sahip olduğu şansa başka çocuklar da sahip olmalı diye düşünmeden edemiyorum.

Bu derneğin diğer çocuk derneklerinden ayrılan yönü şu: Daha çok, anne ve baba problemleri arasında kalmış, yaşamın siyah tarafına gidebilecek potansiyel çocuklar tespit edilerek bu engeller önlerinden kaldırılıyor. Vakfa destek veren velilerinin takibine giriyorlar. Çocuğun sadece kısa bir dönemine değil, tüm okul ve iş hayatını kapsayabilecek uzun yıllarına yayılıyor bu destekler.

Bizim durumumuzda olan, göz önündeki insanlara devamlı birtakım hayır kuruluşlarından davetler gelir. Ben de bu derneği yakından takibe almış ve araştırma yapmıştım. Çocukların çizdikleri resimleri bir açık artırmada satıp elde edilen gelirle başlarını sokacakları ev bile yaptırdık. Hali vakti yerinde olan herkes en kısa zamanda derneğimizdeki yerini almalı bence.

Yetkin Dikiciler

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ

Sen

benim

yerimde

olsaydın

diye

değil,

ben senin yerinde olsaydım

diye

düşünebil-meyi çok önemsiyorum

Bir oyuncu olarak hayatta var olan tüm hikayeleri kendi hikayem yapmak zorundayım. Öncelikle de rol gereği... Bir senaryo ile buluştuğum zaman orada oynadığım kişi oluyorum. Başkalarının hikayelerini ödünç alıp aslında onlara kendi hikayelerini fark ettiriyoruz biz oyuncular. Başkalarının bizim yerimize geçmelerini düşünmek yerine, "Acaba ben onun yerinde olsaydım, nasıl olurdu?" sorusunu sorabilmek çok önemli bence bu hayatta.

Aslında hepimiz hayat denen büyük bir oyunun içinde oynuyoruz. Ama bazıları biraz daha kırık dökük başlıyor bu oyuna. Araçları hepimiz kadar donanımlı olmuyor. İşte en çok anlaşılması gereken insanlar onlar. Biz eğer engelli insanlara kendi engelsizliğimiz ile yaklaşırsak, onları anlayamayız asla. Biz yürüyebiliyoruz diye arkamızda kalanlara bakmadan yürümemeliyiz. Kendimizi onların yerine koyup düşünmeye başladığımız zaman, hayatın daha da kolaylaşacağını düşünüyorum.

Mehmet Ali Erbil

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ

Omurilik felçlilerini önemsiyorum. "Beş dakika sonra benim de başıma böyle bir kaza gelebilir" diye düşünüyorum

Üç yıldan beri eşim Tuğba ve ben omurilik felçlilerini destekleyen kampanyalarda aktif roller almaya çalışıyoruz. İlk büyük kampanyayı canlı yayında gerçekleştirmiştik. Burada 600 adet akülü sandalye, ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bu tür yardım organizasyonları içinde bu bir rekordu.

Yine engellilerin hayat standartlarını iyileştirmek için kampanyalar başlattık. Buna yönelik olarak İstanbul’da iki okulun tuvaleti ve merdivenleri yeniden yapıldı. İnsanlar daha sonradan başına gelen kazalardan dolayı omurilik felci oluyor. Herkes bir an onların yerine kendini koymalı. O zaman çok şey değişebilir.

Hasibe Eren

TÜRK BÖBREK VAKFI

Organ bağışını önemsiyorum. Çünkü

bağışlanan her organ bir hayat kurtarır

Siz de yardımseverliğinizle birçok hastaya umut kaynağı olabilirsiniz. Türkiye’de halen 35.000 akut böbrek hastası olduğunu biliyor muydunuz? Bu hastalar yaşamlarını suni böbrek makinelerine bağımlı olarak sürdürmek zorundalar. Hastaların 7.500 adedi şu anda böbrek nakli için sırada bekliyor.

Gelin Türk Böbrek Vakfı’nın "Bir Işık da Sen Tut" sloganıyla sürdürdüğü kampanyaya destek verin. Böbrek hastalarına hep beraber ışık tutalım. Ya organ bağışı kampanyasına katılalım ya da vakfın diyaliz makinesi için olan diğer kampanyalarını destekleyelim.

Vildan Atasever

EYÜP ÇOCUK YUVASI DERNEĞİ

Çocukları önemsiyorum... Çünkü onları geleceğimizin aynası olarak görüyorum

Bugün çocuklara eğitim konusunda ne kadar kaliteli yatırım yapılırsa, geleceğimiz için o kadar umutlu yarınlar yaratılabilir. Eyüp’teki villada, 76 kimsesiz ve korumaya muhtaç çocuğa hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben çocuklarla ilgili olan derneklere karşı hep duyarlıyım zaten. Elimden geldikçe onlara yönelik diğer derneklere de destek olmaya çalışacağım. Tıpkı Omurilik Felçlileri Derneği’ndeki çocuklara olduğum gibi.

Bir çocuğa manevi destek vermeniz, kimbilir onun hayatını ne güzel değiştirecek ve farklılaştıracak.

Ben de varIm

Siz de yardımsever ünlülerin izinden giderek ihtiyaç sahibi insanlara elinizi uzatabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki rehbere göz atarak işe başlayın. "Ben de varım!" demek için hiçbir zaman çok geç değil biliyorsunuz.

ÖZÜRLÜLER VAKFI:

Özürlünün kendi kendine yetebileceği gerçeğinden yola çıkarak, toplumun diğer bireyleriyle özürlü bireylerin bütünleştiği, çağdaş toplum modeli oluşturmayı hedefliyor.

www.ozurlulervakfi.com.org.tr / (0212) 418 27 29

EYÜP ÇOCUK YUVASI DERNEĞİ:

7-12 yaş grubu muhtaç çocuklara hizmet veren bir devlet kuruluşu. Bağışlarda, yuvanın ihtiyacını aşan kısım, Türkiye’deki diğer Çocuk Esirgeme Kurumu kuruluşlarına dağıtılıyor.

www.eyupcocukyuvasi.org / (0212) 581 64 01

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ:

Omurilik felçlilerinin tıbbi, mesleki, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü için hizmet veriyor. Türkiye’de 90.000’in üzerinde omurilik felçlisinin olduğu tahmin ediliyor.

www.tofd.org.tr / (0212) 661 08 61

GELECEĞİMİZİN ÇOCUKLARI VAKFI:

Vakıfta, ekonomik sıkıntılardan dolayı sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocukların ailelerine destek sağlayarak, çocukların mutlu bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalar yapılıyor.

www.gcv.org.tr / (0212) 621 96 12

TÜRK BÖBREK VAKFI:

TBV, böbrek sağlığında yoğunlaşarak, toplumsal etik ve bilimsel kurallardan ödün vermeden toplumun eğitimi ve bilinçlendirilmesi için çalışıyor. Böbrek sağlığı politikalarının oluşmasına katkıda bulunuyor.

www.tbv.com.tr / (0212) 557 70 70

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ:

TSD, daha iyi, daha güçlü bir toplum yaratma hedefi ile sakatların toplum içinde yaşamak ve hayata katılmak için sahip olmaları gereken haklar için çalışıyor.

www.tsd.org.tr / (0212) 521 49 12
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!