’Melek Yüzlüm’ün sırrı

Güncelleme Tarihi:

’Melek Yüzlüm’ün sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00

Mustafa Sandal, daha önce evliliğin eşiğinden döndüğü Emina için "O benim manevi karım" dedi.

Haberin Devamı

Foto galeri - Emina Türkcan fotoğrafları için tıklayınız...

Foto galeri - Mustafa Sandal fotoğrafları için tıklayınız...

Beş yıl aradan sonra ’Devamı Var’ adlı yeni albümünü çıkaran Mustafa Sandal, Hafta Sonu dergisine özel açıklamalarda bulundu. Albümünün çıkış şarkısı olan ve sevgilisi Emina’nın kıskançlık krizi çıkardığı iddia edilen ’Melek Yüzlüm’ü kimin için yazdığı sorulduğunda Musti, "Şarkım için birçok insanın adı geçiyor. Ama benimle mezara gidecek o çok özel sır " dedi.

n Yeni albümünüzün adı ’Devamı Var’ ama beş yıllık bir bekleyişin ürünü oldu bu. Neden beş yıl beklediniz?

- Vallahi benim için üç ayda bir albüm çıkarmak hiç problem değil. Albüm bir sanatçının belli bir sürede yaşadığı duyguların, gözlemlediği olayların ve hissettiği şeylerin bir yansımasıdır. Sadece şarkılar değildir albüm. Orada bir derinlik olması lazım. Üç ayda biriktirdiğin şeylerle beş yılda biriktirdiğin şeyler arasında çok fark vardır. Ben beş yıl önce başka birisiydim. Yani özüm bendi ama insan olarak beş yıldan beri çok yol kat ettim. Yoksa stüdyoya girip hoppidi hoppidi şarkılar yapıp bir kutunun içine onları koymak çok büyük bir sorun değil ki.

Haberin Devamı

n Bu beş yılda Avrupa’da neler oldu?

- Vallahi orada liste başı olduk. Bir numara olduk. Altın plak aldık. Bir sürü ödül aldık. Birçok ülkenin listelerinde üç numara, iki numara, bir numara olduk. Orada zirveye oynadık. Kolay olmadı, çok zor oldu. Türkiye’de Mustafa Sandal konumundayken, orada bu işe yeni başlayan bir Mustafa olarak işe başladım, şimdi iki psikolojiyi yürütmek çok zor. Türkiye’de ’Aşka Yürek’ single’ını yaparken, Avrupa’da aynı dönem içinde ’Moon Light’ı tanıtıp, onun promosyonunu yapıyordum. Orada gün geldi günde üç-beş saat prova sıramı bekledim. Yukarıda ciddi programda Enrique Iglessias, Craig David ve Christina Aguilera varken beni yerin iki kat altında, camı bile olmayan 15 metrekare bir odaya koydular, sesimi çıkarmadım, kompleks yapmadım.

- Tabii ki bunlar kolay olmadı değil mi?

n İşin arka tarafında ne cambazlıklar var. Adamlar kendi bahçelerinde yabancı bir bitki istemiyorlar. Viva kanalı ve yurtdışındaki MTV, kanunen ilk 20’ye girdikten sonra seni çalmak zorundalar. Nereye kadar çalmadılar biliyor musunuz? Dayandılar çalmamak için ben dördüncü sıraya yükselene kadar beklettiler, çalmadılar... Universal’in masaya yumruğunu vurmasına rağmen ben dört numara oldum, öyle çaldılar. Şimdi hem karşında böyle bir durum varken iştahın, şevkin kırılmayacak hem de olgunlukla strateji geliştirip, istikrarla yürütmen lazım orada insan ilişkilerini.

Haberin Devamı

n Peki, yurtdışındaki çalışmalarınızla ilgili Kültür Bakanlığı’nın herhangi bir desteği oldu mu?

- Yok olmadı. Ben kişilik olarak sitemkar biri değilimdir, şikayet eden biri hiç değilimdir. İnsanın önce kendine hayrı olacak, birilerinden bir şey beklemeden yapabildiğinin maksimumunu yapmaya çalışmalı. O yüzden de şikayet etmedim, eden  biri de olmadım, ama bütün bu çalışmaları yaparken ne Kültür Bakanlığı ne de bakanlıktan birinin katkısı oldu. Ben Türkiye’nin tanıtımını yapıyorum, Türkiye için benim duruşum Türkiye’nin duruşu anlamına geliyor. Allah’a şükür iyi de temsil ediyorum ülkemi.

n Beşiktaş Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili ile ilgili bazı açıklamalar yaptınız geçenlerde...

Haberin Devamı

- Bence Serdar Bilgili, Kültür Bakanı olmalı, çok isterim. Bir kere onun kadar müziği takip eden, sanatı takip eden, her şeyi bırak, hayatı takip eden, o karizmada o şıklıkta bir adamın Kültür Bakanı olmasını çok isterim. Keşke...

n Yeni albümünüzde çok güzel şarkılar var ama ben de ’Melek Yüzlüm’ü soracağım. Kime yazıldı bu şarkı?

- ’Melek Yüzlüm’ için birçok insanın adı geçiyor. Ama benimle mezara gidecek o sır. Şöyle söyleyeyim özel bir şarkı. Çok özel...

Emina benim manevi karım

n Bosnalı Emina ile bir yıllık ayrılıktan sonra yeniden barıştınız. Yaşadığınız büyük bir aşk mı, sevgi mi, yoksa

/images/100/0x0/55eb029ff018fbb8f8a51ec5
alışkanlık mı?

Haberin Devamı

- Çok enteresan; ayrılmaya çalıştık ayrılamadık, kopmaya çalıştık kopamadık.

 Sonunda Emina ile dedik ki bizim ötemizde bir durum var galiba. Artık o noktaya gelmiştik...

Ben ondan kopmaya, kaçmaya çalışsam o beni geri çekiyor, o nedir bizim doğmamış çocuğumuz mudur bilmiyorum.

n Emina’dan bir çocuğunuz olsun ister miydiniz?

- Evet, isterim tabii neden istemeyeyim, onun kadar güzel hem kalbi hem kendisi kadar güzel bir çocuk olur.

n Size manevi açıdan karıkoca diyebilir miyiz?

- Kesinlikle... Ben Emina’ya onu diyorum zaten, "Ben seni tanıdığım gün sen benim karımdın zaten" diyorum, ki o öyle oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!