Video oyunu film oldu

Güncelleme Tarihi:

Video oyunu film oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 14:49

2006 yılında popüler olan video oyunu Warcraft, tam 10 yıl sonra film olarak hayranlarını karşılıyor. Çekimleri 4 ay, çekim sonrası yapım aşaması tam 20 ay süren filmin başrol oyuncuları ünlü şarkıcı Robin Thicke’nin eski eşi Paula Patton ve 2003 yılında Tarzan ile TV dünyasına hızlı bir giriş yapan, beş sezondur Vikinler’in başrol oyuncusu olan Travis Fimmel ile Universal Stüdyoları’nda bir araya geldik, 3 Haziran’da vizyona girecek olan yeni filmlerini konuştuk.

Haberin Devamı

PAULA PATTON: Bu filmle gurur duyuyorum

◊ Öncelikle tebrikler, film harika olmuş. Nasıl dahil oldunuz bu projeye?
- Çok teşekkürler, benim de parçası olmaktan gurur duyduğum bir proje bu. Filmimizin yönetmeni aradı ve projeden bahsetti, senaryoyu yolladı. Senaryoyu okudum ve bitirir bitirmez yönetmenimizi arayıp “Hemen buluşalım” dedim. Buluştuk, bana yaratmak istediği seti gösterdi. İnanılmazdı, gözlerimi alamadım. “Ne diyorsun, bir parçası olmak ister misin” dedi, ben de “Eğer ciddiysen tabii ki” dedim ve ilk buluşmamızda hiç düşünmeden kabul ettim.

◊ Biliyorsunuz çok ünlü bir oyun aslında Warcraft...
- Evet, açıkçası bir oyun olduğunu başta bilmiyordum. Sonradan öğrendim ki dünyada çok fazla fanatiği olan önemli bir video oyunuymuş.

◊ Sizin de bir oğlunuz var. O da bu oyunu oynuyor mu?
- Oğlum henüz 6 yaşında. Çok erken, onun için izin vermiyorum (gülüyor).

HAZIRLIK AŞAMASI ÇOK UZUN SÜRDÜ

Haberin Devamı

◊ Filme hazırlık aşaması nasıldı?
- Çok çok uzundu. Tüm karakterlerin ekranda nasıl göründüklerine karar vermek için birçok kamera testi yaptık. Çekimlerde her gün 3-4 saat, belki de daha uzun süre saç ve makyaj için ayrılıyordu. Filmi çekerken çok şikayet ediyordum ama çekimler bittikten sonra aklımda kalan tek şey bu filmi yapmaktan duyduğum gurur ve mutluluktu.

◊ Kostümlerle çekim yapmak zor muydu?
- O kadar çok makyaj, dövmeler, uzun kulaklar, dişler ilk başta tabii garip geldi ama sonra alıştım. Neden bilmiyorum ama gözlerimdeki lensleri takınca sanki dünyaya insan değil de gerçekten filmdeki yaratık gibi bakmaya başlıyordum. Çok ilginç geldi ama lensler beni canlandırdığım Garona karakteri yaptı.

◊ Oğlunuz sizi kostümle gördü mü?
- Evet gördü, sette hep yanımdaydı. Hiç korkmadı aksine çok sevdi beni. Set onun için peri masalı gibiydi. Garona’nın uzun kulaklarını her iki üç günde bir değiştiriyorduk. Kullanmadığım kulaklıkları oğlum takıyordu. Uzun sivri kulaklar ilgisini çekti.

BÜTÜN SAHNELER İNANILMAZ

◊ Fragmanı ilk gördüğünde neler hissettin?
- Benim ilk fantastik filmim, o yüzden benim için çok özel. Gözlerime inanamadım, her şey gerçek üstü, masalsıydı. Tabii kendi filmim hakkında yorum yapıyorum. Tek söyleyebileceğim, bütün sahneler inanılmaz.

◊ Önceden filmler oyun olurdu, şimdi oyunlar film oluyor. Hollywood’da yeni trend bu mu?
- Gerçekten film piyasası o kadar karmaşık ki her gün kendini yeniliyor. Neyin tutup tutmayacağını söylemek de çok zor. Evet Warcraft aslında bir oyun ama çok fazla karakter var, arkasında çok zengin bir tarih var. Ana teması çok farklı. Warcraft’ı öğrendikçe anladım ki oyunu çok iyi oynayabilirsin ama hâlâ oyun hakkında görmediğim, bilmediğim birçok şey var, hayat gibi karmaşık.

◊ Türkiye’ye ne zaman gideceksiniz?
- Söz veriyorum, yakında gideceğim. Türkleri ve Türk yemeklerini çok seviyorum. Efes antik kenti de merak ediyorum.

Haberin Devamı

Video oyunu film oldu

TRAVIS FIMMEL: Ben video oyunları yerine atlarla oynadım

◊ Filminiz hayırlı olsun. Heyecanlı mısınız?
- Evet, çok güzel iş oldu. Heyecanla gösterime girmesini bekliyorum.

◊ Vikinler devam ederken Warcraft’a dahil oldunuz. Nasıl oldu, o süreci anlatır mısınız?
- Ben İrlanda’da, Vikingler’in çekimlerindeydim. Senaryoyu yolladılar, ben de senaryodan bir sahneyi oynayıp kaydettim ve yönetmenimize gönderdim. Beğendiler, oynayıp oynamayacağımı sordular. Kasım ayına kadar Vikingler’i çekmeye devam ettim, sonra Kanada’ya gittim ve Warcraft’a başladım. Biter bitmez İrlanda’ya, Vikingler’in çekimlerine geri döndüm.

◊ Zorlanmadınız mı karakterler arasında geçiş yaparken?
- Fantastik filmlerde öyle bir dünyanın içindesiniz ki, her şey güçlü bir hayal gücüne bağlı. O bende fazlasıyla olduğu için zorlanmadım.

◊ Oyunu (Warcraft) oynuyor musunuz?
- Hayır ama arkadaşlarım oynuyor, onlar bağımlısı! (Gülüyor)

HERKES İSTANBUL’U MERAK EDER, BEN GELİBOLU’YU

◊ Sizin en severek oynadığınız oyunlar hangileri?
- Dürüst olmak gerekirse ben çiftlikte büyüdüm. Video oyunları yerine dışarıda tarlada atlarla, tavuklarla oynadım. O yüzden video oyunlarından ziyade doğada vakit geçirmeyi seviyorum.

◊ Türkiye’ye hiç gittiniz mi?
- Hayır, hiç gitmedim. Ama tarihi hakkında bilgim var. Birçok film ve belgesel izledim Gelibolu hakkında. Çok ama çok gitmek istiyorum. Herkes İstanbul’u merak ediyor, ben Gelibolu’yu.

◊ Avustralya’da çiftlik hayatından Hollwood’un görkemli dünyasına girmeyi başardınız. Genç oyunculara bu anlamda neler tavsiye edersiniz?
- Klasik gelebilir ama çok çalışsınlar. Amerika çok büyük ve zor bir market. Öncelikle kendi ülkelerinde iyi işlere imza atsınlar, güzel bir özgeçmişe sahip olsunlar. Sonra Hollywood’da şanslarını denesinler. Çok zor ama denemeden de ne olacağını bilemezler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!