Merhaba biz Nada...Sanskritçede hiçlik ve her şey demek

Güncelleme Tarihi:

Merhaba biz Nada...Sanskritçede hiçlik ve her şey demek
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 00:00

Miray Kurtuluş (28) ve Selen Hünerli (27) iki kuzen. Küçüklüklerinden itibaren müziğe ilgi duydular. “Hayal gücümüz çok genişti. Bir arada kapanıp şarkılar hazırlardık. Kendimize ait besteler yapıp sözler yazdık. Kendimize içte zengin hissedebileceğimiz bir alan açtık” diyorlar. Şimdi Nada isimli gruplarıyla ilk albümleri ‘Oda’yı çıkardılar

Haberin Devamı

? Uzun yıllardır birlikte müzik yapıyorsunuz ama önce farklı gruplarla çalıştınız. Neden?
MİRAY KURTULUŞ: Yeni insanlar tanıdık. Selen Norda; ben Mira isimli bir grupla çalışmaya başladım. Hâlâ da bu gruplarla işlerimiz devam ediyor. Ama sonunda hep hayalimizde olan ikimizin grubu Nada üstüne yoğunlaşmak istedik.
? Peki neden 10 yıl beklediniz?
SELEN HÜNERLİ: Türkiye’de bir şeyler üretmek özellikle kendi imkânlarınızla yapıyorsanız çok zor. Biz de güçlü ve paralı insanların emri altında olmadan, gerçekten kendi istediğimiz müziği yapmak istedik ve bekledik.
? İkiniz de müziğe ilgi duymanıza rağmen sinema okumuşsunuz...
S. H: Evet. Okumak gerekiyordu okuduk. Ayrıca sinema da müzikten çok ayrı sayılmaz. Bu bölüm müziğimizi besledi.
? Nada’nın anlamı nedir?
M.K: Çok eskiden müzikle ilgili bir şeyler okurken Nada isminin Sanskritçede titreşim anlamına geldiğini öğrendik. Evrenin doğmadan önceki hali, hiçlik ve her şey anlamına da geliyor. Şarkı sözlerimiz de bu anlamı destekledi.
? Müziğinizi sizi hiç dinlemeyen birine nasıl tarif ediyorsunuz?
M.K: Bu dönemde müzikleri kategorize etmek çok zor. İçinde hem elektronik, hem akustik sözler var. Karanlık ve mutlu şarkılar da karşınıza çıkıyor. Çünkü bir sürü şey bize ilham veriyor. Kısaca vokale ağırlık veren bir iş oldu.
? Şarkı sözlerini ikiniz yazıyorsunuz. Biriniz başlıyor, diğeriniz mi tamamlıyor?
S.H: İki kişi yazmak dışarıdan zor görünüyor olabilir ama bize göre öyle değil. Birlikte büyüdüğümüz için yaşadığımız hayatlar ortak. Bazen benim, bazen Selen’in yazdığı şarkı oluyor. Bazen birbirimizi tamamlıyoruz. Genelde de aynı şeyleri hissediyoruz.
? Sözlerinizin derdi ne?
S.H: Çoğunda bir başkaldırı var. Ama aşk da karşınıza çıkıyor. Bizim derdimiz aslında her zaman kendimize yaklaşmak oldu.

DERDİMİZ FİZİĞİMİZ DEĞİL

Haberin Devamı

“Albüm kapağında resimlerimiz yok. Çünkü bizim derdimiz bununla ilgili değil. Fiziğimiz ve kadınlığımız üstünden bir kariyer yolu çizmek istemiyoruz. Her şarkı için Deniz Erk illüstrasyonlar tasarladı. Bu kartlar hayal gücünüzü tetikliyor. Onlara bakarak kendinize zaman ayırabilirsiniz”

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!