Meme kanserine karşı bir kurdele de sen bağla

Güncelleme Tarihi:

Meme kanserine karşı bir kurdele de sen bağla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

Türkiye Meme Vakfı (Meva), meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi ve meme kanserinde erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılması için bir yıl sürecek "Farkındayım-Korkmuyorum" kampanyasına başlıyor.

Türkiye Meme Vakfı, geçen yıl Filiz Akın’ın önderliğinde kanserle mücadele için bir "Sarı Bilezik" kampanyası yapmıştı. Bu yıl ise kamuoyunun, özellikle de kadınların dikkatini bu önemli sağlık sorununa çekmek için yeni bir kampanya başlatıyorlar. "Farkındayım-Korkmuyorum" kampanyasında ilk etkinlik, 12-13 Mayıs’ta İstanbul’da Abdi İpekçi Caddesi’nde, Şişli Belediyesi ve Hediyeniz Var firmasının işbirliğinde düzenlenecek "Hediye Paketleme Günleri" kapsamında yapılıyor.

Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan mağazalar "Bir kurdele de sen bağla" sloganıyla kampanyaya katılıyor. İki gün sürecek organizasyon kapsamında MEVA Gönüllüleri, kampanyayı tanıtmak ve duyarlılığı arttırmak üzere pembe kurdeleler dağıtacak.

MEVA, meme kanserinde erken teşhis imkanı veren mamografi yöntemini tanıtmak için, kadınlara mamografiyle ilgili her türlü bilgiyi içeren mini bir broşür ve pembe bilezikler verecek. Farkındalık Paketi ismi verilen bu set 2 YTL’ye satılacak. Geliri Gezici Meme Kanseri Tarama Ünitesi’ne aktarılacak.

Meme kanseri Türkiye’de, yüzde 24’lük oranla kadınlarda en sık rastlanan kanser türleri arasında ilk sırada. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meme kanseri görülme yaşı oldukça düştü. MEVA Başkanı Dr. Can Gürbüz, "Günümüz tıbbındaki tüm gelişmelere rağmen belirli bir aşamadan sonra hastalığın tedavisi mümkün olmayabiliyor. Oysa bilinçlenme ve erken teşhis ile hastalığın kesin tedavisi mümkün; bu nedenle erken teşhis en önemli silahımız. Farkındayım-Korkmuyorum kampanyası ile kadınlarımıza onları tehdit eden bu hastalığın erken teşhisinde mamografinin önemini kavrayıp korkmamalarını anlatmak ve bilinçlendirmek istiyoruz. Bu hastalıkla mücadelemizde herkesin desteğini çok önemli görüyor, kurumsal ve bireysel katkıda bulunmak isteyenleri işbirliğine davet ediyoruz " diyor.

Dünyadaki her dokuz kadından biri meme kanseri tehdidi altında. Avrupa’da her yıl yaklaşık bir milyon kadın meme kanseri tedavisi görüyor. Dünyada her üç dakikada bir kadın bu hastalığa yakalanıyor. Her 11 dakikada bir kadın, bu yüzden hayatını kaybediyor.

MEVA’nın, Türkiye’de de yüz binlerce kadını ve ailelerini etkileyen bu hastalıkla ilgili kampanyası bir yıl sürecek. Kampanya boyunca eğitim toplantıları ve seminerler düzenlenecek, meme kanseri ve erken teşhis konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Türkiye Meme Vakfı Tel: 0212 361 71 31
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!