Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 16:16

Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Usta oyuncu Sezai Aydın diyabet ve kalbe bağlı olarak 20 gündür tedavi gördüğü Ümraniye Özel Afiyet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.. Oğlu Arda Aydın, " 20 gündür hastanedeydi. Corona virüs tedavisi görmüyordu... Diyabete bağlı kalp yetmezliğinden vefat etti ' dedi.

Oyuncular Sendikası'nda Twitter'dan yaptığı açıklamada; 'Değerli meslektaşımız Sezai Aydın hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun' mesajını paylaştı.

69 yaşında vefat eden ünlü isim, Cosby Ailesi'nin babası 'Bill Cosby', 'John Rambo', 'Rocky Balboa' ve 'Fred Çakmaktaş' karakterlerini seslendirmesiyle tanınıyordu.

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

Haberin Devamı

DOSTLARI YASA BOĞULDU!

Usta oyuncu Sezai Aydın'ın vefatı dostlarını yasa boğdu. Duygularını dile getiren ünlü isimler sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

SEVİNÇ ERBULAK:
Her oyun gecesi bu gece ne yapacak acaba der, ders gibi dinlerdim seni.
Kızımı boyu dizlerimde biten yaşında sahneye çıkarmıştın Eskimo sahnemizde. Son antremde de “güldürme nolur” dediğimde bir şey yapmayacağım gel sen gel derdin hep.
Çok şanslıydık Sezai ağabey, ve şansımızın farkındaydık.
Mekanın cennet olsun, başta ailenin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.

AYŞE KÖKÇÜ:
Sevgili Sezai Aydın hayatını kaybetmiş çok üzgünüm

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti


SUAT ATEŞDAĞLI
Sessiz kaldı çocukluğumuz gençliğimiz.. Fred Çakmaktaş, Rocky, Rambo bıraktı bizi. Usta sanatçı Sezai Aydın mekanı cennet olsun.

BÜLENT EMRAH PARLAK

Sezai Abiyi kaybetmişiz… Çok üzgünüm ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.

EŞİ GEÇEN AY HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sanatçı Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

Haberin Devamı

SEZAİ AYDIN KİMDİR?

15 Şubat 1952 doğumlu Sezai Aydın Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Şehir Tiyatroları'nda uzun yıllar görev yapan Aydın, bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programının sunuculuğunu üstlendi. Usta sanatçı yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürüttü.  John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş seslendirdiği en ünlü karakterlerdi.

 

BAKMADAN GEÇME!