Mekansız cazcılar

Güncelleme Tarihi:

Mekansız cazcılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 21:23

Ressam Filiz Ural’ın yine sanatçının tutkun olduğu caz müziğine yaşamlarını adayan müzisyenleri tuvale döktüğü sergisi ‘Müzik Satan Çocuklar’ Nişantaşı Doku Sanat Galerisi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Metropollerin stresini, kulakları sağır eden gürültülerini, kent insanlarının kulaklarından, yüreklerinden, bir nebze de olsa müzikleriyle silmeye, yumuşatmaya çalışan insanların tuvale yansıyan canlı performans görüntülerinden oluşan sergi, müzisyenlerin prova, doğaçlama, konser ve solo anlarını resmediyor. Şaşırtıcı olan Filiz Ural’ın göz objektifine takılan sokak müzisyenleri arasında genç, yetişkin, usta, hatta konservatuvar öğrencileri veya mezunlarının dahi yer alıyor olması. Resimlerini Fural mahlasıyla imzalayan sanatçının son sergisini, 5 Şubat tarihine dek izlemek mümkün.

Hüseyin Sermet İstanbul’da
ARSU Güzel Sanatlar Akademisi piyano sanatçısı, devlet sanatçısı Hüseyin Sermet’i konuk ediyor. Yaşamını halen Paris’te sürdüren, verdiği sayısız konserlerle dünyanın önde gelen konservatuvar ve üniversitelerinde konuk sanatçı olarak eğitim veren sanatçı 22 Ocak Çarşamba gününe dek ARSU Güzel Sanatlar Akademisi’nde masterclass ve bire bir eğitim programları gerçekleştirecek. Programlar hakkında detaylı bilgi için bilgi@arsuguzelsanatlar.com adresine başvurulabilir. Ayrıntılı bilgi için: www.arsuguzelsanatlar.com ve (216) 336 70 40

Haberin Devamı

Luisa Sobral ile caz keyfi
İş Sanat’ta yeni yılın ilk caz konseri Portekizli genç yorumcu Luisa Sobral’dan geliyor. ‘The Cherry on My Cake’ adlı ilk albümü ile son yıllarda caz dünyasında adından sıkça söz ettiren Luisa Sobral, 24 Ocak Cuma günü İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. 12 yaşında başladığı müzikal yolculuğunu Boston’daki Berklee Müzik Okulu’nda sürdüren ve geçen nisan ayında ikinci albümü ‘There’s a Flower in My Bedroom’u yayımlayan sanatçı; caz standartlarından, Brezilya müziğinden ve parlak yaratıcılığından süzerek oluşturduğu albümünü İş Sanat’ta seslendirecek. Müzik otoritelerince, genç kuşağın gelecek vaat eden sanatçılarından biri olarak nitelendirilen Sobral, Malibu Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Şarkı’ ile Hollywood Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Caz Sanatçısı’ dalında ve John Lennon Şarkı Besteciliği Yarışması’nda aday gösterilmişti. Konserin biletleri Biletix ve İş Sanat gişesinde. (212) 316 10 83

Haberin Devamı

DT’den Shakespeare haftası
Devlet Tiyatroları (DT), bu yıl ilk kez gerçekleştireceği ‘Shakespeare Haftası’ ile tiyatronun klasikleşmiş eserlerini bir hafta boyunca sanatseverlerle buluşturacak. 21-26 Ocak tarihleri arasında Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Erzurum Devlet Tiyatrosu, ünlü İngiliz oyun yazarı Shakespeare’in oyunlarını sahneleyecek. ‘Macbeth’, ‘Venedik Taciri’, ‘Fırtına’, ‘Hamlet’, ‘Onikinci Gece’, ‘Othello’ ve ‘W.Shakespeare’den Soneler’ adlı oyunlar gösterilecek.

İçinden Türkiye geçen filmler
TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi, 1925- 2013 yılları arasında Türkiye’de çekilen veya hikâyesi Türkiye’de geçen yabancı filmlerin afişlerinden oluşan bir seçkiyi sergiliyor. ‘İçinden Türkiye Geçen Yabancı Filmler’ başlıklı afiş sergisi; ABD, Avrupa, Avustralya, Hong Kong ve İskandinav sinemasından toplam 54 film ile Erler Film-Türker İnanoğlu’nun 4 ortak yapımının farklı dillerdeki görsel hafızasını bir araya getiriyor. 28 Şubat tarihine dek, müzenin ikinci katında bulunan Türvak Sergi Salonu’nda, pazartesi günleri hariç haftanın her günü, 10.00 ve 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!